Så morsom tråd!

Jeg har hatt mange forskjellige favorittkarakterer, til forskjellige perioder i livet mitt. Og den første virkelig store favoritten var nok Nancy Drew :) Jeg leste alle bøkene om henne jeg kom over, og slukte dem fra perm til perm. Jeg var riktignok i den rette alderen da jeg oppdaget henne, 10-12 år. Og en smart og selvstendig kvinnelig karakter var forbilde nok i massevis :)

Ser noen under her har nevnt Harry Potter. For meg er det Slur/Snape fra samme serie som fascinerer meg mest. Han er umulig å plassere (bortsett fra mot slutten). Han er slem og ond i sine handlinger, for å i neste sekund være usedvanlig snill. Han er sterk, stolt og samtidig sårbar. En skurk man heier på!? Som sagt, fascinerende.

En karakter som jeg har tenkt mye på i etterkant av å ha lest boka, er "skurken" i Karin Fossums bok Den som elsker noe annet. Jeg vil ikke røpe for mye, i tilfelle du ikke har lest boka, men Karin Fossum klarer å skape et menneske ut av noen som andre ville kalt monster. Det var uhyggelig og fælt å møte denne karakteren, og jeg klarer ikke helt å legge han bak meg. Alle mennesker har en historie, og Karin Fossum er en mester i å skildre annerledesmennesker. Det er vondt og sårt og trist, alt på en gang.

Men min favoritt er Den Lille Prinsen. Han er så utrolig liten, men samtidig så stor i tankene sine. Han forklarer og forteller om veldig vanskelige ting på en så banal måte at man nesten blir litt brydd for at man kompliserer ting som egentlig er bagateller. Også svarer han alltid noe annet enn man forventer. Han overrasker, på en sjarmerende måte. Det liker jeg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Ååh, Nancy Drew var min store helt også, i samme alder! Tøff dame :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg at Slur er en favoritt og Alan Rickman er helt fantastisk i filmrollen. Hvordan kunne jeg glemme ham..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja Slur er en veldig fascinerende person i Harry Potter-bøkene! Min sønn hadde en norskoppgave hvor han sammenlignet Ibsens "Villanden" med Harry Potter-serien. Han skulle bl.a. sammenligne helteskikkelser og antihelter, og da fikk vi en svært morsom og interessant diskusjon omkring Slur: Er han en skurk eller en helt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg deler fascinasjonen for Slur må jeg bare si litt om hvordan jeg opplever ham. jeg ser Slur som den som faktisk er med på å drive historien fremover, nettopp fordi vi ikke er sikre på ham. I verdenslitteraturen har vi flere slike personligheter. Den mest nærliggende å sammenligne Slur med er liksom Loke fra vår egen mytologi, tenker jeg. Litt slem, litt snill - men uunnværlig for dynamikken og utviklingen. Litt Lucifer-aktig også?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen