Hun ba om det

av (forfatter) og Line Almhjell (oversetter).

Kagge 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.48 (23 terningkast.)

56 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Birgitte Veland Larsens eksemplar av Hun ba om det

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Prisbelønt roman som går rett inn i en brennaktuell debatt. Om voldtekt og sårbarhet - om hvor alene du er når det verste skjer.

Emma er atten, penest av alle, populær og selvsikker. Det er sommer i en liten irsk by, og det er party-time. Alle er der, og alles øyne er på Emma.

Morgenen etter finner foreldrene henne i oppkjørselen foran huset. Bevisstløs og ustelt. Det ser ut som om noen har slengt henne fra seg der.

Men Emma husker ingenting. Det eneste hun vet, er at ingen svarer på meldingene hun sender. På skolen dagen etter, trekker folk seg unna. Hun vet at de snakker om henne. Og at noen har postet bilder av henne. #HoreEmma. Bilder hun aldri kommer til å glemme.

Det går med lynets hastighet. Bildene er overalt. Rektor insisterer på å anmelde. Foreldrene vet. Media fra nær og fjern vil snakke med henne. Naboer velger side. Det er tross alt snakk om de populære og kjekke fotballguttene, byens stolthet. Og var det ikke sånn at Emma nesten ba om det?

«Modig og viktig» The Telegraph

"En viktig, velskrevet og troverdig roman." Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788248921332

EAN 9788248921332

Språk Bokmål

Sider 250

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 8 1 1 0

Bokomtaler

Kjempeviktig, modig og sterk bok som er super aktuell med tanke på all tid vi bruker på sosiale medier; hvor mye vi blottlegger av oss selv, hvor lite privatliv vi har, at vi ikke kan trå skjevt uten at alle får vite om det. LES og anbefal til unge voksne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter en stor fest, finner foreldrene til Emma henne på trappen utenfor døra. Det ser ut som noen bare har slengt henne fra seg, som søppel.
Hun husker ingenting, men snart får hun se bildene som alle har sett. Bildene av hennes kropp. Bein som presses fra hverandre. Rosa folder.
Hun pleide å være selvsikker, vakker og populær. Nå er hun stemplet som hore. En som ødelegger andres liv. En løgner. Slut bitch ludder hore. «Enkelte mennesker fortjener å bli pisset på».

Denne boka er lettlest, medrivende og ikke minst brennaktuell. Vi er med i Emmas tanker gjennom boka, og blir kjent med hvem hun var før festen og hvordan hun kjemper for å bli trodd etterpå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun ba om det griper tak i deg og nekter å slippe før du har lest siste side. Og selv da blir den hengende over deg, som et tungt teppe. Det er så utrolig sårt, håpløst og uendelig trist.

Boken tar opp et utrolig viktig emne på en måte som er absolutt aktuell for ungdom. Den setter seksuelle overgrep på dagsordenen og gir en stemme til victimblaming og slutshaming: La oss snakke om voldtekt, la oss snakke om den behandlingen voldtektsofre får i samfunnet der det er deres ord mot alle andres. Det er dette som er Hun ba om det, en must-read for alle som takler tunge temaer.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Hun ba om det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første tredjedel av denne boken var en detaljert beskrivelse av klær, fester, flørting, hierarki og vennskap. Utrolig langdrøyt og uinteressant. Så kom hovedinnholdet i boken som er så viktig så viktig! Det er realistisk og troverdig gjennomført.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De er uskyldige til det motsatte er bevist. Men ikke jeg. Jeg er en løgner til det er bevist at jeg snakker sant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Bakgårdshund" av Magnus Buen Halvorsen
 • "Blasfemi" av Trond J. Stavås
 • "Det jenter er lagd av" av Elana K. Arnold
 • "Il Biondo" av Mariangela Di Fiore
 • "Serumekspressen" av Geir Svardal
 • "En nesten endelig liste over verste mareritt" av Krystal Sutherland
 • "Død eller levande - roman" av Lars Mæhle
 • "Hjemsøkt" av Christoffer Lamøy
 • "Den tolvte spelaren - roman" av Tor Arve Røssland
 • "Kunsten å tryne" av Jan Tore Noreng
 • "Nordsjøen" av Elen Betanzo
 • "Kamuflasje" av Janne Aasebø Johnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket