Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Hvorfor utkontraktere folkestyret til Brussel? Fordi det lønner seg. Hvorfor akseptere frihandel som fører til tap av jobber? Fordi det lønner seg. Hvorfor godta kontinuerlig masseinnvandring? Fordi det lønner seg. Men hva hvis det ikke lønner seg? Da vil slutningene som er stablet oppå dette fundamentet vakle. Etter et tiår med stagnasjon er elitenes liberale internasjonalisme på kant med folkeviljen. Folk spør seg om det virkelig er sant at felles grenser må bety åpne grenser? Skal menneskene tjene økonomien, eller omvendt - er stadig større ulikhet prisen vi må betale for globalisering? Er prisen vi betaler i form av tap av mening og identitet verdt det? Dette er blant spørsmålene som Asle Toje tar for seg i boka Jernburet - liberalismens krise. Uttrykket «rasjonalitetens jernbur» er et bilde på individet som står som fremmede overfor et system som de selv har skapt. gjennom reiser fra Kaliningrad ved Østersjøen til Burgas ved Svartehavet, avdekker denne toje i boka hvordan det liberale demokratiet utfordres av konkurrerende ideologier, historieforståelser og nasjonalismer. I oppfølgeren til bestselgeren Rødt, hvitt & blått forklarer Asle Toje hvorfor Europa er en politisk kruttønne.
Forlag Dreyers forlag
Utgivelsesår 2014
Format Innbundet
ISBN13 9788282651103
EAN 9788282651103
Serie Europatrilogien (2)
Språk Bokmål
Sider 288
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Asle Toje sin reise gjennom et kriserammet Europa økonomisk så vel som ideologisk er en opplysende bok det er vanskelig å legge fra seg. Boka er både lettlest og oppslukende og forfatteren har en god penn som gjør at lesingen går radig. Temaet for boken er også høyaktuelt og gjelder oss alle noe som gjør boken spennende og ikke minst er den nødvendig lesning. Selv om en ikke nødvendigvis er 100 % enig med forfatterens analyse eller hans vage løsninger (om det i det hele tatt kan kalles det) så er det et faktum at hans analyse er velbegrunnet og for det meste riktig. De fleste vil være enige det om man da ikke representere den ideologien som har skapt denne misæren vi ser i dag. Men ser du etter løsninger så må du lete et annet sted for de er så godt som fraværende her. Dette er noe som trekker litt ned. For meg virker det som om forfatteren ikke våger å tenke utenfor boks, for i et Europa der dagens paradigme produserer elendighet på løpende bånd så vil det trenges kraftig lut for å sikre en levende og ikke minst verdig fremtid for europeere. Les boken, men forvent ikke noen alternativer eller løsninger.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket