Jeg er litt forbauset over både spørsmålet og en del av svarene her. Personlig leser jeg ikke så mange bøker som jeg skulle ønske, jeg har andre forpliktelser og interesser i livet mitt, og i tillegg lese- og skrivevansker, men det er egentlig alt litt irrelevant i denne sammenhengen.

Når jeg leser en bok kan den noen ganger rive meg med i halsbrekkende fart hvis den er spennende, men ofte kan jeg stoppe opp og reflektere over noe jeg har lest i boken, en øvelse som fort kan ta både 20 og 30 minutter eller mer før jeg begynner å lese igjen. Noen ganger slår jeg til og med opp i oppslagsverk eller andre bøker for å sjekke noe eller få mer utfyllende informasjon. Hvis dette skjer ofte, og det kan det gjerne, noen ganger flere ganger bare på en side, så sier det seg selv at lesehastigheten ikke blir særlig høy.

Men lesegleden, eller rettere sagt gleden eller utbyttet av boken blir ganske høy.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Stiller meg bak deg. Forstår ikke hvorfor det må leses så fort, annet enn at effektivitet og utålmodighet er tegn i tiden.

De som leser fortest, er ofte de yngste, de som har et helt liv på å lese de beste bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11Agnete M. Hafskjold