For å bruke spiler alert-funksjonen, må man legge inn et nytt innlegg på en helt ny tråd og velge "avansert". Der kan man klikke på at innlegget vil røpe handlingen. Dermed "forsvinner" hele innlegget, og man får klart og tydelig en advarsel om at dersom man leser innholdet, så vil noe av bokens innhold bli røpet.

Jeg har oppfattet det slik at dette er en kjekk funksjon å bruke når man f.eks ønsker å diskutere hvordan slutten på en roman kan oppfattes. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig om man legger inn et nytt innlegg på en allerede eksisterende tråd.

Man kan også gjøre det så enkelt som at man skriver spoiler alert øverst i innlegget sitt.

Ellers er jeg av den oppfatning at så lenge man i alle fall ikke røper mer av innholdet enn hva forlaget selv eller f.eks. Bokklubben gjør, så bruker man ikke spoiler alert. Hvis man ikke ønsker å lese bokomtaler som er ment som en teaser eller bokanmeldelse - vel, så lar man være. Så enkelt og så lite komplisert er DEN saken. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

[ Slettet av bruker ]

Nydelig sagt, Tao! Jeg er hjertens enig! Når det er sagt er det selvfølgelig ikke morsomt at slutten blir røpet, men det var vel ikke akkurat dét denne diskusjonen handlet om heller. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg mente med spoiler alert er at man enkelt og greit skriver: "SPOILER ALERT" før innlegget, også et par linjeskift, også skriver det man hadde tenkt til å skrive. Jeg har oppfattet at det har blitt forsøkt innført som tradisjon her, og jeg synes det er en god ide.

Ift. det at enhver diskusjon om bøkene her vil kunne røpe handling og at det invalidiserer SA. Jeg synes ikke det. Jeg opplever at det er en stor forskjell på diskusjoner om bøker, og innlegg som beskriver store deler av handlingen i boka. Og det er sjelden jeg opplever at bøker blir diskutert på en måte som ødelegger for leseopplevelsen her inne, men når man føler behov for å beskrive store deler av handlingen i en bok så er man over i en annen greie, det er ikke diskusjon av boka, det er beskrivelse. Noen synes det muligens er prisverdig at brukere her inne tar på seg jobben og beskrive handlingen i bøkene, som en slags presentasjon av boka. Jeg har ikke noe behov for slike innlegg, men jeg aksepterer og verdsetter at noen synes dette er bra. Det eneste jeg ønsker meg i så måte er en spoiler alert på begynnelsen av innlegget.

Og selv om det av og til kan være gøy at det blir litt opphetet diskusjon her inne, så forstår jeg virkelig ikke at dette skal være en ting som øker blodtrykket til folk. Men, men, gøy lell...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det noen som har fått høyt blodtrykk da?

Diskusjoner er forfriskende, men da må alle involverte også akseptere at det er ulike oppfatninger ute og går. Uten at man skal bli karakterisert eller kategorisert personlig i innleggene ... ;-)

Jeg har i alle fall ikke fått med meg den tradisjonen du viser til. Jeg kjenner for øvrig til spoiler alert-knappen, og trodde at jeg visste når det var på sin plass å bruke denne.

Du kan jo bare la være å lese mine innlegg når du ser at det en terning i høyre hjørne. Jeg liker å skrive bokomtaler og det kommer jeg til å fortsette med. Og jeg følger stort sett den tradisjonen eller formen som er vanlig, og det innebærer at deler av handlingen blir beskrevet. Jeg vil tro at de fleste som liker å lese hva andre har skrevet eller synset om bøker (når man skal velge ut hvilke bøker man ønsker å lese i mylderet av tilbud), leser flere enn mine omtaler. Og i det store og hele kan man som regel lese mer om handlingen også andre steder. På tilbakemeldingene jeg får, har jeg det bestemte inntrykk at mange setter pris på dette. Ikke alle selvfølgelig, men en god del. Og sånn vil det vel være. Til lags åt alle kan ingen gjera.

For øvrig er det en knapp som heter "bokanmeldelse" her, og det har jeg tatt som uttrykk for at det er velkomment at noen skriver slike. Som sagt - det er en del av bokanmeldelsestradisjonen å skrive noe om handlingen i boka. ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk, og enig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKirsten LundJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn S