Skulle ønske jeg også valgte ham, jeg angrer nesten nå, men det er for seint for min del :) En av mine yndlingsforfattere og virkelig et forbilde. Jeg leste Biografi, Dagbok og Brev først (for ca. to år siden), og ble mest fascinert av språket og stilen hans, tror jeg. Har senere lest Imot kunsten og Gå. Han har en veldig original og egen stemme, noe jeg tenker skiller ham fra mange bestselgerforfattere (skal ikke være for bastant på det, men det kan være en teori).

Kanskje kan bøkene hans virke litt kjedelige eller "tunge" for enkelte? Eller tørre, til og med. De er ikke bygget opp på den vanlige måten og utfordrer leseren mer enn det en standard rett-fram fortelling (med spenningskurve og det hele) gjør. Det kan også hende at han appellerer mest til de som har et litt romantisk forhold til litteratur/forfatterrollen, siden han tross alt virker ganske romantisk selv.

I Vagant 3/2010 er det en artikkel om ham som kanskje kan være interessant for deg. Syns problemstillingen din er spennende. Jeg har registrert at han har blitt mye mer populær i det siste, etter at han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris osv. (han lå på topp ti-lista til en bokhandel i sommer), men det er jo sant at han ikke har oppnådd kommersiell suksess.

Lykke til! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for innspill og tips!

Jeg tror Espedal blir en forfatter som kommer mer og mer inn i mediebildet. Før eller siden. Selv oppdaget jeg han i en annonse i Klassekampen, som er en litteraturvennlig avis. Jeg synes det var veldig rart at læreren min ikke visste hvem han var, men tidene bedrer seg håper jeg.

Hva handler artikkelen i Vagant om? Er det noe direkte relatert til problemstillingen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja. Det kan i hvert fall kalles en veldig gjennomført analyse av forfatterskapet hans. Han sammenliknes med Knausgård (begge skriver jo biografisk), men det står ikke egentlig noe som er direkte knytta til problemstillingen. Så det er ikke sikkert den vil være til noe hjelp da.

Lærere er ikke alltid like oppdaterte som elevene, er min oppfatning! Min hadde ikke en gang hørt om Stig Sæterbakken...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det dette her?:http://vagant.no/article/130867

Jeg kommer til å lese det uansett. Alt om Espedal er så å si relevant for problemstillingen. Og i tillegg så synes jeg det er veldig interessant :) Takk, takk!

Det er sant at mange elever kan mer enn lærerne på enkelte områder innenfor norskfaget (som jeg har opplevd mange ganger, ikke bare på litteraturhistorie). Men jeg synes det likevel er litt trist at de ikke hører om samtidsforfatterne i Norge. Leser man alt annet enn VG og DB, må man jo få det med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er den, ja. Da får du kose deg med den :)

Vi skulle hatt bibliotekarer som lærere, tror de har rette ånden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde kanskje vært noe, det ;D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenJarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten Lund