Takk! Denne må jeg lese! Tenker stadig at nå har jeg lest alt jeg behøver om Israel og Palestina, i hvert fall alt det jeg orker, men skjønner at det er nok en god bok ute! Har nettopp lest "Mornings in Jenin", som jeg synes er meget bra - balansert eller ikke (man må jo lese fakta for hva det er og fiksjon for fiksjon...), men dette blir da en historie fra den andre siden. Ellers er vel problemet, ikke bare fanatisme, men stormaktspolitikk, så ja, her står man overfor nok av utfordringer! Til slutt vil jeg anbefale boka "Hellig grunn", av Morten A. Strøksnes. Informativ, alvorlig, men også utrolig "morsom" - han skriver meget bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Nei, har ikke lest den, men den legges til lista nå... Takk for tipset! Sikkert viktig bok!

Har ellers lest lignende bøker/artikler, og det er ingen tvil om at staten Israel er grunnlagt på myter; selv de som startet prosjektet "Et jødisk hjemland i Palestina" på slutten av 1800-tallet (med Weismann i spissen), erkjente jo det. Sionismen var jo i utgangspunktet et kulturelt prosjekt, ikke et religiøst, og omfattende korrespondanse, samt overtalelse (og nijobbing)mellom briter og jøder måtte til får å overbevise de involverte politiske lederne om at prosjektet var "lurt". Pogromer i Russland, Suezkanalens betydning, første verdenskrig, samt Holocaust er viktige elementer som påskyndet og gjorde sitt til at myten ble til virkelighet.

Når det er sagt - staten er grunnlagt på myter, David har kjempet mot Goliat, men.. nå har det gått lang tid og nå bor begge folkeslag der.

Men takk for flott tips! Håper å få lest den så raskt som mulig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har lest linken nå! Dette blir spennende lesning - og ja, mye nytt her - når det gjelder genetikk, utvandring,innvandring m.m. Gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg vet jo ikke hva han skriver om, og her er det sikkert mye nytt siden han skaper "perspektivskifte". Mente bare - når det gjelder "myten om Israel", at det har vært nevnt tidligere.. Men spent selv, skal gå inn på linken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.