Er opplært til at bøker, det kaster man ikke. (Hører min mors sjokkerte stemme i bakhodet: "hun/han sa de hadde KASTA bøkene sine!). Så skal jeg en gang i fremtiden kvitte meg med noen, så blir det nok til at jeg gir dem bort. For tiden stusser jeg på hvordan og hvor jeg kan få plass til flere bokhyller, jeg vil nemlig ha flere bøker, mange flere! Det kan sikkert kalles boksnobberi, men jeg er av den oppfatningen at hjemmekoselig, det er et hjem fullt av bøker (og planter). Og jeg digger å få besøk av noen som saumfarer bokhyllene mine, selv om det ikke er så mange klassikere eller "høykulturbøker" der, og forestiller meg at de tenker: "ja, dette er jammen folk som er glad i å lese." "Misunner" og "beundrer" også folk som har tusenvis av bøker i hyllene sine hjemme og det gjør dem nok litt opphøyde i mine øyne. Så alt må spares på her!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Hadde en sterk opplevelse - det må nok være snart ti år siden - en fjern bekjent fortalte at hun og hennes mor hadde ryddet ut av huset til en avdød, ugift onkel. Hun var nesten sint da hun fortalte at han hadde hatt et helt rom med bøker! Tenk å være så egoistisk å etterlate noe sånt som andre måtte rydde opp i! De hadde leid en container og kasta alt! Dette var en så opprørende opplevelse at jeg går rundt og husker den enda, og forteller andre om den. Mennesket ble aldri noe mer enn en fjern bekjent, og jeg er fortsatt litt opprørt kjenner jeg over manglende respekt både for onkelen og bøkene.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Ja, dette var trist å lese. Traumatisk og tragisk. Nei og nei, jeg får fysisk vondt av å høre om slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjelpes , hun kastet et helt skattkammer. Hun skulle bare visst hvor heldig hun egentlig var. Så tragisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nesten så det er en traumatisk opplevelse. Jeg har en god bekjent som skulle rydde etter en avdød tante. Det var da hun sa: "på slutten var vi så slitne at vi orka ikke å gå gjennom alle bøkene så vi bare kasta de." Hjelp seg vel, jeg kunne ikke dy meg måtte bare kommentere det og jeg tror nok hun angret etterpå, men da var det for seint.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har forresten en nesten like grusom opplevelse. Da min far skjønte at han ikke fikk noen sønner, ga han bort alle "gutte"-bøkene sine. Robinson Crusoe, Den hemmelighetsfulle øya, En verdensomseiling under havet, Jorden rundt på 80 dager etc. Som om ikke jenter også kunne finne stor glede i slike bøker!!!! Jeg har egentlig ikke kommet over det enda ... ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I min manns familie (bare gutter der) diskuterer de av og til hvem som egentlig kastet Rocambole-bøkene, og det vekker fortsatt sterke følelser. Jeg skjønner godt at du er litt bitter på din fars kasting!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler med deg, Rose-Marie. Jeg hadde også noen bøker i barndommen som mora mi ga bort til slektninger da hun mente jeg hadde vokst fra dem. Jeg har savna dem da jeg fikk barn selv. Selv har jeg tatt vare på bøker som mine barn har hatt, og nå har barnebarna stor glede av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en grusom opplevelse! For deg, mener jeg! Å kaste bøker burde vært straffbart! Jeg slår et slag for resirkulasjon. Legg bøker man ikke trenger selv eller har lyst til å ta vare på, ut på QXL (nettauksjons-sted) og la noen andre få dem for en billig penge. Da er sjansen stor for at bøkene får et nytt og godt hjem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

støtter mora di fullt ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland Skjeggerud