Forelskelse som løsning på likestilling i hjemmet? Hehe... nei, jeg tror ikke det. Men det er jo et bedre spor enn du har vært inne på til nå.

Men jeg tror nok norske menn er på en helt annen plass nå enn disse småhistoriene og eventyrene du (og Stine) har presentert her. Norske menn idag gjør nok mye mer hjemme enn våre fedre gjorde. Jeg opplever at dere ventilerer frustrasjoner, som sikkert kan være ektefølte og genuine, men som ikke nødvendigvis reflekterer hverdagen for flertallet av norske menn og kvinner idag. Så jeg ser ikke pesimistisk på det. Det er vel flere menn som føler det har gått for langt, og som famler med å finne en akseptert mannsrolle. Jeg er ikke helt der heller. Jeg har tro på likestillingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 50 svar.

Likestillingen har en fremtid det er jeg sikker på. På seksti tallet da jeg var barn hadde jeg en pappa som var tidlig ute på likestillingsfronten. Siden min mor var mye på sykehus ble det til at pappa'n min tok seg av det huslige, alt fra bleieskift til klesvask og matlaging. Han jobbet som gartner ved siden av og hadde det ganske fritt. Under hele oppveksten min var det han som stilte opp på skolemøter der det var vanlig at mødrene stilte opp. Han fikk mye ros for dette da, av de andre mødrene, de syns jo han var helt enestående, (han var vel det forsåvidt). Min egen mann skifter dekk, måker snø og gjør alt det tunge arbeidet, og da faller jo resten på meg, de vanlige husmorsyslene. Det er vel greit, siden jeg ikke arbeider. Den gangen jeg var i full jobb var det mer vanlig at vi delte på oppgavene. Så ja jeg har tro på likestillingen, men den må ikke bare slå en vei. Uansett så er det en forskjell på oss, menn er menn fysiologisk og kvinner er vel fortsatt kvinner selv om vi mer eller mindre vil bli likestilt med mannen. Tror det er bit frem til vi blir helt like og godt er det.:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser absolutt ingen som helst grunn til at ikke kvinner kan måke snø og bytte dekk. Ingen grunn i det hele tatt. Når man fordeler oppgaver slik at det blir mannen som gjør dette, så må (og bør) det være utelukkende fordi begge parter foretrekker en slik fordeling. Men å bytte dekk gjør man vel kun 2 ganger i året, og måke snø er vel også en ganske periodisk oppgave. Det høres egentlig ut som et dårlig argument for å slippe unna alt annet husarbeid ;)

Min hang til å dele på oppgavene i hjemmet har jeg vel også fra mine foreldre. Mamma og Pappa deler alle oppgaver seg imellom, med svært få ting som bare den ene gjør. Alle de daglige oppgavene gjør de begge to, og det tror jeg er viktig. At jeg gjør mesteparten av husarbeidet her hjemme kommer forøvrig ikke av noen edle, selvoppoffrende hensikter, det er fordi samboern er syk og fysisk ute av stand til å gjøre det meste av husarbeid. Hun hadde nok veldig gjerne heller vært frisk og gjort husarbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Årsaken til at jeg ikke gjør disse tunge tingene,men holder meg til husarbeidet som jeg forøvrig tar i mitt eget tempo er at jeg har slitasjegikt i rygg og armer,samt PTSD og CVID, kult med bokstavdiagnoser,he,he. Før når jeg var ung og sprek tok jeg like gjerne de tunge takene. Men sånn er livet, man kan ikke alltid velge hvordan det skal utvikle seg. Desverre. :D Syns du er flink alikevel jeg. Det er tider jeg skulle ønske...at kanskje gubben tok et tak selv om jeg er hjemme hele dagen. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er tider jeg skulle ønske...at kanskje gubben tok et tak selv om jeg er hjemme hele dagen. :D

Amen Sister!

Så enig, så enig. Har begynt på kurs jeg, og han tar fortsatt ikke hinte når huset ser ut som en grisebinge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..sisters are doing it for themselves..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Apropos likestilling, - eller kanskje heller likeverd... (like "stilling" er litt vanskelig å få til, kanskje)? Noen menn blir litt (sinns)forvirret i visse situasjoner:

Da jeg skulle føde, ringte Peder til sykehuset og ropte at de måtte sende sykebil.

  • Er dette det første barnet hennes? spurte vakthavende.

  • Nei, det er mannen hennes, svarte Peder.

Fra "To fruer i en smekk" av Unni Lindell og Anne B. Ragde, side 58. (Mye god humring her)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler vi snakker litt forbi hverandre. Kanskje jeg ikke skulle blandet meg inn i det som ser ut som en passiv agressiv, østrogen frustrasjons tråd? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode gud ... Jeg tror du misforstår fullstendig! Humor er humor, og virkelighet er virkelighet! Den dagen vi ikke kan le av slike ting som dette, kan vi bare pakke sammen. Du har helt rett: du skulle ikke blandet deg inn. Å begynne med likestillingsspørsmål på en tråd som var ment kun for morsomheter - og så kalle dette en østrogen frustrasjonstråd på toppen av det hele!? Det må du jo selvsagt gjerne mene, men det er virkelig helt på bærtur å komme med dette her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er noe rart her, for vi ser jo ikke lenger sånne vitser som går den andre veien, altså hvor en selvgod mann hoverer over dumme kvinner;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har eit døme på ein situasjon der ein "selvgod mann" (i dette tilfellet meg sjølv) hoverte over dumme kvinner.

Eg var ein tur på Rema i går. Eg skulle ha meg brød. Brødet må sjølvsagt skjærast opp på butikken, for dette er altfor tidkrevjande å gjere heime.

Framfor meg i køen sto det 3 blonde damer (ei mor med sine to vaksne avkom) og dei hadde det ikkje lett. Dei sto med eit brød og prøvde å finne ut korleis brødet gjekk inn i maskina. Etter ein del feilforsøk, klarte dei i fellesskap å resonnere seg frem til at dei måtte late opp luka og legge brødet nedi (brødet vart plassert på høgkant..). Så vart dei ståande å vente. Ingenting skjedde.

Eg synes det heile var rasande festleg så eg valte å ikkje blande meg inn. Blondinene ville tydelegvis klare dette på eigen hand for dei spurte ingen om hjelp. Til slutt fann dei ut at dei skulle late igjen luka, og alle 3 skvatt tilbake då maskina byrja å skjere.

Etter ei stund kom brødet ut (det hadde til min skuffelse snudd seg riktig veg). Blondinene snakka ivrig og oppstemt saman, og alle ville hjelpe til med å legge brødet oppatt i posen. Resultat - brødet datt i golvet.

Dette vart for mykje for meg så eg byrja å humre ganske høgt, medan eg kviskra eit "kor mange blondiner må til få å skjere opp eit brød" til sidemannen. Eg sa det nok litt for høgt for eg fekk eit stygt blikk frå damene, før dei hasta vidare, utan brød.

Eg fekk skore opp brødet. Sjølv om eg ikkje er nokon praktikar, klarte eg dette lett.

Godt sagt! (13) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Artig! Godt å høyre at eg ikkje er den einaste av hankjønn som er teknisk tilbakeståande. Og eg skal prøve å heve "selvfølelsen" deira neste gong =)

Sjølv lese eg faktisk ein del "gjør det selv" bøker, som "enkel muring og støping", "terasser på en, to, tre", "fliser og flislegging", for å nemne nokon. Dette gjer eg ikkje for å tillegne meg desse eigenskapane, men for å skjønne prinsippet og dermed få ein viss tryggleik, ikkje fordi eg kan gjere det, men fordi eg veit korleis andre kan gjere det - skjønar du? =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje de hadde lyst på laaange skiver, sant?

Vi har forresten 109 bøker felles på listene våre... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, godt forslag! ;)

109 bøker er ikkje så verst, men med tanke på at vi samla har lese omlag 2000 bøker og berre 100 av desse overlappar er det likevel ikkje så mykje =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Herlig historie! Jeg vil mene at du hadde god grunn til å være litt "selvgod"!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En morsom liten historie om blondinene og brødet, Olav! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Humre, humre, humre :-D Og jeg må like godt innrømme det, - den moren kunne vært meg (bortsett fra at jeg er mørk;)), for jeg har aldri brukt sånn brødoppskjærermaskin og er veldig lite teknisk! Jeg håper bare jeg hadde hatt vett på å se det humoristiske i situasjonen mens det sto på! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei beste historiane er som oftast dei sanne:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En liten ting: den som har ledd absolutt høyest av disse vitsene når jeg har lest dem høyt - det er mannen min, det. ;-) Ikke fordi han kjenner seg igjen - men dette med humor har vel noe universelt over seg, tror jeg ... He-he ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du en mann med god humoristisk sans, Rose-Marie. Han virker dessuten trygg på seg selv. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel bare jeg som blir litt lei av og ikke kjenner meg igjen i alle disse fantastiske (selvgode!) kvinnene;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lag en tråd om bilkjøring og kartlesing, så kommer det nok. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De vitsene er sikkert der ute i mannemiljøet! Det er bare det at jeg bare får tilsendt alle vitsene om de dumme mennene! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du forresten hørt hvorfor blondiner ofte har blåmerker rundt navelen?

For blondinegutter er ikke så smarte de heller.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Akkja, disse blondinene...

Vi er i et fly på vei til Paris. En blond kvinne på økonomiklasse reiser seg opp og flytter til et ledig sete på førsteklasse. En flyvertinne ser henne gjøre dette, og sier høflig at kvinnen må sitte på økonomiklasse siden det er denne typen plass hun har kjøpt billett til. Blondinen svarer: - Jeg er blond, jeg er vakker, jeg skal til Paris og jeg blir sittende her.

Etter flere mislykkede overtalelsesforsøk, går flyvertinnen inn i cockpit og informerer pilotene om den blonde setetyven. Co-piloten kommer ut til blondinen og forklarer hvorfor hun ikke kan bli sittende på førsteklasse, hvorpå hun svarer: - Jeg er blond, jeg er vakker, jeg skal til Paris og jeg blir sittende her.

Co-piloten returnerer til cockpit, og foreslår at de bør kalle opp flyplassen i Paris for å be om at kvinnen blir anholdt ved ankomst. Piloten sier: - Dere sier hun er blond? Jeg fikser dette, jeg har en blond kone, jeg snakker flytende blondsk.

Han går ut til blondinen og visker noe i øret hennes. Hun sier: - Åh, beklager, det visste jeg ikke. Så går hun raskt tilbake til sitt opprinnelige økonomiklassesete uten mer oppstyr.

Flyvertinnen og co-piloten spør overrasket hvordan piloten løste dette problemet.

  • Jeg bare gjorde henne oppmerksom på at førsteklasse ikke går til Paris ......

;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På Elkjøp:

Blondinen: Jeg skal ha gardiner til pc-en min.

Ekspeditøren: Gardiner?? Det er da ingen som har gardiner på pc-en sin..

Blondinen: Eh, hallo!! Jeg har Windows!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... - eh, ja, det er jo også helt logisk... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blondinevitser er det jo vanvittig mange av:

Ei blondine trengte penger, så hun gikk til lekeplassen i parken og tok med seg en liten gutt. Så skrev hun et brev der det sto: "Jeg har kidnappet gutten din. I morgen tidlig skal du legge kr. 10 000 i en bag i det hule treet i parken. Undertegnet, ei blondine." Så ga hun brevet til gutten og ba ham gå hjem og levere brevet til moren sin.

Neste morgen gikk hun til det hule treet og fant en bag med 10 000 kroner og et brev der det sto: "Hvordan kunne du gjøre noe slikt mot ei blondine?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To blondiner jobber sammen med geografileksene sine.

Den ene spør: Hva er nærmest, månen eller Bergen?

Hvorpå den andre svarer: Hallo, kan du SE Bergen??

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Haha, jeg ser månen... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utenfor et lite hus stod en dum blondine, en intelligent blondine, Fantomet og Supermann. Inne i huset stod det en sekk full av gullmynter. En av de overnevnte gikk inn for å hente sekken. Hvem?

  • Den dumme blondinen. De andre er bare fantasifigurer.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for dagens latterbombe!!! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De vitsene eksisterer da i beste velgående! Tenk bare på blondinevitsene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt riktig!!! %-)

Men de gjelds ikke helt, - for disse mannevitsene gjelder menn generelt, mens blondinevitsene gjelder bare dem vi alle (også "flinke" kvinner) syns er dumme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;-) Det finnes mange, mange vitser om kvinner som dummer seg ut når det gjelder tekniske ting. Og slå opp i et hvilket som helst ukeblad (det trenger ikke en gang å være tale om Vi Menn eller hva de nå heter alle mannebladene) hvor det er vitser, så vil du se vitsetegninger av lettkledte kvinner med altfor store pupper som ikke er av de smarteste etc. Joda, Ellen, disse vitsene finnes. Den historien om kvinnen og mannen som skal legge seg, som Norah fortalte litt ovenfor, hørte jeg en gang på en konferanse - og det var Trond Viggo Torgersen som fortalte den helt nydelig! Som ledd i et foredrag (et MORO-foredrag) om forskjellene mellom kvinner og menn. Begge parter - både kvinner og menn - fikk sine pass påskrevet, og folkene i salen - kvinner som menn! - lo så de holdt på å trille av stolene. Humor er en herlig, befriende medisin som gjør at det er mulig å snakke om vanskelig ting på en avvæpnende måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var betryggende å høre, - hurra for humor og selvironi! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant!? Jeg synes verden blir et forferdelig kjedelig sted å være dersom man alltid skal være så forbasket politisk korrekt hele tiden. Dette er en moro-tråd med damevitser for damer - og det må være lov! Selv her på bokelskere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, hittil er de vitsene helt fraværende, det har du rett i, Ellen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for de er mannssjåvinistiske! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La oss få med litt mannsjåvinisme her da... ;)

Imens kan vi jo bare more oss så mye vi vil, og mange gullkorn er sagt om mannen:

Gud skapte mannen før kvinnen. Det er sånn som når jeg skriver. Først kladder jeg.

Karen Blixen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pust litt da vel, det er du som overreagerer nå. Hvis du vil ha tråder som er forbeholdt enkelte brukere så tror jeg du er på feil forum. Det er en humortråd som du sier, ta det med humor! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette synes jeg faktisk er et mannssjåvinistisk (eller for den saks skyld hersketeknikk) svar av verste sort! Du møter litt motbør hos en kvinne, og alt du kan si er "pust litt da vel" og så kaller du det overreaksjon. ;-) Men deg om det! Jeg bare ler, jeg ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hersketeknikk? Du kan sannelig få lira det ut av deg! På seg selv dømmer man andre, har jeg hørt.

Det virker som du har lagt meg for hat Rose-Marie, det virker ikke som du leser mine innlegg i beste mening, men leter med lys og lykter etter noe du kan henge deg opp i.

Mitt tips til deg: hvis du lar deg provosere av noe jeg skriver, prøv først å tenke gjennom to-tre ganger om det er en annen måte å forstå det på, så kanskje du sparer deg for mye frustrasjon. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;)

Dette er da en morotråd... ;)

Hva med å bruke litt humor? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, la du ikke merke til smilefjeset? Sånn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundfornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannTorill RevheimReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne JensenTorJBBjørg RistvedtChristofer GabrielsenSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneHanne Kvernmo RyeBjørn SturødPiippokattaElla_BCarine Olsrød