Det heter fortsatt lærer, men klasseforstander evt klassestyrer ble erstattet med kontaktlærer for en del år tilbake. Det er en funksjon ikke en tittel. Alle lærere er ikke kontaktlærere. Før var en som kvinnlig lærer kalt frøken evt ved tittel, adjunkt/ lektor etc. Og alle lærere ble tiltalt med tittel og/ eller etternavn. Apropos, så har vel de fleste kjønnsspesifikke titler forsvunnet. Finnes ikke lenger sykesøstre, ekspeditriser eller lærerinner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Du har så rett. En lærer er heldigvis fortsatt en lærer:) Det forsvinner nok snart flere spes.titl - som fylkesmenn og rådmenn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men nå er også lektorene lærere, - hvis jeg har forstått det riktig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi husker vel alle lektor Tørdal:) Det er vel den høyeste graden en "lærer" kan oppnå, og det må vel en master til for å bli lektor om jeg har forstått det riktig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men jeg tror at de som nå underviser på videregående (dvs. med master) også blir kalt lærere, - eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner jeg beveger meg mer og mer ut på glattisen når det gjelder begreper i den videregående skolen. Alle som underviser blir nok titelert som lærere, kan ihvertfall ikke huske vi kalte en lektor annet enn lærer. Han som underviste oss i rettslære (en fantastisk lærer foresten) var lektor men også overinspektør. De fleste lektorene på vår vg brukte "lagerfrakk" - det var nok deres måte å skille seg ut fra den "vanlige" læreren på (menn 60+)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundHarald KSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein