At en bok som har som mål å "rettferdiggjøre egeninteresse" er en av tidenes mest solgte, sier meg mer om verden enn om boka. Hvis man vurderer bøker etter deres litterære kvaliteter, nytter det ikke å komme med "nazisten Hamsun" og "kommunisten Solstad". Dette er forfattere som i aller høyeste grad har skrevet om individets kamp, på ulike vis. Vil jeg finne noe av litterær verdi hos Rand, eller vil jeg bli fortalt over tusen sider at det viktigiste i livet er fri markedsøkonomi og en svak statsmakt?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vet ikke om du har lest boken enda, siden det er en stund siden du kommenterte den, men jeg er usikker på om du vil finne verdi hos Rand. Ikke fordi boken ikke er bra (har lest en tredjedel), men fordi du har den innstilligen du har. Basert på den til dels flosete kommentaren, kan det hende at ditt politiske korrekte sosialdemokratiske syn, vil hindre deg i se den litterære verdien i boka. Alle som har kjøpt og lest den er jo bare egoistiske tullinger, ikke sant?

Derfor burde du kanskje lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda ASynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud Husevågtuhamre