Fint du likte tipsene:) Fin liste du laget foresten.. Er litt nysgjerrig på bøkene til T. Brekke også, men Farvel Norge vil jeg nok snart skaffe meg og gi en kommentar her inne. Min bestefar og hans lillebror dro etter 3 søsken til USA for ca 90 år siden, men kom (heldigvis) tilbake etter ca 3 år. Hvis du søker etter aner som dro over, kan du prøve "immigrant ships transcribers guild" Der kan du bl.a søke i passasjerlister fra ulike båter som fraktet immigranter. Min bestefars søsken byttet etternavn, men før eller etter ankomst er usikkert. Jeg har lett der i timesvis etter mine, men desv forgjeves..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg leter også etter emigrerte forfedre og har funnet flere på the olive tree genealogy. Er å anbefale hvis du ikke har prøvd det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for det:) Er også inne der faktisk. Har fått treff på Norske aner, håper på treff på noen "over there" også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset, skal ta en titt på den hjemmesiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var visst ganske vanlig at navnebytte skjedde som følge av at utålmodige immigrant officers var ganske omtrentlige når de skulle registrere innvandrerne ved ankomst, så de skrev det navnet de trodde de hørte, og ikke det som var riktig... Jeg har selv et sett med oldeforeldre som bodde noen år i Chicago før de endte opp i gamlelandet igjen, men jeg finner heller ikke noen av "mine" i skipsregistre der borte fra. (Heller ikke på nettsiden du tipser om - men det var verdt et forsøk, så takk!) Så der er du og jeg i samme båt, altså.

Kan absolutt anbefale Toril Brekke, hun skriver så bra. Men ellers har jeg nå hele Johan Bojers utvandringsfortelling under vesten, og vil på nytt slå et slag for ham også. "Vår egen stamme" fortjener å komme frem fra glemselen!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Caroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin BergLisbeth Marie UvaagKaramasov11Bjørg RistvedtGro-Anita Roen