Det fant jeg ut da jeg rundet bok tre... Men det er virkelig ikke lett å finne mye info om Henriksen, hverken på wiki eller på Aschehoug sine sider. Hva kan det komme av? Hun må være en av de mest underkjente store forfatterene vi har. Også lever hun jo ennå. Det var jeg heller ikke klar over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg synes ikke hun står noe tilbake for Sigrid Undset. Jeg skrev særoppgave om Vera Henriksen da jeg gikk på gymnaset, sammenlignet Sigrid Toresdatter med Kristin Lavransdatter.Barnefødt som jeg er ikke langt fra Bjarkøy og Trondenes var det ikke vanskelig å bli hekta, og jeg har brukt mange sommerferiedager til å se meg rundt på Egge og ellers stedene Sigrid holdt til i Trøndelag. Veldig interessant!

Nå jobber jeg som frilanser i kulturavdelinga til lokalavis i området der Vera Henriksen bor, og synes det er fryktelig trist at jeg ikke rakk å begynne med det før det ble for sent å intervjue henne! Mannen hennes deltok på årets Litteraturfestival på Lillehammer og snakket om hennes forfatterskap. Det var interessant!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk til både deg og Jan Kåre for informasjon om hvor hun er nå. Så trist at vi ikke får høre mer fra henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun lever ja, men lever dessverre nå helt i sin egen verden. Hun er klart en av de største norske forfattere av historiske romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Henrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikte