Veldig enig der.

Ville nok for èn gangs skyld ikke anbefale nye lesere å starte på den første boka når det gjelder Discworld. Kan tenke meg at noen vil kunne komme til å legge den fra seg og gå glipp mer enn de burde..

The Colour of Magic og The Light Fantastic er lite representativ for alt det som er bra med Pratchett og jeg har ihvertfall oppfordret folk til å begynne med Equal Rites, nr. 3.

Men for all del. Jeg begynte mitt dypdykk i Discworld med å kjøpe kartet (http://www.amazon.co.uk/Discworld-Mapp-Sir-Terry-Pratchett/dp/0552143243/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298048819&sr=8-1)og skjønte allerede da at dette var tingen for meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Nettopp! Jeg har lest den første nå, og ser at det kan bli morsomt, men sleit med å komme inn i universet. Hvilken bok skal jeg begynne med for å komme ordentlig i gang? Har forresten skrevet mer om boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/06/20/samlesning-the-colour-of-magic-terry-pratchett/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynn med Mort, det gjorde jeg. Fant den tilfeldigvis på et svensk supermarked for mange år siden. Satt og småknegget og lo hele veien hjem på toget. Etter det ble det å spore opp mer av Sir Terrys eskapader på denne flate verdenen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, Mort er en av favorittene. En annen som er veldig god, er Hogfather, men den er jo et stykke ut i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hogfather er konge, men som du skriver kommer den litt ut i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Istemmer dette. Jeg er fryktelig glad i omtrent alt Pratchett har skrevet, men de første to Discworld-bøkene skiller seg klart ut som de svakeste. Ikke umulig å sette pris på - men sammenlignet med alt det gode som følger, kommer de ikke heldig ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bestemt meg for å prøve meg på ditt forslag. Etter flere forsøk på å lese "The Colour of Magic" ga jeg opp. Terry Pratchett var ikke noe for meg. Men alle elsker ham, og jeg er den nysgjerrige typen som ønsker å vite hvorfor. Derfor har jeg kjøpt "Equal Rites" og er klar for å gi Pratchett en ny sjanse. Så kan jeg heller lese de to første senere.

Er det vanskelig å forstå og å leve seg inn i hans verden uten å ha lest de to første? Går jeg glipp av noe viktig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, er ganske sikker på at du ikke får problemer med å komme inn i serien uten å lese de to første først. De er såpass ulik de påfølgende uansett. Men du får sikkert lyst å gå tilbake og lese dem når du har pløyd igjennom resten og trenger mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde AaLogikaLailaEmilie GeistÅsmund ÅdnøyEli Svendsen Heie HaugerudKathrineDaffy EnglundChrissieKarin  JensenKarin BergMarianne  SkageReadninggirl20svarteperJarmo LarsenVibekeKaren RamsvikVannflaskeEivind  VaksvikMonica CarlsenJulie StensethKirsten LundCathrine PedersenSten Vidar WigandAud- HelenSynnøve H HoelTonesen81ToveTore HalsaTralteIngunn ØvrebøElin FjellheimgretemorBjørn SturødAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHelena EReidun SvensliHarald KDressmyshelfBård Støre