Nagalands døtre

av (forfatter) og Kjell Olaf Jensen (oversetter).

Orion 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (6 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Frøydis H. Ågedals eksemplar av Nagalands døtre

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barndom/ungdom

Lesedato

2010

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Nagaland, India. Som femåring blir Lieno sendt av gårde for å bli oppdratt av bestemoren sin. Helt fra starten merker Lieno at bestemoren ikke liker henne, og at hun favoriserer den to år eldre broren, Bulie. Den gamle damen mener at jenter ikke trenger utdannelse, kjærlighet eller tid til å leke. Dette er en historie om ei jente som vokser opp i et tradisjonsbundet samfunn i et landområde preget av uroligheter, men som ikke lar seg knekke.

Omtale fra forlaget

Dette er en tankevekkende og vakker beretning om en ung kvinne som vokser opp i et tradisjonsbundet samfunn nordøst i India preget av langvarige uroligheter. Lille Lieno skal ikke få utdannelse, ømhet eller tid til lek, men hun vil ikke la seg knekke. Med stor varsomhet skildrer Iralu et eksotisk, men annerledes landskap og menneskeskjebner som rører deg dypt inn i hjertet.

Eksilforfatter Easterine Iralu (f. 1959) kommer fra Kohima i Nagaland, nordøst i India. Iralu er journalistutdannet og har doktorgrad i litteratur. Etter å ha blitt utsatt for trusler og overvåkning, flyktet Iralu fra Nagaland i 2005 sammen med sine to tenåringsdøtre. Hun bosatte seg i Tromsø, hvor hun ble fribyforfatter.


Bokdetaljer

Forlag Orion

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788245808940

EAN 9788245808940

Omtalt sted India

Språk Bokmål

Sider 324

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 3 1 0 0

Bokomtaler

Handlingen er fra Nagaland, som er en delstat i nordøstlig India. Forfatteren er vokst opp der, så hun har nok kanskje skrevet en bok basert på kjente opplevelser. Boken handler om hvordan det er som jente å vokse opp i et veldig mannsdominert samfunnsmiljø. Kvinnene / jentene skulle ikke ha noe skolegang, de skulle helst gifte seg tidlig og føde mange " guttebarn"
I boka følger vi jenta Dielieno, som er den yngste og eneste jenta i en søskenflokk på fem. Hun blir sendt til sin bestemor når hun er fem år for å få en god "pikeoppdragelse". Bestemoren er sykelig opptatt av at det er menn som betyr noe, så Lieno får en utrolig streng konservativ oppdragelse, bestemoren er direkte ond både psykisk og fysisk.
Allikevel klarer Lieno og "trosse" seg til skolegang, og hun har veldig sterke meninger om hvor urettferdig hun synes denne forskjellsbehandlingen mellom kjønnene er.
Boka viser oss også dagliglivet i landsbyen, både på godt og vondt. I Lieno sin familie får vi blant annet oppleve at to av brødrene dør, men også brylluper og barnefødsler.

Min mening av boka er at den var veldig deprimerende, følte at den ene begravelsen, med alle ritualene som var vanlig i den kulturen, avløste den andre hele tiden. Skjønner at forfatterinnen ville vise oss dagliglivet, men det er ikke alltid at repetisjoner er det rette virkemiddelet. Derfor vil jeg ikke gi boka mer enn en treer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

" Du må ikke være så hard mot bestemoren din," sa mor en ettermiddag. " Jeg vet at du var ulykkelig i hennes hus, men hun forsøkte å lære deg til å bli en god kvinne. Menn liker ikke kvinner som er aggressive og frittalende. De vil gjerne at hustruene deres skal være gode til å arbeide.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Middagsklubben" av Saskia Noort
  • "Den låste døren" av Freida McFadden
  • "Du er ondskap" av Roberto Costantini
  • "Dødtid" av Denise Mina
  • "Falsk natur" av Jane Harper
  • "Kjærlighet og andre trøstepremier" av Jamie Ford
  • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
  • "Verdens heldigste jente" av Jessica Knoll
  • "Min sønn - du skal ære din far og din mor" av Arne Svingen
  • "Den hvite fjæren" av John Boyne
  • "Vanæret" av Mukhtar Mai
  • "Paula Spencer" av Roddy Doyle
Alle bokanbefalinger for dette verket