Jeg har lest den ferdig nå, og jeg likte den også godt. Sterk historie. Jeg er selv på samme alder og studerer ved NTNU i Trondheim, så på enkelte områder kunne jeg jo trekke linjer til meg selv og min egen hverdag - som likevel er så totalt forskjellig. Fylt med trygghet og lovlig opphold, støtte fra Lånekassen, og bare det å kunne oppsøke lege uten å være redd om jeg skulle bli syk eller skadet. Tankevekkende.

Og for en utrolig ressurs denne jenta er. For en styrke og et mot. Jeg ble imponert over hva hun har fått til; å forsørge seg selv under utdannelsen, skaffe seg mastergrad og å være en ildsjel og viktig støttespiller i årevis i kulturlivet, på tross av den vanskelige situasjonen...

Ulovlig norsk fikk i alle fall fram ydmykhet og ikke minst takknemlig for et trygt og lovlig liv i Norge her hos meg. Takknemlighet over alle goder som man kanskje ikke tenker over til vanlig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Men nå er Maria Amelie arrestert og skal utvises fra vårt vakre, humanistiske land! Jeg skjemmes, gremmes og gråter! Kan vi i det minste protestere? Send din appell til Amnesty NÅ:

La Maria Amelie få bli! | Amnesty International www.amnesty.no

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka anbefaler jeg. Den passer for voksne som for ungdom. Lærerik og lettlest.

Den forteller på en måte så også vi som ikke er i en slik situasjon kan lære og oppmuntres til hvordan en ikke skal gå på akkord med sine moralske prinsipper, om ikke å gi opp, om å tenke positivt.

Men hun er i tillegg heldig. Og inn under "heldig" regner jeg det å ha gode evner til å lære skolefag og annet.

Nå lurer jeg på hvordan det går med henne. Fant ikke ut via Google...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke hørt noe mer om akkurat saken hennes, men hun skriver i alle fall en blogg der man kan lese litt om hva som skjer i livet hennes og diverse. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol