Jeg er tildels enig med deg, men likevel vil jeg gi den noe høyere terningkast når jeg har lest den helt ferdig. Jeg undret meg litt over det enkle språket som gjør hele historien litt "fattig" synes jeg. Først skyldte jeg på oversetteren. Etterhvert kom jeg fram til at det likevel måtte være forfatteren som hadde lagt seg til en slik skrivestil.

Jeg fant også flere av karakterene i boka lite troverdige og da spesielt de kvinnelige og tenkte at det kanskje var fordi boka var skrevet av en mann ! Ja, i det hele tatt forundret jeg meg over mye i denne boka, og det kanskje fordi den har fått så mange gode terningkast . Jeg tror det skyldes at de fleste som synes en bok er dårlig lar være å sette terningkast. Det resulterer egentlig i feil gjennomsnittskarakter.

Jeg liker også historiske romaner og vil nok bare av den grunn gi denne boka terningkast 3 eller 4. Jeg sammenligner historien litt med Isabel Allendens "Øya under havet" som jeg leste for ikke lenge siden og da faller "Noen kjenner mitt navn" helt igjennom synes jeg.

Ellers har jeg lest en del og sett filmer om slaveriet, og det er kanskje ut i fra dette jeg setter litt høyere krav til forfatteren. Jeg vet ikke helt sikkert.

Likevel er jeg glad andre liker boka, da historiske romaner alltid er givende på en eller annen måte for personer som leser dem. :-) Jeg personlig ble inspirert til å ta fram igjen boka " Begrav lenkene, kampen mot slaveriet" som jeg nå har liggende her ved siden av meg . :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Nå er jeg endelig ferdig med boka. Det tok sin tid. Har lest Røtte rfor mange år siden og kjenner at det er noen likheter, selv om den (Røtter) var mye bedre. JEg tenkte akkurat som deg at kvinneskikkelsene ikke virket troverdige. Han vet ikke hvordan det er å være sammen med en mann, fødsler og annet. Hovedpersonen virker for smart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nå lest ferdig boka "Noen kjenner mitt navn", og for meg ble boka mer givende og interessant etter at jeg tok fram boka "Begrav lenkene, kampen om slaveriet" (Bury the Chains.... jfr. s. 469 i boka "Noen kjenner mitt navn") og leste den ved siden av romanen.

Jeg fikk da mer kunnskap om bl.a. en del av personene som blir nevnt i romanen og andre forhold vedrørende slavehandelen.

Lenge tenkte jeg å gi boka terningkast 3, men etter å ha lest den helt ut og med litt tilleggsstoff ble det en god 4`er i stedet. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland