VITS:

Kona var lei av å bli forstyrret av familien hele tiden, så hun tok båten, seilte langt ut på sjøen, kastet anker og satte seg til for å lese en bok, mens hun nøt freden der ute. Etter stund kom en båt fra New Zealands Parkstyrelse opp på siden av hennes båt. "God dag frue" sa betjenten, "hva gjør de helt her ute?" "Jeg leser en bok," svarte hun(hvilket bør være innlysende selv for en idiot, tenkte hun.) "De befinner Dem i et område hvor det er forbudt å fiske," påpekte betjenten. "Jaha, men jeg fisker ikke - jeg leser." Svarte hun igjen. "Ja, men De har utstyr til fiske ombord, og jeg vet jo ikke om De ikke bare går igang med å fiske, så snart jeg vender ryggen til Derfor må jeg be Dem om å følge med meg til land, for jeg blir nødt til å utstede en advarsel og tilhørende bot" "Hvis De gjør det, så blir jeg nødt til å anklage Dem for voldtekt." Sa kvinnen. "Voldtek!?", ropte han. "Jeg har ikke engang rørt Dem. "Riktig," svarte kvinnen, "men De har jo utstyret til det og jeg vet jo ikke om De kanskje begynner med det så snart jeg vender ryggen til..." Betjenten tygde litt på dette og sa; "Farvel frue - og ha en god dag" Så seilte han avsted. Historiens moral: Forstyrr aldri en kvinne når hun leser en bok - hun kan nemmelig tenke samtidig!

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Viser 184 svar.

Jeg tar sjansen på at vi trenger å le litt igjen, her en liten fortelling fra vårt (også akk, så blonde) broderland Sverige:

En blondin kommer farande i sin sportbil och blir stoppad av en kvinnlig blond polis.- Kan jag få se körkortet.
Blondinen letar i handväskan och säger stressat: - Hur ser det ut?
- Fyrkantigt och så är det en bild på dig, säger polisen.
Blondinen hittar en fyrkantig spegel och räcker över den. Polisen tittar på den, lämnar tillbaka spegeln och säger: - Det är OK, du kan åka. Jag visste inte att du var polis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du driter på leggen når du ripper opp i en diskusjon du "måtte le av" med et innlegg som ikke sier noe som helst nytt, synes jeg. Vil du ha svar på dette eller måtte du bare ha siste ordet? Jeg gidder i alle fall ikke ta opp denne diskusjonen igjen, spesielt ikke når argumentene dine er at dette er "tåpelig og ekstremt teit"... Det er jul for pokker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvis det du er ute etter er å slenge ut meningene dine og driter i hva andre synes er kanskje ikke en diskusjonstråd det rette stedet? Og hvis du skal dra opp en to måneder gammel diskusjon som bare lagde dårlig stemning (og det tar jeg min del av skylda for) og ikke skriver noe ingen andre har sagt før deg må du vel ha en eller annen grunn til det?

Hvorfor jeg svarer? Sier bare meningen min jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vitsen som startet diskusjonen får nå en stjerne av meg. Jeg kan innrømme at jeg mener det skal nok en god dose selvironi til for å være herre og synes at den fortjener en stjerne. Selvironi har jeg aldri hatt vondt av – tvert imot liker jeg det veldig godt! Ja, spesielt når jeg bruker det selv. :)

En kan vel undre seg hvorfor jeg ikke har gitt flere av de andre vitsene stjerner … Samt en og annen. En skal i alle fall vite at jeg har ledd godt – inni meg for det meste. Halsen er litt sår.

Vel, jeg har herved lest meg vei gjennom hele diskusjonen. Kanskje synes ikke alle at det er så greit at jeg har vært med og frisket den opp, ved å utdele stjerner. Eller ved at jeg i det hele har lagt inn et innlegg selv. Men med det ønsker å meddele at jeg har lært at det kan være en idé å absorbere helheten før en responderer. For å si det på den måten. ;)

Allikevel: En takk fra meg til keti, som frisket opp diskusjonen så jeg også kunne delta i latterveldet!

Og nå ønsker jeg at jeg hadde en “passende” festlighet å følge opp både diskusjonen og mitt eget innlegg med, men dessverre – det har jeg nok ikke. Jeg får satse på at smilene mine har gitt innlegget en minst like god klang som flere av de andre innleggene her.

Eller får jeg kanskje uttrykke litt selvironi med en alle barna-vits? For meg, som mer eller mindre har opptrådt som tilskuer inntil nå, har diskusjonen til tider nemlig hatt et snev av selvironi i “handlingsmønsteret”.

Alle barna var flinke, unntatt Joakim, han kan ingenting.

Og nå har vel magen ventet frokost lenge nok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg lar tråden stå for nå. Så får de som mener denne tråden ikke har noe på bokelskere.no å gjøre bare la vær, HVER SÅ SNILL! Det er ikke noe poeng å krangle på det, alle har ulike meninger. Jeg gir det en sjans til. Så følg gjerne Norah's eksempel under her, bare fortsett med vitser å la det andre ligge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He he måtte lese litt på tråden. Tenk at så mange blir engasjert... Arti!!!!Så at du skrev at du skulle slette tråden. Men la den bare stå! DU bestemmer hva du vil skrive her på dette fora, og resten av oss andre bestemmer HVA vi vil svare på. STÅ PÅ! En god latter forlenger livet:) Ha ei strålende og "latterlig" helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden det også har vært så mye snakk om en viss prest og hans sex-skriverier og sex-uttalelser på radioen i dag, så passer det kanskje med denne lille historien om presten og hønsene hans i denne lille irske landsbyen:

The priest in a small Irish village loved the rooster and ten hens he kept in the hen house behind the church.

One Sunday morning, before mass, he went to feed the birds and discovered that the cock was missing.

He knew about cock fights in the village, so he questioned his parishioners in church.

During mass, he asked the congregation,

'Has anybody got a cock?'

All the men stood up

'No, no', he said, 'that wasn't what I meant. Has anybody seen a cock?'

All the women stood up.

'No, no,' He said, 'that wasn't what I meant. Has anybody seen a cock that doesn't belong to them?'

Half the women stood up.

'No, no,' he said, 'that wasn't what I meant.

Has anybody seen MY cock?'

Sixteen altar boys, two priests and a goat stood up.

The priest fainted.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hahahaha...dritbra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ADVARSEL

  • Hvis det kommer noen på døren din og sier de skal kontrollere deg for flått siden det har blitt varmere vær, og ber deg ta av deg klærne og danse rundt med armene over hodet, IKKE GJØR DET, det er en bløff. De vil bare se deg naken!! Jeg skulle ønske jeg hadde visst det i går, jeg føler meg så dum....... :D

(Ja, jeg er ... blond… :p)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjørt for fort

En bil ble vinket inn, og politibetjenten sa til mannen som kjørte bilen:

  • Du kjører altfor fort, fartgrensen er 60, og du kjørte i minst 65!

  • Beklager konstabel, det visste jeg ikke, sa mannen. Kvinnen ved siden av utbrøt:

  • Bare 65? I følge speedometeret kjørte vi i minst 70! Mannen sendte kvinnen ett drepende blikk.

  • Og, sa konstabelen. - Det venstre baklyset er gåent.

  • Virkelig? spurte mannen overasket.

  • Men kjære, du har jo snakket om å fikse det lyset i en uke! Mannen sendte kvinnen nok ett drepende blikk.

  • Forresten så må jeg gi deg en bot for å kjøre uten belte, sa politibetjenten.

  • Jeg kjørte ikke uten belte, jeg løste det da du vinket meg inn, protesterte mannen.

Kvinnen ved siden av fnyste: - Hans, du kjører alltid uten belte.

Dette ble for mye for mannen, og brølte til henne: - Hold kjeft di kjerring!

Politibetjenten snudde seg mot kvinnen og spurte: - Snakker han ofte slik til deg?

  • Neeiii da, bare når han er full.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, Stine. :)

Alle trenger litt avkobling en gang i blant, også bokelskere... ;o) - og en vitsetråd er ikke det verste man kan ha i så måte.

Nå er det jo slik at mange menn mener at de er de beste bilførerne her i verden. Men på radioen i dag sa de at det er omvendt. Det er kvinner som er de beste sjåførene. De er ikke så ofte innblandet i ulykker og krasjer i langt mindre grad enn menn, - jeg husker ikke helt hva det dreide seg om i tall og prosenter, men det spiller mindre rolle. Her kommer en liten historie fra en stressa matpakkebilist jeg kjenner:

"Da jeg kjørte til jobben i dag, på motorveien, så jeg tilfeldigvis til siden, og der kom det et kvinnfolk i en grønn Ford.

Hun kjørte i 120 km/t med ansiktet langt inn i sladrespeilet og sminket seg med noe mascara-greier. Et lite øyeblikk så jeg en annen vei, og da jeg snudde meg mot dama igjen, var hun til min store skrekk på god vei over i min kjørebane - fremdeles med ansiktet begravd i sladrespeilet og sminkeutstyret i full sving!

Jeg ble så skremt at jeg mistet barbermaskinen og slo ut smørbrødet, som jeg hadde i den andre hånden. I panikken for å få kontroll over bilen, som jeg styrte med knærne, datt mobilen ned fra halsgropen min og rett ned i kaffekoppen, som jeg hadde mellom bena.

Dette medførte en liten katastrofe med søling av varm kaffe over store Bill og de runde tvillingene. I smerteskriket som fulgte, mistet jeg sigaretten fra munnviken og brant et stort hull i skjorta. I tillegg mistet jeg den viktige telefonsamtalen!!

Hvordan er det egentlig kvinnfolk kjører??!! Nå må noen ta ansvar, og få disse uansvarlige bilistene vekk fra trafikken!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg gir opp! Denne "vitse"tråden som før var ment for vitser, er ikke lenger det. Uansett hva jeg prøvde å si under her i mitt forige innlegg...så ser jeg at de eneste nye innleggene som nå kommer er kun svar og motsvar og meninger om den lille krangelen vi har gående. Dette er ikke en krangletråd! Det har ingenting med vitsen min å gjøre. Derfor vil denne tråden bli slettet i ettermiddag, etter folk har fått orientert seg med dette og etter at jeg er hjemme igjen fra kurs.

I det siste har det jo nesten vært umulig å holde noen som helst diskusjon gående innpå her. For det er jo blitt krangling samma søren hva tråden handler om. Og når en simpel vits(som ble en vitsetråd) ikke kan få være i fred en gang...! Jeg gir opp!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synd at det blir slik Stine. Jeg tror, som jeg skrev i mitt innlegg at noe av årsaken KAN være at de "gode" diskusjonene om bøker uteblir. Da kan det lett bli at en "sutrer" litt over andre tråder; dvs at det er ens egen forventning om "bokelskere.no" som ikke innfris, - og kanskje ikke selve vitsetråden eller andre tråder som faller litt "utenfor".

Men når det er sagt: jeg sikker på at bokelskere.no overlever denne lille krangelen også og at gode diskusjoner vil dukke opp med jevne mellomrom:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

jo da...jeg vet denne tråden nok havnet utenfor manges mening om "riktige" diskusjoner for dette nettstedet...men likevel da!!!

Og jeg vet jo at bokelskere.no overlever denne lille krangelen også. Men vil bare peke på det at i det siste så har det vært krangler på nesten alle diskusjoner, som faller helt ut av diskusjonens opprinnelige mening. Uansett om diskusjonen har vært bokrelatert eller ikke. Det har liksom vært masse unødvendig småakkedering i kanskje 2 uker. Akkurat som om hele bokelsker'n har skikkelig PMS.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanhende at "gledesdreperne" er litt misunnelige på deg fordi tråden din "tok av" på søndag, Stine?

Du skal få en god en her av meg, Stine (for alt jeg vet, kan denne også være sann ;)):

Den nye presten var svært nervøs på sin første preken. Han spurte biskopen om råd til neste preken som var påskepreken. Biskopen forklarte at neste søndag heller du litt vodka i karaffelen.

Presten gjorde det, og neste søndag talte han så det ga gjenlyd over hele prestegjeldet.

Etter prekenen lå det en lapp på kontoret, fra biskopen:

  1. Neste gang bør du nippe, og ikke drikke alt sammen

  2. Det heter ti bud og ikke tolv

  3. Det var tolv disipler og ikke ti

  4. David drepte Goliat med en slynge, han banket ikke dritten ut av idioten

  5. Vi omtaler ikke vår frelser, Jesus Kristus og hans apostler som Jens Kristian og gjengen hans

  6. Vi omtaler ikke korset som den fordømte planken

  7. Faderen, sønnen og den hellige ånd omtales ikke som gamlingen, junior og spøkelset

  8. Neste uke opptas kollekt til de fattige og ikke til den jævla bomsen

  9. Neste gang GÅR du ned fra prekestolen, ikke skli på gelenderet

Godt sagt! (3) Varsle Svar

HALLO FOLKENS! Nå synes jeg nesten det begynner å bli litt mye smakranglig og sure miner her. Hva har skjedd med bokelsker'n i det siste egentlig? Har plutselig blitt så mye kranglig, og kjefting, og diskusjoner som har gått langt utenfor streken. Det var jo ikke slik det pleide å være her inne. Jeg er sikker på at Aina(ikke for å henge ut deg eller noe, beklager trenger bare et eksempel) mente noe som helst vondt med det hun sa. Men nå ser jeg under her at hva som startet med en liten komentar har utviklet seg nesten til en krangling om å få lov til å si det en mener. All kritikk er god kritikk mener nå jeg. Om den er positiv eller negativ innstilt så har alle kritikker noe viktig å si. Nå lar vi all krangling ligge kan vi ikke? Så fortsetter vi denne først så koselige vitsetråden...så kan alle som vil, etter min mening, komme med så mange vitser dem bare orker!

Ha en fortsatt god dag alle sammen :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ehm, unnskyld meg, men jeg synes dette begynner å ta litt av her... Nesten hundre innlegg i en vitsetråd på to dager? Stines vits hadde i alle fall noe med bøker å gjøre, men nå er det jo klipp og lim av hummer og kanari for alle penga her. Det tar bare noen sekunder å finne det samme på Google. Hva er vitsen...? (pun intended :p)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tillater meg herved å lime inn litt om latter her:

Laughter has a real beneficial effect on your physical health, according to research. In the study, subjects were observed as they watched both serious movies and comedies. During the comedies, their arteries dilated and their blood pressure dropped, suggesting that laughter can in fact be a powerful medicine indeed.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/04/21/what-makes-laughter-the-best-medicine.aspx

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stakkars dem som ikke har noen annen kilde til latter enn Bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oppsann!!! - Jeg får vel bare beklage så mye at jeg har vært blant de som har "tatt litt vel mye av" på en "morotråd" her inne... Det er farlig å begynne å "gjøre for mye", skjønner jeg... - Om du føler deg fryktelig støtt av det, så lover jeg at det aldri skal gjenta seg... - La alvoret senke seg på bokelskere.no! ... amen... :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...

Jeg føler meg vel ikke støtt fordi om jeg prøver å si ifra. Men det er visst farlig å være gledesdreper også?

Det finnes en mellomting mellom å være alvorlige hele tiden, og å ha en overaktiv tulletråd som bare noen få deltar i. Trodde jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er i din fulle rett til å mene akkurat hva du vil, Aina.

Det finnes uendelig mange vitsebøker og andre morobøker der ute (og her inne), så denne tråden er da helt relevant i så måte, - og om noen morer seg litt en dag, så er det noe man har bare godt av. Det er så mye alvor i verden. Vi trenger latter, masse latter. Latter løser opp, gjør deg glad og fri, stimulerer musklene både i ansiktet og resten av kroppen. Det kan til og med hende at latteren kan gi deg noen gode minner og noen nye tanker og refleksjoner. - En vinn-vinn-situasjon med andre ord. :)

Om du ikke føler for å le akkurat nå, så er det vel bare å konsentrere seg om noe helt annet?

Såpass høyt under taket må det vel være her at vi kan tåle at det finnes en "morotråd" å koble av med.

Ønsker deg en fabelaktig morsom og lærerik dag! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har da aldri sagt noe imot å ha en morotråd eller vitsetråd, jeg skrev bare at jeg syntes det tok litt av med så mange vitser og historier etter hverandre på så kort tid. :) Men det er bare min mening, og nå har jeg sagt den, så nå finner jeg heller ei bok å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God bok! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mulig at det er noe jeg ikke har oppfattet, men jeg skjønner egentlig ikke hva som er problemet?!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neivel. Jeg forventet jo heller ikke at alle skulle være enige heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forstår heller ikke hva som er problemet? Denne tråden syntes jeg var morsom, og flere lo med meg. Det er da mange tråder her inne som virkelig har ”tatt av”. Men er det ett tema i en tråd eller en utvikling i en tråd som ikke er av interesse for meg, trenger jeg da ikke engasjere meg noe mer i den. Jeg kan vel heller la de andre (ca 20 andre personer i denne tråden) ha det hyggelig, og la de boltre seg som de vil. Det kan da ikke være noe problem å styre unna tråder som ikke vekker interesse. Det er da opp til hver enkelt av oss hva slags tråder vi leser, hva som fenger, og hvilke innlegg vi engasjerer oss i. Min mening er derfor følgende: La for all del trådene ”ta av”, og selv "styr unna" det som ikke passer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvis jeg skal styre unna de trådene jeg liker så kan vel dere styre unna de svarene dere ikke liker også. ;)

Jeg trodde faktisk det var vanlig forumskikk å ikke skrive over 20 innlegg i samme tråd over så kort tid. Derfor prøvde jeg å si fra, og noen få er tydeligvis enige... Men hvis du og andre er av en annen oppfatning er det jo bare å ignorere meg og "boltre seg" videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

På de aller fleste fora er det i det minste en regel om å ikke "dobbelposte", det vil si å skrive flere innlegg etter hverandre. Man kan selvfølgelig skrive flere enn tre innlegg, men enveiskommunikasjon i en tråd er vel ikke det er forum er til for?

Ellers er det jo ikke verre enn å trekke paralleller til det virkelige liv. En person som forteller vits etter vits etter vits er ikke nødvendigvis bare morsom...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg, Aina. Jeg ser at mange her bruker ytringsfriheten som forsvar, rettferdiggjøring eller argument (hva man nå skal kalle det), og selvsagt er ytringsfriheten vel og bra, det er ingen tvil om dét. Men det finnes også et annet prinsipp som burde gå før friheten til å ytre seg, og det er (jeg tror det var Rousseau som sa noe slikt) at frihet ikke skal strekke seg så langt at den underbygger andres frihet. Alvorlige ord å kommentere til en nokså uskyldig sak som denne, men når folk ikke ser problemet med å drukne (unnskyld denne bildebruken) et forum med innlegg, kanskje det da er nødvendig. Folk skal få prate så mye de vil, men å avfeie måtehold fordi 'måtehold ikke er en offisielt nedskrevet regel på dette forumet' blir ganske umodent. Og dette sier jeg som jo bare er tyve år.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden denne tråden nå ser ut til å "drukne i krangling" har jeg tillatt meg å kopiere Ainas siste innlegg her på hennes egen tråd, for dermed å svare med hennes egne ord (som jeg er enig i, for det er Aina som har laget diskusjonstråden, og det er hun som legger føringa/bestemmer hva tråden hennes skal handle om):

"Jeg gir opp! Denne "vitse"tråden som før var ment for vitser, er ikke lenger det. Uansett hva jeg prøvde å si under her i mitt forige innlegg...så ser jeg at de eneste nye innleggene som nå kommer er kun svar og motsvar og meninger om den lille krangelen vi har gående. Dette er ikke en krangletråd! Det har ingenting med vitsen min å gjøre. Derfor vil denne tråden bli slettet i ettermiddag, etter folk har fått orientert seg med dette og etter at jeg er hjemme igjen fra kurs.

I det siste har det jo nesten vært umulig å holde noen som helst diskusjon gående innpå her. For det er jo blitt krangling samma søren hva tråden handler om. Og når en simpel vits(som ble en vitsetråd) ikke kan få være i fred en gang...! Jeg gir opp!"

Min bemerkning: Det er synd at det er sånn her, at noen har det med å gjenge seg sammen bare for å lage bråk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror denne tråden har blitt noe helt annet en den var ment å være. Tror ikke at det finns noen regel for hvor mange innlegg du kan ha pr.tråd. Det ville være synd for ytringsfriheten. Antar at du kan komme med fler synspunkter om du føler for det. Eneste regel her på forumet er vel alminnelig folkeskikk og ikke lage innlegg som kan være støtende. Så skriv i vei. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aina, du sier: "Jeg trodde faktisk det var vanlig forumskikk å ikke skrive over 20 innlegg i samme tråd over så kort tid."

Dette er en regel jeg ikke har fått med meg. Beklager så mye. Hvor står så dette skrevet hen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er jo ikke igrunn min feil at det utvikla seg slik da...men synes det er litt artig likevel jeg. Har da ledd godt å vel så det. Min handla jo om bøker(som du sa) og smarte kvinner, så ble det flere vitser om smarte kvinner og så ble det bare mye rart. Men er jo greit å løsne opp litt på de "stramme bokdiskusjonene" også, og få lov til å le litt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente ikke at det var din feil heller, jeg svarte på ditt innlegg fordi det var startinnlegget her. :) Klart vi skal få le litt, jeg synes bare det har tatt litt av nå. Det går vel an å begrense seg litt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja eg tenkjer ofte at eit "Maks 3 innlegg per brukar" i starten av ein tråd kan vere på sin plass. Det er somme bokelskarar som har litt vel mykje å kome med =)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg ser no at det eg skreiv over kanskje kunne oppfattast litt negativt. Det var ikkje meininga å støte nokon. Det eg prøvde å seie er at somme bokelskarar er litt for ivrige til å bidra med sine eigne innlegg, og då kan lett andre forsvinner i mylderet frå den vesle kjerna som skriver ganske mykje.

Eg seier ikkje at det dei som skriver mykje seier er mindre bra enn kva andre seier, men eg synes det er viktig at andre får kome til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo ikke så veldig vanskelig å forstå hvem og hva du sikter til her, Olav.

Så er det jo igjen slik at vi velger jo selv (i meget stor grad iallfall) hele tiden hva vi vil lese, hva vi vil fokusere på, hva vi vil svare på, - og hva vi selv vil si og gjøre. Og ikke minst har det mye å si HVORDAN vi selv vil reagere på det som blir skrevet, sagt og påstått.

Det var ikke jeg som startet denne tråden, men jeg tente på den der og da, fordi jeg har et lite lager med slike morsomme greier liggende... - Tror nok forøvrig at det er plass til mange flere her, om de har lyst til det.

Du må gjerne komme med flere artige historier, Olav. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler du deg litt i skuddlinja ;) Men det var ikkje berre deg eg sikta til altså, og det hender vel at eg sjølv skriv litt meir enn kva som er naudsynt - eg er ikkje verre enn at eg ser flisa i mitt eige auge.

Jo plass er det sikkert nok av her inne, men kan det hende at andre føler seg litt "overvelda", om dei kjem inn på ein diskusjon der 3-4 personar har skrive 80 av dei 100 innlegga. Viss dei i det heile veljer å bidra med noko sjølv, vil dette innlegget fort verte lite synnleg.

Eg meiner at i trådar som denne, altså litt "alternative" trådar, kan det vere på sin plass at ingen bidrar for mykje, sjølv om dei har mykje å kome med.

Diskusjonar som omhandlar bøker er ein annan sak. Der må folk berre kome med eigne innspel så lenge dei har noko (nytt?/relevant?) å kome med. =)

For å sette det heile litt på spissen. Om eg loggar på bokelskere og ser at Kåre Gunnar har kome eit sitat og Rita har kome med 9, kven sitt sitat er det størst sansyn for at eg les? ;)

No har i grunnen sagt mitt, og vart brått litt i stuss om kvifor eg skriv dette. Eg burde jo heller ha skrive ei artig historie!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Visst burde du heller skrive en artig historie! ;-) Du har nok litt mer å gå på her! He-he ...

Jeg for min del storkoste meg med alle vitsene i går og sier ja takk til enda mer! Jeg bryr meg ikke veldig om hvem som kommer med vitsene! De er morsomme uansett avsender!

Et vennligsinnet "yes!" til mer av samme sorten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... - Jeg tror rett og slett at du ville ha lest Kåre Gunnar sitt innlegg, jeg, Olav! ;) Fordi nettopp det innlegget antagelig ville skille seg ut fra alle de andre. Men nå er det vel innholdet i innleggene som teller da, vel, like mye som hvem som skriver eller kommer med dem. (Jeg skal ikke dermed påstå at mine innlegg er de beste, så langt derifra. Her er mange gode innlegg, og her er mye å lære, for de som er interessert og er i stand til å lære noe.)

Så vidt jeg vet, så er det ytringsfrihet her på bokelskere.no også, slik som det er i resten av landet vårt. I det minste så lenge man ikke kommer med personangrep, hetsing og trakassering av andre bokelskere.

At du og noen andre kanskje mener at noen her tar opp for stor plass til tider, må dere gjerne mene. Men er det ikke slik at noen kan ha "dagen i dag", mens andre har "dagen i morgen". Det er ikke hver dag vi er like inspirert til å si noe, eller å skrive noe i det hele tatt. - Og i den forbindelse lurer jeg på hvem som da eventuelt skal komme inn og være "politi", og fortelle andre at nå er det "nok for i dag", nå har du brukt opp dagens kvote...? - Skal vi begynne å telle innlegg for å "sette munnkurv" på de ivrigste medlemmene hver dag?

Hvorfor du mener at diskusjoner som omhandler bøker, skal ha andre regler enn denne diskusjonen skal ha, må jeg få lov til å undre meg litt over.

Er det ikke flott at det kommer noen diskusjoner innimellom, som virkelig engasjerer i massevis og gjør at noen får veldig lyst til å komme med innspill? (Ikke minst må det jo være morsomt for trådstarteren?) - Er det ikke nettopp det som gjør at dette blir et levende og interessant sted å være?

Nå har ikke jeg telt over antall innlegg på hver av deltakerne her, så jeg skal ikke gå inn på om tallene dine stemmer med virkeligheten eller ikke. Men som før sagt; her er plass til flere!

Det er da ingenting i veien for at også denne tråden kan omhandle bøker/sitater fra bøker. Det står mye artig, morsomt og lattervekkende i mange av bøkene vi har rundt oss. Regner da også med at mye som her er lagt inn av morsomheter, er nedskrevet i bøker også...

Men kom nå med flere artige historier da, Olav. Jeg har sett og vet jo at du kan! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det ser ut som du har sett poenget mitt, og eg synes du argumenterer godt for dine syn. Sjølvsagt kan folk skrive så mykje dei berre vil om vitsar, interiør i heimen og det nye brødet, men det betyr ikkje at eg treng å like det.

Personleg synes eg diskusjonar om bøker er dei mest spennande diskusjonane her inne, men desse klarer skjeldant å utvikleg seg til noko meir enn - "boka var bra" og "eg er såååå enig", og når nokon prøver å diskutere litt rundt handlinga og plottet kjem det ei rekke sure kommentarar frå sutrete brukarar, fordi det ikkje sto "spoiler".

Når det kjem til desse alternative diskusjonane synes eg at dei kan vere greie (i små mengder), men dei tek så fort opp altfor mykje av fukuset.

Det ser likevel ut som eg står aleine når det kjem til mine visjonar om eit utopisk bokelskere, der fokuset ligger på bøkene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å blanda meg inne i denne tråden, men...

Nei, du står absolutt ikke alene Olav i ønsket om fokus på bøker. Dette er et forum for bokelskere, der hovedfokuset SKAL være på bøker. Dersom vi hadde klart å fått til gode diskusjoner om bøker så hadde en nok heller ikke "reagert" om det dukket opp en tråd eller to med andre tema.

Men som du selv også skriver: "diskusjoner" (i hermetegn for de fleste boktrådene her inne kaller jeg ikke diskusjoner)åpner med "denne boka likte jeg", - "denne likte jeg ikke" osv. Noe som slett ikke har noe med en diskusjon om bokas litterære kvalitet å gjøre, - den sier jo kun at leseren liker eller ikke liker boka og er totalt uinteressant for de fleste av oss. Dette er jo ikke noe grunnlag for å vekke interesse hos noen andre bokelskere!

Jeg har ivret for å "låse" diskusjonstråder, med det mener jeg at det bør være et tak på hvor mange tråder en kan opprette på en og samme bok. For å kunne finne meningsfulle diskusjoner om en bok så må en nå ofte bruke mye tid på en finne en god diskusjonstråd. Og jeg er i alle fall kommet dit hen at som oftest så gidder jeg det ikke og sjekker heller omtaler andre steder.

Synd, men sånn er det blitt for meg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Neida, du er ikke alene om å ønske bedre bok-diskusjoner! I likhet med deg synes også jeg at en del av diskusjonene blir ødelagt av sutrete innlegg om mer bruk av "spoileralert" - til alt overmål kommer dette som regel fra folk som allerede har lest aktuelle bok. Hvis folk ikke vil vite noe om en bok de ønsker å lese, kan de like godt la være å lese diskusjonstrådene og overlate diskusjonen til dem som liker disse. Man MÅ jo ikke lese diskusjoner man ikke interesserer seg for!

For øvrig kan vi vel være så pass rause at en søndag hvor det tar av med litt vitser, bør kunne tolereres. Jeg skulle ikke sagt noe dersom det gikk i vitser hele tiden, slik at formålet med disse sidene druknet fullstendig. Men vi er jo ikke der ... ;-) Jeg merker at jeg er SÅ lei av at ikke enkelte bokelskere kan få lov til å holde på i ro og mak, uten at en haug med folk skal mene en masse ting om dem som skriver! Hvis man ikke liker det man leser - kan man ikke da like godt opprette en diskusjonstråd med noe man selv liker - og håpe at noen biter på og får tråden til å blomstre?

Dette minner meg litt om den diskusjonstråden vi hadde her for en stund siden, som handlet om omvendt snobberi. Jeg synes å huske at noe av konsensusen som kom frem var at man godt kan la folk få lov til å diskutere i fred - uten at man på død og liv må komme med gruff som avsporer, ødelegger, senker nivået eller lignende. Noen tåler f.eks ikke å bli motsagt og begynner å gå løs på den som er uenig med en, og noen ytterst få kommer med patetiske utspill ala "jeg tror du hater meg, jeg!" FOR et nivå på enkelte diskusjoner! Man mister jo lysten på å delta i dette forumet enkelte ganger.

;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Amen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Ok, så hiver jeg meg på med en litt søt en;)

The Mama test - I was out walking with my 4-year-old daughter. She picked up something of the ground and started to put it in her mouth. I took the item away from her and I asked her not to do that. ‘Why?’ my daughter asked. ‘Because it’s been on the ground; you don’t know where it’s been, it’s dirty, and probably has germs,’ I replied’. At this point, my daughter looked at me with total admiration and asked, ‘Mama, how do you know all this stuff? You are so smart. ‘ I was thinking quickly and replied, ‘All moms know this stuff. It’s on the Mama test. You have to know it, or they don’t let you be a Mama.’ We walked along in silence for 2 or 3 minutes, but she was evidently pondering this new information. ‘Oh…..I get it!’ she beamed, ‘So if you don’t pass the test you have to be the daddy..’ ‘Exactly,’ I replied with a big smile on my face.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bra dere jenter er fornøyd med tråden, og dere gutter bare fnyser på nesa :p For da er det jo ikke bare en vits lengre men et innlegg de fleste mener noe om, så kan det bli en god diskusjon :p Bare å komme med flere "vitser" jenter (og gutter.) Fant denne i en gratis lokalavis som kommer i posten, huskelappen. Den har visdomsord, vitser, fra barnemunn og mye mye mer....denne var genial!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lille Jon gjorde det dårlig på skolen, særlig i matte. Foreldrene valgte å sende ham på en kristen privatskole. Snart var Jon klassens beste i matte. Foreldrene spurte hva som hadde motivert ham til de grader?

  • Det første jeg så da jeg kom inn i klasserommet, var en type som hang på veggen, spikret fast til et plusstegn...

  • Da skjønte jeg at disse folkene kødder du ikke med...!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Doctors Waiting Room (This is so true!)

They always ask at the doctor's office why you are there, and you have to answer in front of others what's wrong and sometimes it is embarrassing. There's nothing worse than a Doctor's Receptionist who insists you tell her what is wrong with you in a room of other patients. I know most of us have experienced this and I love the way this old guy handled it:


An 86 year old man walked into a crowded waiting room and approached the desk. The Receptionist said, "Yes sir, what are you seeing the Doctor for today?"

"There's something wrong with my dick", he replied.

The receptionist became irritated and said, "You shouldn't come into a crowded waiting room and say things like that."

"Why not? You asked me what was wrong and I told you," he said.

The Receptionist replied; "Now you've caused some embarrassment in this room full of people. You should have said there is something wrong with your ear or something, and discussed the problem further with the Doctor in private."

The man replied, "You shouldn't ask people questions in a room full of strangers, if the answer could embarrass anyone."

The man walked out, waited several minutes and then re-entered.

The Receptionist smiled smugly and asked, "Yes?"

"There's something wrong with my ear", he stated.

The Receptionist nodded approvingly and smiled, knowing he had taken her advice. "And what is wrong with your ear, Sir?"

"I can't piss out of it," he replied.

The waiting room erupted in laughter.

Mess with seniors and you're gonna lose

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer en til (selv om jeg nå føler at jeg har vært litt vel overaktiv på denne tråden i dag):

En venn av meg, litt oppi årene, fortalte meg denne: - Etter å ha vært gift i 44 år, tok jeg en dag et kritisk blikk på kona og fortalte henne dette: "Elskling, for 44 år siden hadde vi en billig leilighet, en billig bil, vi sov på sofaen i stua, og så på en 10-tommer svart/hvit TV, men jeg gikk hverdag til sengs med et heitt kvinnfolk på 25 år! Nå har jeg et hus til 4 millioner, en bil til 750.000, en kjempesvær dobbeltseng, og et 50-tommers flat-TV, men jeg må hver kveld gå til sengs med et trøtt kvinnfolk på 65! Så vidt jeg kan se har ikke du fulgt opp her!"

Kona mi er i grunnen et ganske fornuftig kvinnfolk. Hun sa bare: "Gå bare du ut og finn deg et heitt støkke på 25 år, så skal jeg sørge for at du igjen får: En billig leilighet, en billig bil, en sofaseng og et billig svart-hvitt TV!"

Er ikke gamle jenter flotte? De sørger for å løse dine midtlivskriser på sekundet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her kommer forklaringen på hvorfor mannen er som han er:

Gud sa til Eselet: Du skal kalles et esel. Du skal slite hele dagen og vil bli kalt dum som takk. Du skal bli 20 år gammel. Eselet svarte: Hmm, det høres ikke ut som noe godt liv. Kan jeg ikke nøyes med å bli 5 år? Gud aksepterte.

Så skapte Gud hunden. Gud sa: Du skal kalles en hund, leve som et underkastet dyr, leve av middagsrester og passe på huset. Du blir 35 år gammel. Hunden svarte: Kan jeg ikke nøyes med å bli 15 år? Gud aksepterte.

Så skapte Gud papegøyen. Gud sa: Du skal kalles papegøye. Du skal sitte i et hjørne i stuen og gjenta alt folk sier, til stor irritasjon for alle. Du skal bli 75 år. Papegøyen: Kan jeg ikke nøyes med å bli 50 år? Gud aksepterer.

Så skapte Gud mannen... Gud sa: Du skal være et menneske, mannen, du skal leve det gode liv. Du skal være smart og intelligent og du styrer og bestemmer over denne verden. Du skal leve i 20 år. Mannen: Det høres ut som et godt liv, men kan det ikke vare litt lengre? (det er så her at mannen bruker sin intelligens for første gang) Kan jeg ikke få de 15 år eselet ikke ville ha, de 20 år som hunden avslo og de 25 år papegøyen ikke hadde lyst på? Gud aksepterte.

Derfor lever mannen et deilig liv frem til han blir 20. Så blir han gift. De neste 15 år sliter han hele dagen og blir kalt dum som takk. Så får han barn, lever av middagsrester og passer på huset de neste 20 år. De siste 25 år sitter han i et hjørne i stuen og gjentar alt folk sier, til stor irritasjon for alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

In a casino in Ireland:

Two bored casino dealers are waiting at the craps table. An attractive blond from Dublin arrived and bet twenty-thousand dollars on a single roll of the dice. She said,"I hope you don't mind, but I feel much luckier when I'm completely nude."

With that, she stripped from the neck down, rolled the dice and yelled, "Come on,baby, Mamma needs new clothes!"

As the dice came to a stop, she jumped up and down and squealed..."YES! YES! I WON, I WON!" She hugged each of the dealers and picked up her winnings and her clothes and quickly departed.

The dealers stared at each other dumbfounded.

Finally, one of them asked. "What did she roll?" The other answered, "I don't know - I thought you were watching."

MORAL OF THE STORY:)

-Not all Irish are stupid and not all blondes are dumb, but all men are men. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Moro med firmafest ;o)

To venninner hadde vært på firmafest og ble veldig bedugget. Da de sjanglet hjemover fant begge ut at de måtte urinere og gikk dermed inn blant buskene på en kirkegård for å gjøre sitt fornødne.

Den ene brukte trusa til å tørke seg med mens den andre rev av en flik på en krans fra en grav like ved.

Dagen etter satt mennene deres på krakken utenfor blokka og var noe oppgitte. Ille med kona, sa den ene, hun kom hjem dritings i natt uten truse. De jævla firmafestene tar knekken på oss. Det sier du, sier den andre, Jeg prøvde å få meg en beta i natt men da jeg fikk av trusa så lå det en våt lapp inni hvor det sto :

”Takk for alt - hilsen gutta på jobben”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe ;p Men kan vel ikke si at den var mye positiv i forhold til oss kvinner da :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man etterlyste jo litt andre vinklinger her... - gjorde man ikke...? ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt til begge kjønn: Et par kranglet. Han: På gravsteinen din skal det stå: Her ligger min kone, ISKALD som alltid. Hun: På din skal det stå: Her ligger min mann, STIV for første gang!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er det rett før du blir tiltalt for mord - ler meg jo omtrent fordervet her jeg sitter .... ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, sånn kan det sies... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt lun hverdagsfilosofi å varme seg på kommer her! Med smil og glimt i øyet! :)

Ærlige svar fra barn om krig og fred og skole og sånn. (Hentet fra "Det er fred på do" av Unni Lindell. Om du kjøper denne boka, støtter du Redd Barna, alle salgsinntektene går dit):

  • Det fredeligste stedet på jorden er på Finnmarksvidda, for der er det ingen å krangle med. Bare reinsdyr.

Fredrik, 8 år

  • Det har vært krig i mange år. Helt fra Jesus sa at han ikke ville henge på korset lenger. Det var da det begynte.

Johan, 8 år

  • Jesus ville ikke høre på Gud, derfor ble det tordenvær i Syden.

Amalie, 7 år

  • Det er fred på do. Og på badet og under senga mi, hvis broren min ikke finner meg.

Fredrik, 8 år

  • Når Adrian irriterer meg, går jeg bare på do. Så blir jeg blid igjen.

Celine, 7 år

  • Jeg tror det er fred i bomberommene. Det er derfor folk gjemmer seg der.

Eveline, 7 år

  • Det er mest fredelig i hagen, særlig om vinteren, for da er gressklipperen slukket.

Loc, 7 år

  • Ett sted det er fred, er inne i kjøleskapet. For mat kriger ikke.

Elise, 7 år

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det tåler vi! He-he-he-he ... Jeg klarer nesten ikke å slutte og le her jeg sitter ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe, ikke jeg heller :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En politimann stopper en ung kvinne som kjører i 80 km/t i en 30 km/t sone. Følgende samtale finner sted:

P: Kan jeg få se sertifikatet ditt?

K: Jeg har ikke noe sertifikat lenger. Det ble jeg fratatt for noen uker siden i forbindelse med promillekjøring.

P: Jaså, kan jeg da få se vognkortet?

K: Dette er ikke min bil, jeg har stjålet den.

P: Hva, er bilen stjålet??

K: Ja - men la meg tenke etter. Jeg tror jeg så vognkortet i hanskerommet da jeg la inn pistolen min.

P: Har du en pistol i hanskerommet?

K: Det stemmer. Jeg la den inn der etter at jeg hadde skutt eieren av bilen. Deretter la jeg henne forresten i bagasjerommet.

P: Har du ett lik i bagasjerommet??

K: Javisst!

Etter disse opplysningene tilkaller politimannen forsterkninger og sin sjef. Bilen omringes og når sjefen ankommer, nærmer han seg langsomt kvinnen og spør igjen:

P: Kan jeg få se sertifikatet ditt?

K: Klart det! Her er det. (Hun viser frem sitt gyldige førerkort)

P: Hvem tilhører denne bilen?

K: Men den er da min! Her er vognkortet.

P: Kan du være se snill og åpne hanskerommet, jeg vil gjerne se etter om det finnes en pistol der.

K: Selvsagt, men jeg har ingen pistol. (Og det var naturligvis heller ikke noen pistol i hanskerommet!)

P: Kan jeg få kaste ett blikk i bagasjerommet. Min kollega sier at det ligger ett lik der. (Bagasjerommet er tomt)

P: Nå forstår jeg ingenting lengre. Politimannen som stoppet deg sa at du ikke hadde sertifikat, at du hadde stjålet bilen, at det fantes en pistol i hanskerommet og ett lik i bagasjerommet.

K: Utrolig!!! Det forundrer meg ikke om han påstår at jeg har kjørt for fort også!!!?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller: En blondine hadde vært litt hard på gassen og var blitt stoppet av en politimann ute på landeveien. Få se førerkortet, ba politimannen. Førerkortet, hva er det? Det er det som vi kaller lappen. Å ja, det har jeg i veska. Jeg må se vognkortet også. Vognkortet hva er det? Du finner det sikkert i hanskerommet. Politimannen synetes hun virket passe treg, så han åpnet smekken og sa, så tar vi også en liten promillekontroll. Å fytte rakkeren som dere står på, dette er den tredje promillekontrollen i dag...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe :)... en blondine som tok en logisk slutning:

Jeg tror mannen min er utro, sa blondinen til advokaten.

Hvorfor tror du det? spurte advokaten.

Jo, blodprøver viser at han ikke er far til barna våre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

:) hehe... Ja, det var jenta si det, som kunne ta et lite hint... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når blondinen skjønner hintet om at hun skal hviske, så hvisker hun... Hun er veloppdragen sånn... ;)

Fikk hun en kaffe og kola, da? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Javisst gjør de det!

... - Her snakker vi om å seile seiersikkert og elegant gjennom livet... ! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

... - Dette er muligens også en gammel vandrehistorie:

Anna jobba på en gård borte ved svenskegrensa. Nå falt det seg slik at låven gikk opp i flammer, og morran etter kom lensmannen for å etterforske brannen.

Han spurte og grov, men nei, ingen hadde sett no før hele taket sto i lys lue.

Men plutselig brøyt Anna sammen og gråt i fortvilelse: "Det er nok jeg som er skyld i ulykka, lensmann. - Ja for i går kveld dro Kalle meg inn i høyet og så sa han: nå skal jeg ta deg Anna så gamla fatter fyr! Ja, det sa han, men jeg trodde da ikke hele låven skulle brenne...."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til venninner over 40; gled dere! Til venninner under 40; sikker på at dere tåler det - dere er jo snart der.... ;-) Til venner av motsatt kjønn; noe å tenke på!?

Her er Kloke ord - fra en vis mann..!

Sagt av Andy Rooney fra 60 minutes:

Jeg verdsetter mest av alt kvinner over 40. Her er bare noen få grunner til hvorfor: En kvinne over 40 vil aldri vekke deg midt på natten for å spørre "hva tenker du på?" Hun bryr seg ikke om hva du tenker på.

Hvis en kvinne over 40 ikke vil se på kampen, sitter hun ikke ved siden av deg og maser om det. Hun går et annet sted og gjør noe hun liker. Og det er som regel noe mye mer interessant.

En kvinne over 40 kjenner seg selv godt nok til å være trygg på hvem hun er, hva hun er, hva hun vil ha og hvem hun vil ha det fra. Få kvinner over 40 bryr seg det dugg om hva du kanskje tenker om henne eller om det hun gjør.

Kvinner over 40 er verdige. De har sjelden en skrikende scene med deg på operaen eller på en dyr restaurant. Men selvfølgelig, hvis du fortjener det, vil hun ikke nøle med å skyte deg hvis hun vet hun ikke blir tatt for det.

Kvinner over 40 er sjenerøse med å gi ros, ofte helt ufortjent. De vet hva det vil si å ikke bli satt pris på.

En kvinne over 40 har selvtillit nok til å introdusere deg for sine venninner. En yngre kvinne med en mann vil ofte ignorere selv sin beste venninne fordi hun ikke stoler på mannen sin sammen med andre kvinner. Kvinner over 40 bryr seg ikke om du blir tiltrukket av vennene hennes, fordi hun vet at vennene ikke vil svikte henne. Kvinner blir synske med årene. Du trenger aldri å betro dine synder til en kvinne over 40. De vet bare. En kvinne over 40 ser flott ut med knallrød leppestift. Dette er ikke tilfelle for yngre kvinner. Et par flere rynker, men en kvinne over 40 er langt mer sexy enn sine yngre medsøstere.

Kvinner over 40 er ærlige. De forteller deg straks at du er en dust hvis du oppfører deg som en. Du vet hvor du har henne.

Ja, jeg hyller kvinner over 40 for svært mange årsaker. Dessverre er dette ikke tilsvarende for menn. For hver vakker, smart, sexy kvinne over 40, finner vi en skallet, småfet fyr som driter seg ut med en eller annen 22-årig servitrise. Kvinner; unnskyld.

Og til alle de menn som sier: "Hvorfor kjøpe hele kua når du kan få melka gratis"... Her er en liten oppdatering til dere: Nå for tiden er 80 % av alle kvinner imot ekteskap. Hvorfor? Fordi kvinner skjønner at det ikke er verdt å kjøpe hele grisen, bare for å få en liten pølse....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Barbara Walters lagde en reportasje om kjønnsroller i Kabul, Afghanistan, flere år før konflikten i Afghanistan hadde brutt ut. Hun noterte seg da at kvinnene til enhver tid gikk fem skritt bak sine menn.

For en stund siden returnerte hun til Kabul og oppdaget at kvinnene fremdeles gikk fem skritt bak sine menn. På tross av at Taliban har mistet mye av sin innflytelse, velger kvinnene med glede å beholde denne skikken.

Walters bestemte seg for å forsøke å finne svar på hvorfor de hadde beholdt denne skikken og spurte en tilfeldig kvinne på gaten: "Hvorfor er du nå så fornøyd med en gammel skikk, som dere tidligere kjempet så hardt mot å bli kvitt?" Kvinnen så Fru Walters inn i øynene og uten å nøle sa hun: "Landminer".

Moralen er (uansett hvilket språk du snakker eller hvor du er): Bak enhver mann finner du en smart kvinne!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Morsomt med vitser og selvfølgelig hyggelig med slike som setter kvinner i et godt lys:) Jeg er forøvrig ikke så glad i festligheter på bekostning av andre, i hvertfall ikke i et slikt fora. (redd det skal utvikle seg til noen "stygge" diskusjoner) Å fremheve noen behøver nødvendigvis ikke å latterliggjøre en annen part. Vitsen din i starten av tråden er er et godt eksempel på hvordan dette kan gjøres;) Vi er tross alt bokelsker og en viss "snert" og relevans bør være påkrevd,hehe.

Fant denne som muligens en del kvinner vil kjenne seg igjen i:) Vakre Kvinner

3 år: Hun ser seg i speilet og ser en dronning!

8 år: Hun ser seg i speilet og ser Askepott.

15 år: Hun ser seg i speilet og ser en Stygg Stesøster (Mamma, jeg kan ikke gå på skolen når jeg ser sånn ut!)

20 år: Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for kort/ for lang, for rett/ for krøllete" - men bestemmer seg for å gå ut likevel.

30 år: Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for kort/ for lang, for rett/ for krøllete" - men finner ut at hun ikke har tid til å fikse det, så hun går ut likevel.

40 år: Hun ser seg i speilet og ser "for tjukk/ for tynn, for kort/ for lang, for rett/ for krøllete" - men sier til seg selv "jeg er i det minste ren", og går ut likevel.

50 år: Hun ser seg i speilet og ser "jeg er", og går dit hun har lyst til å gå.

60 år: Hun ser seg i speilet og minner seg selv om alle de som ikke kan se seg i speilet lenger. Hun går ut og erobrer verden.

70 år: Hun ser seg i speilet og ser visdom, latter og muligheter. Hun går ut og nyter livet.

80 år: Hun gidder ikke å se. Hun putter på seg en lilla hatt og går ut for å ha det gøy med verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fin "regle." Jeg ser jo at du er positiv til min vits og ikke mener noe vondt med den, men skjønner liksom ikke hvordan du mener at "festligheter på andres bekostning" av enkeltpersoner kan komme inn her. Nå vil jeg jo bare at andre skal komme med sine vitser, som gennerelt sett sikkert setter menn(i en stor gruppe) i et LITT negativt lys. Ikke fortellinger eller vitser som baserer seg på enkeltpersoner. Jeg håper da i hvertfall at folk her skjønner dette...slik at det ikke skal utvikle seg til å bli "stygge diskusjoner."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ops, skrev jeg det?? Mente ikke enkeltpersoner, men grupper. Her altså menn, men skjønner jeg er nedstemt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

trur ikke du skrev enkeltpersoner direkte...men jeg leste det slik, beklager. Men når det er snakk om menn i den store og hele heleheten, som en gruppe på maaaange millioner menn...så synes jeg det liksom ikke gjør noen ting da. Det finnes jo mang en vits om gruppen "kvinner" også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er fint og nyttig å øve seg i bruk av bl.a. selvironi og galgenhumor, uansett, Ann Christin.

Humor er så mangt. Hvis noen føler seg personlig angrepet eller trakassert på noen måte av noe av det som er skrevet av morsomheter på denne tråden, så tror jeg de må ha misforstått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... - Ingen av oss blir vel yngre med årene:

Nummeropplysning

Gamlefar så på kjerringa si med håpefulle øyne. - Ka med et lite nummer?

Kjerringa så med et strengt blikk på gubben og svarte tilbake: - Du er kømmi tel et nummer som itte er i bruk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da MÅ jeg ta denne:

Gubben hadde vært hos legen og fått beskjed om at han mest sannsynlig kom til å dø før neste morgen, så alvorlig sto det til med helsa hans.

Deprimert og utenfor fortalte han kona hva han hadde fått høre, men hun virket skuffende likeglad med det hele.

Da de hadde lagt seg om kvelden, ble han liggende og grunne for seg selv, mens han så på ryggen til kona. Så tok han mot til seg og spurte så pent om han ikke kunne få en liten hyrdestund ... han som snart skulle vandre heden ...

Kona snur seg fort og svarer bistert: "Og det kan du si det, som ikke skal opp i morra!"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:) - Apropos vår forgjengelighet:

Det var begynt å knipe med plass i himmelen, så St.Peter hadde fått beskjed om å kun slippe inn dem som hadde lidd en grusom død. Tre menn kommer bort til himmelrikets port og St.Peter lukker den første inn og ber ham forklare hvordan han døde.

– Jo ser du, jeg bodde i 25.etasje, og da jeg kom hjem i dag, lå min kone i sengen ved høylys dag. Jeg fikk selvfølgelig straks mistanke om at hun hadde hatt herrebesøk. Jeg kikket dermed under sengen, i skapet og hvor man ellers pleier lete, men uten å finne ham. Jeg gikk da ut på altanen, og der hang drittsekken etter fingertuppene over kanten. Grepet av raseri banket jeg løs på fingrene hans uten at han slapp taket, jeg for inn og hentet hammeren, og banket løs igjen. Han falt da ned, men landet i en busk og overlevde. Jeg gikk og hentet kjøleskapet og kastet det etter ham, og det døde han av. På grunn av opphisselsen fikk jeg hjertestopp og døde altså.

Det måtte St.Peter innrømme var en fæl måte å dø på, så han ble sluppet inn. Så kom den neste inn...

– Jo, ser du, jeg bodde i 26.etasje, jeg tar hver dag 25 armbøyninger og 20 hoppeøvelser ute på min altan. Men i dag da jeg var i gang med mine hoppeøvelser datt jeg over kanten på altanen. Jeg klarte dog å gripe fatt i rekkverket i 25. etasje. Etter det kom det en galning og banket løs på fingrene mine, jeg skriker selvfølgelig om nåde, men han løp inn og hentet en hammer, og banket videre til jeg slapp. Jeg landet heldigvis i en busk, og lå der uten å kunne bevege meg, men jeg var i live, og det var det viktigste. Dessverre var det ikke nok for galningen, så han kastet et kjøleskap etter meg, og det døde jeg av.

Det var en fæl omgang, så han slapp også inn. Så blir det den tredje og siste manns tur.

– Nå hvordan døde du da? spør St.Peter.

– Ja, det er en litt pussig historie dette her. Men prøv å forestille deg følgende: Jeg sitter splitter naken og gjemmer meg i et kjøleskap...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Predikanten fra USA

En besøkende predikant fra USA står på talerstolen på scenen og en noe uerfaren og nervøs tolk står ved siden av ham:

Predikant: My dear friends. Tolk: Mine dyre venner.

P: Welcome to this honourable house. T: Velkommen til dette horrible hus.

P: It's a delight to see so many followers here tonight. T: Det er leit å se så mange fra Follo her i kveld

P: I have come here tonight to give you a message. T: Jeg er kommet hit i kveld for å gi dere en massasje.

P: A message that will make you feel warm and calm inside. T: En massasje som vil få dere til å føle dere varme og kvalme inni dere.

P: I want you to hold hands and feel his sweet love lift you up. T: Jeg vil at dere skal holde hender og føle svetten løfte dere opp

P: Praise be, Praise be. T: Frisbee. Frisbee.

P: Tonight I want to tell you about a mans call to life. T: I kveld vil jeg fortelle dere om en mann kalt Leif.

P: He was born i a wooden stable. T: Han var født i en vedstabel.

P: His father was a carpenter. T: Hans far var en billakkerer.

P: As a boy he liked to watch his mother in the kitchen. T: Som gutt likte han å vaske moren sin i kjøkkenet.

P: He played ball with his friends by the little stream. T: Han spilte fotball med vennene sine i Lillestrøm.

P: Finally a man, he went out in the world to explore there. T: Til slutt som mann, gikk han ut i verden for å eksplodere.

P: Who was this important man? T: Hvem var denne impotente mannen?

P: Who went in desert for 40 days? T: Som ventet på dessert for 40 dager?

P: Who gave us the sun and the moon, the burning wind and sent the rain to us? T: Som ga oss solen og månen og brennevin og sendte regningen til oss?

P: He helped the fishermen when they caught the fish. T: Han hjalp fiskerne når de ble kåte av fisk.

P: He loved everyone. T: Han elsket med alle.

P: And Moses followed him. T: Og musene fulgte ham.

P: Into the vallies. T: Inn i Valdres.

P: And we too must follow him. T: Og vi to må følge ham.

P: We must give other the message. T: Vi må gi andre en massasje.

P: But we must have money, cash to help us. T: Men vi må ha Johnny Cash til å hjelpe oss.

P: I will send round this collection plate. T: Jeg vil sende rundt min platekolleksjon.

P: So please give us all your money that you can afford T: Så vennligst gi oss alle deres penger til en ny Ford.

P: And may God Bless You All. T: Og må Gud blåse i dere alle.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for dagens sårt tiltrengte latterkule. Naboene ble muligens urolige...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er sunt å le, Inger Johanne :)

  • Så har vi den italienske superelskeren da:

GUIDO, THE ITALIAN LOVER

A virile, middle-aged Italian gentleman named Guido was relaxing at his favourite bar in Rome when he managed to attract a spectacular young blonde woman.

Things progressed to the point where he invited her back to his apartment and, after some small talk, they retired to his bedroom where he rattled her senseless.

After a pleasant interlude he asked with a smile, 'So, you finish?' She paused for a second, frowned, and replied, 'No.'

Surprised, Guido reached for her and the rattling resumed. This time she thrashed about wildly and there were screams of passion. The sex finally ends and, again, Guido smiles and asks, 'You finish?'

Again, after a short pause, she returns his smile, cuddles closer to him and softly says, 'No.'

Stunned, but damned if he was going to leave this woman unsatisfied, Guido reaches for the woman yet again. Using the last of his strength, he barely manages it, but they end together screaming, bucking, clawing and ripping the bed sheets.

Exhausted, Guido falls onto his back, gasping. Barely able to turn his head, he looks into her eyes, smiles proudly and asked again, 'You finish?'

Barely able to speak, the beautiful blond whispers in his ear, 'No, I Norwegian... and I think I love you...'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et lykkeligt liv?

En dame går hen til en lille gammel mand, der sidder i en lænestol på sin veranda. Selv om han ser udslidt og skrøbelig ud, smiler han alligevel tilfreds.

  • "Jeg kunne ikke lade være med at lægge mærke til, hvor glad og tilfreds, De ser ud", siger hun, "Hvad er Deres opskrift på en glad tilværelse?"

  • "Jeg ryger 3 pakker cigaretter om dagen", siger han og vinker med en cigaret, "og så drikker jeg en kasse øl om dagen, spiser kun junkfood og dyrker aldrig motion."

  • "Det var dog fantastisk", siger damen, "Hvor gammel er De egentlig?"

  • "Seksogtyve..." (26)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så har vi jo denne klassikeren her da:

EN HYLLEST TIL KVINNEN.....

En mammas hverdag:

Mor og far satt og så på fjernsyn.

Mor sa: Jeg er trett, og det er sent. Jeg tror at jeg går og legger meg. Hun gikk ut i kjøkkenet og lagde matpakker til neste dag, tømte popkornskålene, tok kjøtt ut av fryseren til neste dag, så etter hvor mye cornflakes det var igjen i kartongen, fylte sukker i skålen, satte sukker og skjeer på bordet, og gjorde kaffetrakteren klar til neste dag.

Så la hun noe tøy i tørketrommelen, satte i gang en ny vask med tøy, strøk en skjorte og sydde i en løs knapp. Hun samlet opp avisene, som lå på gulvet.

Hun samlet sammen noe leketøy som lå på bordet, og la telefonkatalogen ned i skuffen. Hun vannet blomstene, tømte en vaskekurv og hengte opp et håndkle til tørk.

Hun stoppet ved skrivebordet og skrev en melding til skolen, la småpenger frem til barna, og tok opp en bok som lå under en stol. Hun skrev et fødselsdagskort til en venninne, satte et frimerke på. Så skrev hun en huskelapp og la begge deler ved siden av lommeboken sin.

Så gikk hun på badet, ryddet opp noen plagg som lå der, gikk på toalettet, vasket det og la ned doringen og tisset en skvett, så vasket hun seg, tok på nattkrem, pusset tennene og børstet håret.

Mannen ropte innenfra stuen; Jeg trodde du skulle legge deg?

Ja, svarte hun. Så helte hun vann i hundens vannkopp, og slapp ut katten.

Hun sjekket at alle dørene var låst. Så kikket hun inn til barna, gikk og ga en forsiktig klem til de som sov, og snakket med et av dem, som fremdeles satt og gjorde lekser.

På sitt eget soveværelse stilte hun vekkerklokken, la frem tøy til neste dag, og tok sengeteppet av sengen. Hun skrev enda tre ting på huskelappen.

På samme tidspunkt slo mannen av TV'n og sa til seg selv: Nå går jeg og legger meg. - og det gjorde han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en annen versjon med samme poenget: (Litt sånn Rema 1000)

Ny hårklipp - Kvinne- og Mannsversjon

Kvinneversjon: Første kvinne: Nææææææh, har du vært hos frisøren? Noe så nydelig! Andre kvinne: Synes du virkelig det? Selv er jeg i sterk tvil da hun viste meg bakhodet i speilet. Er ikke frisyren vel luftig? Første kvinne: På ingen måte! Den er helt perfekt. Jeg skulle gjerne fått meg en lignende frisyre, men ansiktet mitt er for bredt. Jeg er nærmest låst til den frisyren jeg har. Andre kvinne: Snakker du alvor? Jeg synes ansiktet ditt er helt skjønt. Du burde absolutt bølge og sette opp håret, det vil kle deg helt utmerket. Jeg vurderte å gjøre det selv, men det ville bare fremheve den lange halsen min. Første kvinne: Sier du virkelig det? Jeg skulle ønske jeg hadde en hals som din! Jeg ville gjort alt for å avlede oppmerksomheten fra disse flaskeskuldrene mine. Andre kvinne: Det mener du virkelig ikke? Jeg vet om kvinner som ville ha dødd for å ha smale skuldre som dine. Alle plagg sitter jo som støpt på deg. Jeg mener, se på armene mine - har du merket hvor korte de er? Hvis jeg hadde hatt skuldre som dine, ville det vært mye lettere å finne klær som passer.

Mannsversjon: Første mann: Klippet deg? Andre mann: Yep!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, denne har jeg ikke hørt før. Det finnes sikkert flere slike eksempler også... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjemme hos oss er det tydligivs jeg som er kjærringa. Samboern betaler regnigner og sier til meg hvis det er noe som må gjøres som jeg har oversett. Alt annet gjør jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har jo et godt gammelt eventyr her om "hjemmestellmannen", fra Asbjørnsen og Moe:

Mannen som skulle stelle hjemme

Det var engang en mann som var så gretten og vill, og aldri syntes han at kjerringa gjorde nok i huset. Så kom han hjem en kveld i slåttonna og gren og bante så det lyste om ham.

"Kjære vene, vær ikke så vond, far," sa kjerringa; "i morgen skal vi bytte arbeid; jeg skal gå med slåttekarene, så kan du stelle hjemme."

Ja, det var mannen vel nøyd med, og det ville han gjerne.

Tidlig om morgenen tok kjerringa ljåen på nakken og gikk i enga og skulle slå, og mannen skulle da til å stelle huset. Først ville han til å kjerne smør; men da han hadde kjernet en stund, ble han tørst og gikk ned i kjelleren for å tappe øl. Mens han holdt på å tappe i ølbollen, fikk han høre at grisen var kommet i stua. Han la i vei med tappen i neven, opp igjennom kjellertrappen som aller snarest og skulle se etter grisen, så den ikke veltet kjernen; men da han fikk se at grisen alt hadde slått over ende kjernen og sto og smattet på fløten, som rant utover gulvet, ble han så flyende sint at han rent glemte øltønnen, og satte etter grisen det beste han vant. Han nådde den igjen i døren og ga den et dyktig spark, så den ble liggende på flekken. Nå kom han i hug at han gikk med tappen i hånden; men da han kom ned i kjelleren, var øltønnen tom.

Han gikk da på melkebua igjen og fant så mye fløte at han fikk kjernen full, og så ga han seg til å kjerne; for smør ville han ha til middags. Da han hadde kjernet en stund, kom han i hug, at heimkua sto inne ennå og hverken hadde fått vått eller tørt, enda det var langt på dag. Han syntes det var for langt å gå til hagen med den, han fikk slippe den opp på taket, tenkte han: det var torvtak på bygningen, og der sto stort, gildt gress. Huset lå i en bratt bakke, og når han la en planke bort på taket, så trodde han nok han skulle få opp kua. Men kjernen torde han ikke slippe heller, for den vesle ungen hans fór og kravlet og krabbet på gulvet; han kunne gjerne slå den over ende. Så tok han kjernen på ryggen; men så skulle han gi kua vann først, før han slapp den på taket. Å ja, han tok en bøtte og skulle ta vann i brønnen med, men da han bøyde seg over brønnkanten, rant fløten ut av kjernen og ned i nakken på ham.

Det led sterkt til middags, og smør hadde han ikke fått ennå; så tenkte han han fikk koke graut, og hengde en gryte med vann på peisen. Da han det hadde gjort, kom han i tanker om at kua kunne gå utfor taket og bryte bena eller nakken av seg; gikk så opp og skulle binde den. Den ene enden av repet bandt han om halsen på kua, slapp det ned igjennom pipa, og bandt rephella om låret sitt, for vannet kokte alt i gryten, og han måtte til å stampe grauten. Mens han holdt på med det, falt kua utover taket likevel hu, og dro mannen opp gjennom pipa; der satt han fast, og kua hu hang utenfor veggen og svevet mellom himmel og jord, og kunne hverken komme opp eller ned.

Konen hadde ventet i syv lange og syv brede på at mannen skulle komme og rope hjem til middag; men det varte og det rakk, og ikke ble det til noe. Til sist syntes hun det drygde vel lenge og gikk hjem. Da hun fikk se at kua hang så stygt til, gikk hun bort og hugg av repet med ljåen; i det samme falt mannen ned igjennom peispipa, og da kjerringa kom inn, sto han på hodet i grautgryten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror nok at noen ganger så er det kvinner som tviholder på husholdningsoppgavene i den grad at menn ikke slipper til. Og hvis menn skal gjøre en oppgave i huset så devalueres innsatsen av kvinnen hvis den ikke gjøres nøyaktig slik hun ser for seg at den skal gjøres. Også ender det med at kvinnen tar over oppgaven.

Det handler jo endel om kontroll og identitet. Man identifiserer seg mye i forhold til det man gjør. Og hvis en oppgave man vanligvis gjør skal gjøres av en annen, så kan det føles truende og som tap av kontroll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg skulle veldig gjerne hatt en hjemmeværende kone, forresten...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan du vel, hvis du vil...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... - Har prøvd å søke etter en... ;) - Problemet mitt er jo at jeg er så sær, egen og eksentrisk at jeg ikke er til å være i hus med for en stakkars hjemmeværende kone... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;) Har du tenkt på at forelskelse fører mann og kvinne sammen slik at de i fellesskap kan løse de problemene de aldri hadde hatt hvis de ikke hadde truffet hverandre... ? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forelskelse som løsning på likestilling i hjemmet? Hehe... nei, jeg tror ikke det. Men det er jo et bedre spor enn du har vært inne på til nå.

Men jeg tror nok norske menn er på en helt annen plass nå enn disse småhistoriene og eventyrene du (og Stine) har presentert her. Norske menn idag gjør nok mye mer hjemme enn våre fedre gjorde. Jeg opplever at dere ventilerer frustrasjoner, som sikkert kan være ektefølte og genuine, men som ikke nødvendigvis reflekterer hverdagen for flertallet av norske menn og kvinner idag. Så jeg ser ikke pesimistisk på det. Det er vel flere menn som føler det har gått for langt, og som famler med å finne en akseptert mannsrolle. Jeg er ikke helt der heller. Jeg har tro på likestillingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likestillingen har en fremtid det er jeg sikker på. På seksti tallet da jeg var barn hadde jeg en pappa som var tidlig ute på likestillingsfronten. Siden min mor var mye på sykehus ble det til at pappa'n min tok seg av det huslige, alt fra bleieskift til klesvask og matlaging. Han jobbet som gartner ved siden av og hadde det ganske fritt. Under hele oppveksten min var det han som stilte opp på skolemøter der det var vanlig at mødrene stilte opp. Han fikk mye ros for dette da, av de andre mødrene, de syns jo han var helt enestående, (han var vel det forsåvidt). Min egen mann skifter dekk, måker snø og gjør alt det tunge arbeidet, og da faller jo resten på meg, de vanlige husmorsyslene. Det er vel greit, siden jeg ikke arbeider. Den gangen jeg var i full jobb var det mer vanlig at vi delte på oppgavene. Så ja jeg har tro på likestillingen, men den må ikke bare slå en vei. Uansett så er det en forskjell på oss, menn er menn fysiologisk og kvinner er vel fortsatt kvinner selv om vi mer eller mindre vil bli likestilt med mannen. Tror det er bit frem til vi blir helt like og godt er det.:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser absolutt ingen som helst grunn til at ikke kvinner kan måke snø og bytte dekk. Ingen grunn i det hele tatt. Når man fordeler oppgaver slik at det blir mannen som gjør dette, så må (og bør) det være utelukkende fordi begge parter foretrekker en slik fordeling. Men å bytte dekk gjør man vel kun 2 ganger i året, og måke snø er vel også en ganske periodisk oppgave. Det høres egentlig ut som et dårlig argument for å slippe unna alt annet husarbeid ;)

Min hang til å dele på oppgavene i hjemmet har jeg vel også fra mine foreldre. Mamma og Pappa deler alle oppgaver seg imellom, med svært få ting som bare den ene gjør. Alle de daglige oppgavene gjør de begge to, og det tror jeg er viktig. At jeg gjør mesteparten av husarbeidet her hjemme kommer forøvrig ikke av noen edle, selvoppoffrende hensikter, det er fordi samboern er syk og fysisk ute av stand til å gjøre det meste av husarbeid. Hun hadde nok veldig gjerne heller vært frisk og gjort husarbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Årsaken til at jeg ikke gjør disse tunge tingene,men holder meg til husarbeidet som jeg forøvrig tar i mitt eget tempo er at jeg har slitasjegikt i rygg og armer,samt PTSD og CVID, kult med bokstavdiagnoser,he,he. Før når jeg var ung og sprek tok jeg like gjerne de tunge takene. Men sånn er livet, man kan ikke alltid velge hvordan det skal utvikle seg. Desverre. :D Syns du er flink alikevel jeg. Det er tider jeg skulle ønske...at kanskje gubben tok et tak selv om jeg er hjemme hele dagen. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er tider jeg skulle ønske...at kanskje gubben tok et tak selv om jeg er hjemme hele dagen. :D

Amen Sister!

Så enig, så enig. Har begynt på kurs jeg, og han tar fortsatt ikke hinte når huset ser ut som en grisebinge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

..sisters are doing it for themselves..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Apropos likestilling, - eller kanskje heller likeverd... (like "stilling" er litt vanskelig å få til, kanskje)? Noen menn blir litt (sinns)forvirret i visse situasjoner:

Da jeg skulle føde, ringte Peder til sykehuset og ropte at de måtte sende sykebil.

  • Er dette det første barnet hennes? spurte vakthavende.

  • Nei, det er mannen hennes, svarte Peder.

Fra "To fruer i en smekk" av Unni Lindell og Anne B. Ragde, side 58. (Mye god humring her)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler vi snakker litt forbi hverandre. Kanskje jeg ikke skulle blandet meg inn i det som ser ut som en passiv agressiv, østrogen frustrasjons tråd? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gode gud ... Jeg tror du misforstår fullstendig! Humor er humor, og virkelighet er virkelighet! Den dagen vi ikke kan le av slike ting som dette, kan vi bare pakke sammen. Du har helt rett: du skulle ikke blandet deg inn. Å begynne med likestillingsspørsmål på en tråd som var ment kun for morsomheter - og så kalle dette en østrogen frustrasjonstråd på toppen av det hele!? Det må du jo selvsagt gjerne mene, men det er virkelig helt på bærtur å komme med dette her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er noe rart her, for vi ser jo ikke lenger sånne vitser som går den andre veien, altså hvor en selvgod mann hoverer over dumme kvinner;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har eit døme på ein situasjon der ein "selvgod mann" (i dette tilfellet meg sjølv) hoverte over dumme kvinner.

Eg var ein tur på Rema i går. Eg skulle ha meg brød. Brødet må sjølvsagt skjærast opp på butikken, for dette er altfor tidkrevjande å gjere heime.

Framfor meg i køen sto det 3 blonde damer (ei mor med sine to vaksne avkom) og dei hadde det ikkje lett. Dei sto med eit brød og prøvde å finne ut korleis brødet gjekk inn i maskina. Etter ein del feilforsøk, klarte dei i fellesskap å resonnere seg frem til at dei måtte late opp luka og legge brødet nedi (brødet vart plassert på høgkant..). Så vart dei ståande å vente. Ingenting skjedde.

Eg synes det heile var rasande festleg så eg valte å ikkje blande meg inn. Blondinene ville tydelegvis klare dette på eigen hand for dei spurte ingen om hjelp. Til slutt fann dei ut at dei skulle late igjen luka, og alle 3 skvatt tilbake då maskina byrja å skjere.

Etter ei stund kom brødet ut (det hadde til min skuffelse snudd seg riktig veg). Blondinene snakka ivrig og oppstemt saman, og alle ville hjelpe til med å legge brødet oppatt i posen. Resultat - brødet datt i golvet.

Dette vart for mykje for meg så eg byrja å humre ganske høgt, medan eg kviskra eit "kor mange blondiner må til få å skjere opp eit brød" til sidemannen. Eg sa det nok litt for høgt for eg fekk eit stygt blikk frå damene, før dei hasta vidare, utan brød.

Eg fekk skore opp brødet. Sjølv om eg ikkje er nokon praktikar, klarte eg dette lett.

Godt sagt! (13) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Artig! Godt å høyre at eg ikkje er den einaste av hankjønn som er teknisk tilbakeståande. Og eg skal prøve å heve "selvfølelsen" deira neste gong =)

Sjølv lese eg faktisk ein del "gjør det selv" bøker, som "enkel muring og støping", "terasser på en, to, tre", "fliser og flislegging", for å nemne nokon. Dette gjer eg ikkje for å tillegne meg desse eigenskapane, men for å skjønne prinsippet og dermed få ein viss tryggleik, ikkje fordi eg kan gjere det, men fordi eg veit korleis andre kan gjere det - skjønar du? =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje de hadde lyst på laaange skiver, sant?

Vi har forresten 109 bøker felles på listene våre... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, godt forslag! ;)

109 bøker er ikkje så verst, men med tanke på at vi samla har lese omlag 2000 bøker og berre 100 av desse overlappar er det likevel ikkje så mykje =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Herlig historie! Jeg vil mene at du hadde god grunn til å være litt "selvgod"!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En morsom liten historie om blondinene og brødet, Olav! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Humre, humre, humre :-D Og jeg må like godt innrømme det, - den moren kunne vært meg (bortsett fra at jeg er mørk;)), for jeg har aldri brukt sånn brødoppskjærermaskin og er veldig lite teknisk! Jeg håper bare jeg hadde hatt vett på å se det humoristiske i situasjonen mens det sto på! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei beste historiane er som oftast dei sanne:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En liten ting: den som har ledd absolutt høyest av disse vitsene når jeg har lest dem høyt - det er mannen min, det. ;-) Ikke fordi han kjenner seg igjen - men dette med humor har vel noe universelt over seg, tror jeg ... He-he ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du en mann med god humoristisk sans, Rose-Marie. Han virker dessuten trygg på seg selv. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel bare jeg som blir litt lei av og ikke kjenner meg igjen i alle disse fantastiske (selvgode!) kvinnene;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lag en tråd om bilkjøring og kartlesing, så kommer det nok. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De vitsene er sikkert der ute i mannemiljøet! Det er bare det at jeg bare får tilsendt alle vitsene om de dumme mennene! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du forresten hørt hvorfor blondiner ofte har blåmerker rundt navelen?

For blondinegutter er ikke så smarte de heller.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Akkja, disse blondinene...

Vi er i et fly på vei til Paris. En blond kvinne på økonomiklasse reiser seg opp og flytter til et ledig sete på førsteklasse. En flyvertinne ser henne gjøre dette, og sier høflig at kvinnen må sitte på økonomiklasse siden det er denne typen plass hun har kjøpt billett til. Blondinen svarer: - Jeg er blond, jeg er vakker, jeg skal til Paris og jeg blir sittende her.

Etter flere mislykkede overtalelsesforsøk, går flyvertinnen inn i cockpit og informerer pilotene om den blonde setetyven. Co-piloten kommer ut til blondinen og forklarer hvorfor hun ikke kan bli sittende på førsteklasse, hvorpå hun svarer: - Jeg er blond, jeg er vakker, jeg skal til Paris og jeg blir sittende her.

Co-piloten returnerer til cockpit, og foreslår at de bør kalle opp flyplassen i Paris for å be om at kvinnen blir anholdt ved ankomst. Piloten sier: - Dere sier hun er blond? Jeg fikser dette, jeg har en blond kone, jeg snakker flytende blondsk.

Han går ut til blondinen og visker noe i øret hennes. Hun sier: - Åh, beklager, det visste jeg ikke. Så går hun raskt tilbake til sitt opprinnelige økonomiklassesete uten mer oppstyr.

Flyvertinnen og co-piloten spør overrasket hvordan piloten løste dette problemet.

  • Jeg bare gjorde henne oppmerksom på at førsteklasse ikke går til Paris ......

;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På Elkjøp:

Blondinen: Jeg skal ha gardiner til pc-en min.

Ekspeditøren: Gardiner?? Det er da ingen som har gardiner på pc-en sin..

Blondinen: Eh, hallo!! Jeg har Windows!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... - eh, ja, det er jo også helt logisk... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blondinevitser er det jo vanvittig mange av:

Ei blondine trengte penger, så hun gikk til lekeplassen i parken og tok med seg en liten gutt. Så skrev hun et brev der det sto: "Jeg har kidnappet gutten din. I morgen tidlig skal du legge kr. 10 000 i en bag i det hule treet i parken. Undertegnet, ei blondine." Så ga hun brevet til gutten og ba ham gå hjem og levere brevet til moren sin.

Neste morgen gikk hun til det hule treet og fant en bag med 10 000 kroner og et brev der det sto: "Hvordan kunne du gjøre noe slikt mot ei blondine?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To blondiner jobber sammen med geografileksene sine.

Den ene spør: Hva er nærmest, månen eller Bergen?

Hvorpå den andre svarer: Hallo, kan du SE Bergen??

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Haha, jeg ser månen... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utenfor et lite hus stod en dum blondine, en intelligent blondine, Fantomet og Supermann. Inne i huset stod det en sekk full av gullmynter. En av de overnevnte gikk inn for å hente sekken. Hvem?

  • Den dumme blondinen. De andre er bare fantasifigurer.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for dagens latterbombe!!! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De vitsene eksisterer da i beste velgående! Tenk bare på blondinevitsene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt riktig!!! %-)

Men de gjelds ikke helt, - for disse mannevitsene gjelder menn generelt, mens blondinevitsene gjelder bare dem vi alle (også "flinke" kvinner) syns er dumme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;-) Det finnes mange, mange vitser om kvinner som dummer seg ut når det gjelder tekniske ting. Og slå opp i et hvilket som helst ukeblad (det trenger ikke en gang å være tale om Vi Menn eller hva de nå heter alle mannebladene) hvor det er vitser, så vil du se vitsetegninger av lettkledte kvinner med altfor store pupper som ikke er av de smarteste etc. Joda, Ellen, disse vitsene finnes. Den historien om kvinnen og mannen som skal legge seg, som Norah fortalte litt ovenfor, hørte jeg en gang på en konferanse - og det var Trond Viggo Torgersen som fortalte den helt nydelig! Som ledd i et foredrag (et MORO-foredrag) om forskjellene mellom kvinner og menn. Begge parter - både kvinner og menn - fikk sine pass påskrevet, og folkene i salen - kvinner som menn! - lo så de holdt på å trille av stolene. Humor er en herlig, befriende medisin som gjør at det er mulig å snakke om vanskelig ting på en avvæpnende måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var betryggende å høre, - hurra for humor og selvironi! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant!? Jeg synes verden blir et forferdelig kjedelig sted å være dersom man alltid skal være så forbasket politisk korrekt hele tiden. Dette er en moro-tråd med damevitser for damer - og det må være lov! Selv her på bokelskere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, hittil er de vitsene helt fraværende, det har du rett i, Ellen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for de er mannssjåvinistiske! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

La oss få med litt mannsjåvinisme her da... ;)

Imens kan vi jo bare more oss så mye vi vil, og mange gullkorn er sagt om mannen:

Gud skapte mannen før kvinnen. Det er sånn som når jeg skriver. Først kladder jeg.

Karen Blixen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pust litt da vel, det er du som overreagerer nå. Hvis du vil ha tråder som er forbeholdt enkelte brukere så tror jeg du er på feil forum. Det er en humortråd som du sier, ta det med humor! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette synes jeg faktisk er et mannssjåvinistisk (eller for den saks skyld hersketeknikk) svar av verste sort! Du møter litt motbør hos en kvinne, og alt du kan si er "pust litt da vel" og så kaller du det overreaksjon. ;-) Men deg om det! Jeg bare ler, jeg ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hersketeknikk? Du kan sannelig få lira det ut av deg! På seg selv dømmer man andre, har jeg hørt.

Det virker som du har lagt meg for hat Rose-Marie, det virker ikke som du leser mine innlegg i beste mening, men leter med lys og lykter etter noe du kan henge deg opp i.

Mitt tips til deg: hvis du lar deg provosere av noe jeg skriver, prøv først å tenke gjennom to-tre ganger om det er en annen måte å forstå det på, så kanskje du sparer deg for mye frustrasjon. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

;)

Dette er da en morotråd... ;)

Hva med å bruke litt humor? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, la du ikke merke til smilefjeset? Sånn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På dine vitser kan en jo argumentere for både det ene og det andre, men gjør vi det? Nei vi er smartere enn så, vi lar dere tro det dere vil tro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... - Eller:

Den som tier, samtykker...? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Whatever.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dere gutta står jo helt fritt til å lage deres egen mannfolktråd, vet du, Daffy. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe :)

Taushet er ... gull...? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en "sann" historie til, jenter:

One for the ladies:

Jeg hadde utfordret min mann til å ta sin del av husarbeidet, og dermed bestemte han seg for å vaske T-skjorta si selv.

Han hadde vært i vaskerommet i ca. to sekunder da han ropte: 'Hvilket program skal jeg bruke?' 'Det kommer litt an på', svarte jeg. 'Hva står det på T-skjorta?' 'Manchester United', svarte han.

Og de sier at blondiner er dumme...

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Herlig!!!! ;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser ut som dette blir jentenes tråd, så her er det vel bare å utfolde seg...

Kjære Gud, Jeg ber om visdom til å forstå min mann, kjærlighet til å tilgi ham, og tålmodighet til å tåle hans skiftende humør. For du vet det, Gud, at hvis jeg ber om styrke, kommer jeg til å slå ham i hjel! AMEN

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Well... ;)
Du kan vel ha noen poeng der, keti.
Ofte har det vel også mye å gjøre med mer eller mindre kommunikasjonsvikt begge veier...

Når menn kan ta helt av og bli fyr og flamme over å se på en gjeng mannfolk som løper etter en ball, slik at de ikke enser noe som helst omkring seg... (og dette kan de finne på å holde på med i timevis!)
Så skulle vel vi jenter gjerne ha fått litt mer feedback på alle de tingene vi gjør i det stille (og i det store og det hele, for det er jo som regel slik at det vi hele tiden gjør syns ikke alltid så godt; - det syns bare hvis vi lar være å gjøre det), fordi vi hele tiden ser litt mer rundt oss enn bare den ballen og de løpende gutta...

Vi lever ofte ikke i de samme galaksene, eller vi befinner oss ikke på de samme frekvensene på en måte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det med fotball og menn var bare et typisk eksempel på hva som kan oppta en del menn.
En mann som sitter og ser på fotball er det ikke lett å få til en vettug kommunikasjon med for en stakkar som ikke orker å følge med på ballspillet.
Vi har en del andre temaer som en del menn kan være lidenskapelig opptatt av også. For eksempel biler og bilsport.
Heldigvis finnes det også menn som er litt mer allsidige, og som kan brukes til det meste, akkurat som poteten.
Det samme gjelder med oss kvinner. Vi har mange flinke, allsidige kvinner, som både kan hogge ved, skifte dekk på bilen og bore hull i vegger og skru opp bokhyllene sine selv.

Når det gjelder oss kvinner, er jeg tilbøyelig til å være enig med Hilde og Ann Christin her nedenfor. Jeg føler ikke at jeg heller tilhører en kaotisk og irrasjonell kvinnetype som har tendenser til å gå i sirkel. Ikke mer enn en hvilken som helst mann gjør det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tror nok vi er ganske forskjellige, Keti. Er ikke spesielt praktisk anlagt, men det der med ukedager, høyre og venstre og å briste i gråt uten videre, er ikke noe jeg kjenner meg igjen i. Spiller forsåvidt ingen rolle.

Erkjenner at stereotyper finnes, men det er kanskje ikke så mange av dem her på Bokelskere;)Så lenge vi kan bruke stereotypi i humor er det ok, men begynner vi å bli personlige blir det litt ugreit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:D
Du er morsom, keti.
Skulle forresten gjerne ha visst hva mannen din sier til dette temaet... Får han lov til å komme til orde av og til? ;)

Selv hører jeg faktisk til en av de berømte potetene. Kan brukes til det meste og tåler en støyt.
Jeg har "prøvd ut en del menn" i mitt liv... - og jeg har måttet ta mange skikkelige tak i alle år, fordi jeg ikke alltid har hatt en mann til å gjøre de der tingene som menn visstnok pleier å gjøre... ;)

Selvironi og humor (og galgenhumor) setter jeg forresten alltid høyt. Ingen vits i å ta seg selv altfor høytidelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Haha; - det var det jeg tenkte meg... ;o))
Gi ham en klapp fra meg. Flink bisk. På plass.
La ham få et ekstra kjøttbein på julaften da, Keti. Det synes jeg at han fortjener. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det vel du som generaliserer Keti? Her i huset er det visstnok jeg som er "mannen" hvis jeg skal følge din konklusjon.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig enig. Jeg er nok også mannen i huset i følge Ketis uttalelser om kommunikasjon;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns det er fint å ha en unnskyldning til å slafse innpå sjokolade i tide og utide. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høi..! Jo, vi er sammensatte. Ikke ta fra oss en fullkommen unnskyldning til å kunne gjøre dumt, vi vil ha det vi også. ;p

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk til deg, for at du frisket opp en diskusjon som har gitt meg nesten to gode latterfulle timer. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beste vitsen jeg har lest på lenge... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:) hehe.... - dette er ingen vits... - dette er en sann historie... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

genialt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så absolutt! :p hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L