Jeg har egentlig sagt hva jeg mener om dette i et par tidligere tråder, men som Irakk sier, det kan være vanskelig å finne dem igjen(!).

Folk gjør selvfølgelig som de vil med tråder, men jeg tror at mange tråder om samme bok hindrer diskusjon. Ulike syn på en bok i en og samme tråd er jo det som kan gjøre en diskusjon virkelig interessant.

Jeg ble fristet til å skrive om dette nå igjen fordi jeg akkurat har lest dine alldeles glimrende omtaler av "Vente, blinke" og "The Sorrows of an American" (jeg har også stor glede av å lese bloggen din. Tusen takk! :)). Jeg har bidratt i tidligere tråder om disse to bøkene og har mange meninger om dem, men jeg orker ikke å begynne på nytt og skrive om hva jeg mener for å forklare om igjen i en ny tråd. Vurderte å lenke til det jeg hadde skrevet tidligere sammen med kommentar til dine innlegg, men fant ut at det ble helt feil også. Da kunne det jo virke som jeg undervurderte deg og trodde du ikke hadde orket å se på gamle tråder, eller det kunne framstå som om jeg overvurderte mitt eget innlegg. Kanskje hadde du alt lest det jeg hadde skrevet, men ikke ønsket å kommentere meg? Oj, nå ser det nesten ut som om jeg er fornærmet her, det var ikke meningen :) Dette var de ferskeste eksemplene på diskusjoner jeg "går glipp av". Poenget mitt er jo egentlig at det er så innmari morsomt å diskutere bøker!

Poenger som er tatt opp i 1,5 år gamle tråder mener jeg også fortsatt være interessante som utgangspunkt i en diskusjon, også om trådstarter ikke lenger er aktiv her inne. Andre kan jo plukke opp synspunktene igjen og fortsette å diskutere. En bokanmeldelse eller et innlegg fra et hvilket som helst medium mister ikke nødvendigvis aktualitet etter ett år, to år?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 17 svar.

ikke vet jeg hva som er beste måte å få til gode diskusjoner om bøker. Det blir lett lange lenker og lat som jeg er hender det ofte at jeg gir meg undervegs. Spesielt hvis jeg ikke føler det så mye nytt den enkelte kommer med. Da setter jeg heller fra meg en stjerne enn å kommentere. Og om en mener noe annet enn resten - hvorfor skal en ikke komme med det? Det er jo det som er kjekt - når noe forteller/begrunner sitt syn. Om noen mener noe annet enn meg blir jo ikke boken dårligere for meg. Jeg har mine grunner for å like/mislike en historie.. Og jeg syns det er flott om noen kommenterer "gamle" lenker. Vi leser jo en haug med "gamle" bøker. Det er det som slår meg hver gang jeg ser oversikten over bøker som "leses nå" - at eldre bøker leses fortsatt. Det er jo nettopp det som er flott med bøker. At de kan tas fram igjen og igjen. Og at nye lesere i en ny tid kan ha et annet syn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nettopp derfor synest eg ikkje det er så farleg om det er fleire trådar om same boka. I alle fall ikkje når dei er skrivne over fleire år.

Eg synest det er rarare, når ei bok har ein lang diskusjonstråd, og det plutsleg dukkar opp ei omtale med vekt på heilt andre ting enn det resten av tråden handlar om. Men det er vel ein smaksak, kva ein synest er ryddigast.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så deilig med folk som får skrevet det jeg selv tenker:)Senest i dag irriterte jeg meg over at opptil flere hadde startet nye tråder på bøker som det allerede er gode diskusjoner på og så orker jeg ikke å hive meg på enda en ny tråd med noe jeg har skrevet før, selv om jeg har lyst til å svare...Men all respekt for din begrunnelse også Bai, det er bare ikke alle nye tråder som er like gjennomtenkt....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har gjort det, og eg tar dette til etterretning. Som sagt, så skjønner eg at det er andre retningslinjer her enn på andre forum eg har vore borti. Men det er ikkje alltid like lett å gjette seg fram til slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viss det er slik folk flest tenker, så retter eg meg gjerne etter det :)

Min tanke då eg la ut desse omtalene, var at etter å ha bladd gjennom tidlegare trådar verka det ikkje som om dei passa inn der, så då lagde eg eigne innlegg. Dei tidlegare trådane verka litt "ferdige" på ein måte, og tenkte at det å trekke fram såpass gamle trådar er litt unødvendig. Det er jo bøkene som ikkje mister aktualiteten sin. Og det kjem fram, nettopp ved at det er stadig nye ting å seie om same boka, sjølv om det kanskje ikkje passar i den gamle tråden.

Vente, blinke la eg forøvrig i ein eksisterande tråd, fordi der passa det inn. Men det er ikkje alltid det kjennest som om det passar å skrive i veldig gamle trådar.

Eg har fått min "forumoppdragelse" i andre miljø, og der har eg lært at ein ikkje skal trekke opp gamle trådar. Dersom det er kutyme her, skal eg som sagt rette meg etter det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvordan andre tenker, det vil si, jeg vet fra de eldre trådene at det er mange som er enige med deg. Jeg ville bare fortelle hvordan jeg selv tenker rundt problematikken, det var ikke meningen angripe deg på noen måte. Offa meg, det var tilfeldigvis de to bøkene du hadde skrevet om som var de ferskeste eksemplene for meg, og du er selvfølgelig i din fulle rett til å være fullstendig uenig med meg! :)

Jeg ser veldig godt poenget ditt med ulike utgaver og at det ofte er kronglete. Som du sier, det er nok en av grunnene til at det kan bli mange tråder om samme bok, og den ultimate løsningen hadde vært at alle ulike utgaver hadde vært koblet sammen.

Når det gjelder forum-oppdragelse, så er helt sikkert du mye bedre oppdratt enn meg som ikke har vært så veldig aktiv på andre forum opp i gjennom.

Ser fram til å lese mange interessante og innsiktsfulle innlegg (som jeg lærer masse av, om sko også ;)) fra deg både her og på bloggen din framover, vi "snakkes" :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg skjønner godt at det er irriterande å svare på same innlegg om og om igjen, eg forsøker bare å svare for korfor eg har gjort som eg har gjort.

Og når det gjeld forumoppdragelser er det å tilpasse seg ulike normer i ulike miljø ein grunnleggjande eigenskap, både IRL og på nett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og rett skal være rett, "Vente, blinke" skulle jeg ikke tatt med som eksempel i svaret til deg, var litt rask der, beklager :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går heilt fint. Eg skjønner poenget, og skal søke grundigare neste gong eg har lyst til å leggje ut noko eg har skrive om ei bok :)

Eg er med i eit håndarbeidsforum, og der kjem spørsmålet "Er det lov å ha strikkepinnar på fly?" frå alle nye medlem, når det nærmar seg ferie. Eg vel å le av det, men det er jo dei som irriterer seg over å måtte svare på det same om og om igjen. Og eg skjønner jo det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt usikker på hva som er poenget ditt her... men jeg strikket fra Trondheim til Oslo i dag! Babyteppe til Amanda-prosjektet, som jeg håper dere husker (måtte spørre før jeg turde ta rundpinnen (våpenet) med ombord...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønte hva som var poenget til bai, jeg - kanskje fordi jeg tilfeldigvis er på samme håndarbeidsforum (det oppdaget vi i en annen tråd), og har registrert det samme fenomenet. Som består i at nye medlemmer ikke har fått med seg at et spørsmål har blitt stilt og besvart før (og ikke tenker seg muligheten av at svaret allerede ligger på forumet), slik at man med jevne mellomrom ser "gamle" spørsmål bli stilt på nytt. Og på nytt. Og på nytt.... Og "eldre" medlemmer blir litt lei av alle gjentagelsene... Men i likhet med bai har jeg valgt å ta det med et smil, det er nok av andre ting å hisse seg opp over her i verden, heldigvis! ;-P

:-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja,ja... Men du, det håndarbeidsforumet - hvordan kommer jeg i kontakt med det? Jeg har begynt å ta opp igjen mine gamle "kunster"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gå inn på http://www.ravelry.com - du kommer ikke rett inn, men ber om medlemskap, som du får etter kanskje et par dager (sånn var det i alle fall for noen år siden, da jeg meldte meg inn). Og når du får den mailen om at du er "innenfor", kan du gå i gang og snuse rundt, søke etter mønstre (det må ha med garn å gjøre, ikke noe med søm eller broderi der, men et utall grupper med egne diskusjonrom (som alle kan se, og forsåvidt også delta i), hvorav noen dreier seg om "ikke-garn-relaterte-ting" som f.eks. lek-med-ord, hvordan-leve-mest-mulig-miljøvennlig, for bare å nevne noen eksempler. Amerikansk forum, men deltagere fra hele verden. Noen temmelig heilnorske/heilnordiske grupper/oppslagstavler finner du også, for den del...

Supert sted å finne mønstre og inspirasjon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg har meldt meg på (eller hva det å heter...). Synd at de ikke har noe med søm og broderi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He-he. ER det lov da? Det kan jo være skikkelige mordvåpen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er visst forskjell på tre og metall og kor lange dei er. For meg har det aldri vore aktuelt å prøve å strikke i dei smale setene, uansett, så eg har ikkje fulgt så nøye med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rundpinne er lov!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLillevi