Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Sykepleierstudenten Elise våkner brått 9. april 1940. Panserskipene Eidsvoll og Norge blir senket på Narvik havn, og sykehuset overfylles raskt av skadde og døende soldater. Samtidig går den tyske treskjæreren Heinrich i land som en av over tusen tyske elitesoldater som invaderer Narvik. Bondekona Elisabeth på den lille gården Bakkan i Ofotfjorden blir vitne til at norske, polske, franske og engelske styrker bygger seg opp til det endelige slaget om Narvik. Den fredfylte Ofotfjorden er med ett åsted for de mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Både Heinrich, Elise og Elisabeth blir en del av de dramatiske hendelsene når Norges og Europas skjebne står på spill. «Den tapte våren» er en spenningsroman og et diktverk. Romanen er inspirert av virkelige hendelser og er tro mot historiske fakta. Bakteppet for «Den tapte våren» er den to måneder lange beleiringen av Narvik. Romanen handler likevel først og fremst om menneskers vilje, håp og overlevelsesevne i en beleiret og utbrent by. Den er derfor relevant også i dag.
«Den tapte våren» er andre bind i en serie frittstående og avsluttende romaner. «Seks dager i april» er den første, «Askefall» den tredje, og «Ildveien» den fjerde og siste romanen i serien «Krigen i nord 1-4». Anbefalt leserekkefølge er bind 1, 2, 4 og 3.
Forlag SeñorC
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788299875462
EAN 9788299875462
Serie Krigen i Nord-Norge (2)
Genre Historisk litteratur Spenning
Omtalt tid 1939-1945
Språk Bokmål
Sider 281
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Endelig er den her, oppfølgeren til "Seks dager i april":
"Den tapte våren" av Stein Arne Nistad
Kontrasten mellom krigsscener og hverdagsliv skildret så vakkert at det er ulidelig å lese - og umulig å legge fra seg. Denne historien bør leses minst to ganger; Én fort, fort, fort fordi det er så spennende at du knapt klarer å puste - og én langsomt, for å nyte språket og de maleriske beskrivelsene. Noen ganger av naturen, kjærligheten, håpet og troen - andre ganger av grusomheten, fortvilelsen og den meningsløse døden.
Nok en gang rykker Stein Arne Nistad oss ut av vår trygge tilværelse og kaster oss brutalt inn i Krigen. Den store krigen, 77 år tilbake i tid, men så levende beskrevet at du kjenner lufttrykket av eksplosjonene, flammene som svir huden, den isende vinden, sluddet som tapper de siste kreftene og lukten av krutt, olje, brent by og menneskekjøtt. Nei, det er ikke vakkert, men det er skildret så vakkert at det gjør dobbelt så vondt.
Spesielt å følge Elises dager i Narvik og omegn i april/juni dagene 1940 pluss bondekona Elisabeths og den tyske soldaten Henrichs historier. Romanen er bygd på virkelige hendelser. Krig er grusomt.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket