Jeg hadde religion på barneskolen, fikk kristendom på ungdomskolen. Når barna mine gikk på skolen hadde de livssynsundervisning. Et helt ok fag som forsvant. Mine barnebarn har RLE. Utvikling over 43år. Hvilket som er best skal jeg ikke tillate meg å stå til dom over. Mye kommer an på den som underviser og verdier i hjemmet, er min mening. Et annet fag som har forsvunnet er skjønnskrift. Vi satt og slet med fyllepenn, blekk, trekkpapir og små blekkfluer som satte spor over hele arket. Riktig ille var det å være venstrehendt eller kjeivhendt som vi sa, da var det ikke lett å skille på bokstaver og blekkflekker. Tror det var der Rosahach fikk ideen til sin psykologiske blekkflekktest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Å skrive med fyllepenn var helt håpløst. Skulle du bytte patron, hadde du blekk på alle fingertuppene. Vi skal vel ikke gå mere enn ca 50 år tilbake så fikk ikke de venstrehendte elevene lov til å skrive med venstre hånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, livssyn forsvant vel da KRL faget ble innført. Som venstrehendt, jeg "retter" alltid på de som sier jeg er kjeivhendt, er jeg glad for at jeg slapp fyllepenn og blekk, men vi hadde "penskrift" som fag på barneskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også venstrehendt, og vil iallfall ha meg frabedt noen-og-trevde-åringer som kaller det "skeivhendt". Jeg er så gammel at vi hadde blekkhus en stund. Skikkelig dritt for en venstrehendt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nok veldig politisk korrekt og sier konsekvent venstrehendt, afrikaner/ evt afroamerikaner etc (for tidligere det kjente "neger") , på psykofronten er ord som åndsvak, evneveik og mongo heldigvis forsvunnet ut av de flestes vokabular, men ordet "sinnsyk" må en vel si har fått sin renessanse de siste årene.

Noen ord er det vel bare greit at går av moten..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sinnsyk er vel også et "moderne" ord, før het det vel syk på sinnet. Nå for tiden heter det da mer korrekt psykisk ustabil, psykotisk o.l. Et annet ord som har blitt "stygt" er hottentott. Litt leit for gamle barnesanger og dikte om til et mer passende afrikaner e.l. Pussig dette med ord og meninger. Tror ikke de fleste mener at dette er ondsinnede ord heller da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SJulie StensethStig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly Duck