Jeg hadde vel kanskje den fordelen at jeg lyttet til lydbokutgaven, og der var ikke skrivefeilene spesielt generende. Jeg hørte på boka i bilen sammen med min kone. Vi var enige om at boka var fengslende uten å ha en spesielt spennende ytre handling. Jeg anbefaler lydbokversjonen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg syns også denne egnet seg bra som lydbok, anbefales: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nå ferdig med lydboka av denne romanen, nydelig lest av Gisken Armand.

Synes den var fin og ganske spennende, men den innfridde egentlig ikke det som blei forespeila på baksida. Der sto det noe om sex og spøkelser. Det var jo ikke akkurat sånn da...

Fikk en følelse av "Stormfulle høyder" da jeg begynte på denne, men den følelsen forsvant etterhvert.

Den fattige jenta Bessy får tjeneste på en herregård et sted i Skottland. Det er av vesentlig betydning at hun kan lese og skrive. Fruen i huset virker noe eksentrisk i det hun ber Bessy om å føre dagbok som fruen skal lese når hun vil. Etterhvert blir Bessy utsatt for en del eksperimenter fra fruens side.

Bessy er ganske nysgjerrig og en dag finner hun nøkkelen til fruens skrivebordskuff og i den finner hun boken "Betraktningene". I denne har fruen skrevet om alle de tjenestepikene hun har hatt og hvordan de ter seg og hvordan de har reagert på eksperimentene. Fruen skriver at hun forsker. En av pikene har avgått ved døden på en nærliggende jernbanelinje, men denne hendelsen er temmelig tåkelagt og ikke noe man snakker om i huset. Bessy ønsker å finne ut hva som skjedde.

Og hun finner det ut. Til slutt. Men innen det har fruens galskap kommet sterkt til syne og har forårsaket stor skandale som skader hennes mann, mr.Reed, som ønsket å stille til parlamentet.

Det tok laaaang tid å høre denne, men det var vel verdt tida. Gisken Armand leser mesterlig!

Til skrivefeila som noen andre nevner: Jeg tenker at dette litterære grepet er ganske så genialt! Bessy er fra en lavere sosial klasse enn fruen og herren og snakker derved også annerledes. Og hun skriver altså som hun snakker. Hun er heller ikke veldig stø i rettskriving og bruker for eks. formen "gidde" istedenfor "ga". Hvordan tegnsettingen er aner jeg ikke for jeg har ikke lest boka sjøl, men jeg kan tenke meg den ikke er helt korrekt den heller. Det skriver hun jo om også. Andre romaner der dette litterære grepet blir brukt, er for eks. Foer: Alt blir klart og betydelig og Sapphire: Trøkk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du gir en fyldig omtale som er svært parallell med min egen opplevelse av boka. De grep forfatteren tar for å gi personene troverdighet både hva angår klassemessig tilhørighet og kanskje spesielt den ekthet som preger Bessys eksistensielle refleksjon, gjør at jeg føler at den tiden jeg brukte på lydboken var vel anvendt. Til forskjell fra deg vil jeg si at jeg har lest boka fordi jeg anser at lydbøker sidestilles med mer tradisjonell lesing, bare med den forskjell at lesingen skjer auditivt og ikke visuelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med lydboka av denne nå. Gisken Armand leser og jeg storkoser meg på veg til og fra jobben.

Litt mange detaljer, kanskje, men jeg synes den virker svært spennende. Gleder meg til fortsettelsen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kanskje eg burde prøve den. Er ikkje kjempefan av lydbok, sidan eg syns det ofte går litt seint, men i dette tilfellet trur eg lydbok er eit lurt val ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SChristofer GabrielsenBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikte