Det het språklinje da jeg gikk på videregående. Jeg gikk forøvrig samfunnfaglinje med bed øk.

Jeg sier for eks tredve, men trettien.

Jeg er kontaktlærer for en kontaktgruppe på ungdomsskolen som er halvparten av en base. Vi har fremdeles rektor, men inspektører og rådgivere har blitt slått sammen til avdelingsledere. Vi har utviklingssamtaler med elever og foresatte. Før hadde vi konferanser;) Jeg underviser blant annet i RLE som tidligere het KRL og før det Kristendom. Vi har ikke lenger pensum, men kompetansemål og lokale læreplaner. Gausskurven er avgått ved døden for lenge siden, vurderingskriterier og oppnådd kompetanse gir karaktergrunnlag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Da jeg gikk på skolen hadde jeg kristendom, på lærerskolen hadde jeg KRL og nå underviser jeg i RLE :-) Må jo sies at det er et fag som har gjennomgått store forandringer de siste årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde kristendom i 95 på lærerhøgskolen og gikk ut i 97 da faget hadde skiftet navn og innhold. Begynte selv ikke å undervise i faget før for ca 6 år siden. Det er et spennende fag hvor elevene virkelig får prøvd seg på refleksjon rundt religioner, filosofi og etikk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig. RLE er et spennende fag å undervise i og det gir stort rom for å diskutere og reflektere over religion, filosofi og etikk. Elevene får mulighet til og øvelse i å filosofere over etiske spørsmål og trekke linjer mellom de ulike religionene og livssynene, noe som igjen skaper større forståelse og respekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde religion på barneskolen, fikk kristendom på ungdomskolen. Når barna mine gikk på skolen hadde de livssynsundervisning. Et helt ok fag som forsvant. Mine barnebarn har RLE. Utvikling over 43år. Hvilket som er best skal jeg ikke tillate meg å stå til dom over. Mye kommer an på den som underviser og verdier i hjemmet, er min mening. Et annet fag som har forsvunnet er skjønnskrift. Vi satt og slet med fyllepenn, blekk, trekkpapir og små blekkfluer som satte spor over hele arket. Riktig ille var det å være venstrehendt eller kjeivhendt som vi sa, da var det ikke lett å skille på bokstaver og blekkflekker. Tror det var der Rosahach fikk ideen til sin psykologiske blekkflekktest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å skrive med fyllepenn var helt håpløst. Skulle du bytte patron, hadde du blekk på alle fingertuppene. Vi skal vel ikke gå mere enn ca 50 år tilbake så fikk ikke de venstrehendte elevene lov til å skrive med venstre hånd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, livssyn forsvant vel da KRL faget ble innført. Som venstrehendt, jeg "retter" alltid på de som sier jeg er kjeivhendt, er jeg glad for at jeg slapp fyllepenn og blekk, men vi hadde "penskrift" som fag på barneskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også venstrehendt, og vil iallfall ha meg frabedt noen-og-trevde-åringer som kaller det "skeivhendt". Jeg er så gammel at vi hadde blekkhus en stund. Skikkelig dritt for en venstrehendt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er nok veldig politisk korrekt og sier konsekvent venstrehendt, afrikaner/ evt afroamerikaner etc (for tidligere det kjente "neger") , på psykofronten er ord som åndsvak, evneveik og mongo heldigvis forsvunnet ut av de flestes vokabular, men ordet "sinnsyk" må en vel si har fått sin renessanse de siste årene.

Noen ord er det vel bare greit at går av moten..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sinnsyk er vel også et "moderne" ord, før het det vel syk på sinnet. Nå for tiden heter det da mer korrekt psykisk ustabil, psykotisk o.l. Et annet ord som har blitt "stygt" er hottentott. Litt leit for gamle barnesanger og dikte om til et mer passende afrikaner e.l. Pussig dette med ord og meninger. Tror ikke de fleste mener at dette er ondsinnede ord heller da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akk ja, og jeg har aldri gått på ungdomsskole! Det var syv år på folkeskole, så to år på realskole før jeg begynte på engelsklinjen på gymnaset! Og jeg har aldri hatt o-fag! ;)

Mens mine foreldre gikk jo på noe så rart som middelskole!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror o-fag het heimstadlære en stund da jeg gikk på barneskolen. Ingen av disse navnene sa meg noe den gang og ikke så mye nå heller. Naturfag og samfunnsfag er lettere å forstå, ihvertfall hvis en vet at naturfag består av fysikk, kjemi og bilogi, og Samfunnsfag av samfunnskunnskap, historie og geografi. Dagens leksjon, som forøvrig også er et utgått begrep;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det er sant! På folkeskolen hadde vi heimstadlære, - det hadde jeg glemt! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg hadde O-fag på skolen! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare på barneskolen vel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

het vel o-fag på barneskolen, og naturfag på ungdomsskolen og vgs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, og så forsvant jo O-fag-navnet da læreplan 97 eller hva den het kom. Lillesøsteren min har aldri hatt O-fag på skolen. Spurte henne nå for å sjekke, og hun ante ikke hva det var engang, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble faktisk kjempeskuffet da jeg begynte på skolen og ikke fikk ha o-fag sånn som storesøstrene mine. :p Det hørtes så proft ut, selv om jeg heller ikke ante hva det var...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.