Oppsiktsvekkende, drivende, god, nødvendig?, "godt" språk

6ordsanmeldelser av bøker, intet mer intet mindre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Den ble brått ubehagelig aktuell. Og et tema som gjelder mange flere enn Maria Amelie. Har ikke lest den men tenker at det må jeg gjøre noe med

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne bare må jeg bare få tak i neste gang jeg er i bokhandelen. Har så lyst til å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje litt dumt at hun er på vei ut av landet før jeg fikk med meg denne boken?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At hun blir utvist gjør vel bare boka enda viktigere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper hun får bli, likevel. Hun virker så snill og klok. Og er et ansikt til en viktig sak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig. Men det ser mørkt ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det gjør det foreløpig, men håper at noen tar til vettet og lar henne bli. Det er alltids lov å håpe:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , så dette på nyhetene. En dyktig forfatter, håper hun skriver flere bøker uansett hvor hun kommer til å bo. Vi kan jo uansett lese boka hennes. Ønsker henne lykke til og at det ordner seg til det beste .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En tankevekkende bok vi/ jeg har godt av å lese. Vanskelig å legge den i fra seg, selv om siste del ble litt lang. Ønsker forfatteren alt godt videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er bra, og veldig viktig historie! Anbefales. Den får fram hvordan det kan være å være flyktning og hvordan asylpolitikken i Norge fungerer i praksis. (eller ikke fungerer for de menneskene som flykter.) At folk får en så ustabil hverdag at de blir redd for å bli glad i folk, og kan ikke utfolde seg for de venter på om de får bli i landet eller må søke et annet land. Er kjempe imponert over Maria Amelie. å kunne være i en så usikker livssituasjon og vise så mye mot og greie å leve og ta utdanning og komme seg fram i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk den i posten i dag, er veldig spent på å lese den. Har jo fått med meg litt av bakgrunnshistorien gjennom avisene, men er nysgjerrig på mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk frysninger av "innledningen". Får det egentlig hver gang jeg leser den. Syns også det er spesielt "spennende" fordi jeg også er fra Tønsberg og jobber som leksehjelp for Redd Barna! Men god lesing, jeg likte den ihvertfall..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest den ferdig nå, og jeg likte den også godt. Sterk historie. Jeg er selv på samme alder og studerer ved NTNU i Trondheim, så på enkelte områder kunne jeg jo trekke linjer til meg selv og min egen hverdag - som likevel er så totalt forskjellig. Fylt med trygghet og lovlig opphold, støtte fra Lånekassen, og bare det å kunne oppsøke lege uten å være redd om jeg skulle bli syk eller skadet. Tankevekkende.

Og for en utrolig ressurs denne jenta er. For en styrke og et mot. Jeg ble imponert over hva hun har fått til; å forsørge seg selv under utdannelsen, skaffe seg mastergrad og å være en ildsjel og viktig støttespiller i årevis i kulturlivet, på tross av den vanskelige situasjonen...

Ulovlig norsk fikk i alle fall fram ydmykhet og ikke minst takknemlig for et trygt og lovlig liv i Norge her hos meg. Takknemlighet over alle goder som man kanskje ikke tenker over til vanlig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men nå er Maria Amelie arrestert og skal utvises fra vårt vakre, humanistiske land! Jeg skjemmes, gremmes og gråter! Kan vi i det minste protestere? Send din appell til Amnesty NÅ:

La Maria Amelie få bli! | Amnesty International www.amnesty.no

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne boka anbefaler jeg. Den passer for voksne som for ungdom. Lærerik og lettlest.

Den forteller på en måte så også vi som ikke er i en slik situasjon kan lære og oppmuntres til hvordan en ikke skal gå på akkord med sine moralske prinsipper, om ikke å gi opp, om å tenke positivt.

Men hun er i tillegg heldig. Og inn under "heldig" regner jeg det å ha gode evner til å lære skolefag og annet.

Nå lurer jeg på hvordan det går med henne. Fant ikke ut via Google...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke hørt noe mer om akkurat saken hennes, men hun skriver i alle fall en blogg der man kan lese litt om hva som skjer i livet hennes og diverse. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila