Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken omhandler Abid Q. Rajas liv og personlige betraktninger. Fokuset er på dilemmaene man blir stilt overfor som hjemmehørende i to kulturer. Temaene han debatterer er blant andre fordommer, rasisme, arrangerte ekteskap og barneoppdragelse.
Omtale fra forlaget
Advokat og venstrepolitiker Abid Q. Raja er en kjent stemme i den offentlige debatten her i landet. Her forteller han om sin rolle som talsmann og om integrering og islam i Norge. Raja trekker opp hovedlinjene i innvandringsdebatten fra 1996. Han drøfter tvangsekteskap, kvinnemishandling, vold, religiøs fundamentalisme, diskriminering og rasisme, utfordringene som knytter seg til å være muslim i Vesten og nytten av norskopplæring i integreringen . alt sett i sammenheng med den norske samfunnsutviklingen. Han bruker seg selv som «gjennomgangsfigur» og diskuterer hvordan han blir fremstilt i det norske mediesamfunnet. Bokens mål er å gi en oversikt over de viktigste debattene omkring krysningspunktet mellom det norske og det fremmede. Boken gir leseren innsikt i den offentlige debatten som har pågått, men også i det som har rørt seg i kulissene. Samtidig kan vi lære mer om de norske minoritetssamfunnene.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788203234286
EAN 9788203234286
Genre Personlige beretninger
Omtalt sted Norge
Omtalt person Abid Raja
Språk Bokmål
Sider 294
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Kjekt å bli bedre kjent med Abid Raja. Her får du vite mer om bakgrunnen, oppveksten og den personlige utviklingen hans. Han har, lik alle andre, erfart både medgang og motgang. Og han evner å reflektere og vise at han har lært av egne feil. Synes han tar for lett på islam og arrangert ekteskap, men det er nå en gang min mening.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet er ikke sånn at folk enten er religiøse og har en fast og urokkelig tro, eller så er de ateister. Der hvor det er tro, er det også tvil, og det er også forskjell på å tvile på Gud og å tvile på hvordan dogmene i religionen skal forstås. Jeg har tvilt på begge deler mange ganger, men ikke så mye at jeg ikke fortsatt kjenner meg som muslim. Hvis islam skal fortsette å være en levende religion, må vi reflektere over hva vi tror på. Mange som kritiserer islam, sier at muslimer ikke har mulighet til å reflektere, fordi autoritetene sitter med all makt til å tolke Koranen og fortelle hva som er riktig tolkning. Noen steder er det slik, men det gjelder ikke på samme måten her i Europa. Islamske lærde har ingen formell makt her. Vi muslimer i Norge har både rett til å praktisere vår religion som minoritet, og vi har full anledning til å fordype oss i islamsk lære og stille kritiske spørsmål uten av vi risikerer å miste hodet.
"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.
Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)