2015
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken gir en innføring i Kinas lange historie, kulturhistorie og det språklige og etniske mangfoldet, samt i politikk, samfunnsutvikling, sosiale forhold og hverdagsliv. Mye i det kinesiske samfunnet virker fremmed og vanskelig å forstå for oss i Norge. Forfatteren går bak de sensasjonspregede og todimensjonale framstillingene og forklarer bakgrunnen for fenomenene. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Denne boken går bak stereotypiene og det sensasjonelle som preger mye av skildringene av Kina i Norge. På en lettfattelig måte beskriver forfatteren det kinesiske samfunnet innenfra, og hun inkluderer et kinesisk perspektiv i forklaringene på hvorfor ting er som de er. Hun tar også for seg de enorme endringene landet gjennomgår, og hvordan dette blir oppfattet av både vanlige folk og den politiske eliten.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788203236518
EAN 9788203236518
Serie Bak nyhetsbildet
Omtalt sted Kina
Språk Bokmål
Sider 243
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Boken til Galtung kan anbefales til den som vil vite mer om Kina. En lettlest og informativ bok. En liten smakebit fra boken i et innlegg på bloggen min
Hva vil dere at vi skal gjøre? (Til Vesten) (utdrag)
Vi ble kalt Asias syke mann, vi ble kalt den gule fare. Når vi spås å bli den neste supermakten, kalles vi Kina-trusselen.
Da våre dører var stengte, smuglet dere inn opium for å åpne markeder. Når vi omfavner frihandel, beskylder dere oss for å ta jobbene deres.
Da vi prøvde kommunisme, hatet dere oss fordi vi var kommunister. Når vi omfavner kapitalismen, hater dere oss fordi vi er kapitalister.
Da vi ble en milliard mennesker, sa dere at vi ødela planeten. Da vi prøvde å begrense antallet mennesker her, beskyldte dere oss for å bryte menneskerettighetene.
Når vi bygger vår industri, beskylder dere oss for forurensning. Når vi lager forbruksvarer til dere, beskylder dere oss for global oppvarming.
Nok er nok. Nok dobbeltmoral for denne ene verden.