Jeg spurte vel ikke om Rose-Marie kunne forandre teksten sin? Selvfølgelig skal hun få skrive som hun vil! (Jeg synes hun skriver godt!) Men når det er mulig å sette en "advarsel" på tekst som avslører deler av handlingen i en bok, så er det vel greit å benytte seg av den muligheten? Noen synes det er greit å vite mye av handligsplottet, mens andre foretrekker å vite mindre. Det handler vel først og fremst om smak og behag, og er det ikke OK i gi folk valget når det er mulig?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Hehe, sikkert flere som har det sånn! Selv bruker jeg å vente med å lese hva andre synes om ei bok til etter at jeg har lest den, for at ikke andres tanker skal "forstyrre" min egen oppfatning mens jeg leser.

Poenget mitt med spoiler-alert'en er bare at den er der - så hvorfor ikke like godt bruker den? Som jeg ser det er den en slags "høflighetsfunksjon" overfor de som liker å lese hva andre synes om en bok, uten at de samtidig ønsker å vite detaljer om handlingen. Selv om alle velger selv hva de vil lese, er det jo umulig å vite hva en tekst inneholder før man faktisk har lest den - og om man da har fått detaljer man ikke ønsket å vite om der og da, er det jo for seint. Nettopp i slike situasjoner er det spoiler-alert'en er nyttig. Håper jeg har ordlagt meg tydelig nok til at dette gir mening, var litt vanskeligere å forklare enn jeg trodde. Hadde kanskje vært interessant å lage en egen tråd om emnet?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er helt greit at du mener dette, Helle Marie. Det har jeg også respektert. Men andre må også få lov til å mene det de vil uten at vi skal føle oss personlig angrepet. Vi utfolder oss alle på disse sidene for å spre glede rundt litteraturen, ikke for å begrense meningsutvekslingene eller forsure diskusjonene. ;-)

Når så mange høyst oppegående mennesker møtes til diskusjon, må vi være forberedt på at det er sterke meninger ute og går, og at de kan være høyst forskjellige. Det finnes ikke noe fasitsvar på hva man bør skjule her og hva som det er greit å holde åpent. ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg følte meg slett ikke personlig angrepet av det Tao skreiv. Virket bare som om hun misforsto litt, så prøvde å klargjøre hva jeg hadde ment. Nemlig at jeg overhodet ikke hadde noe i mot det du hadde skrevet i seg selv, men at jeg synes det er fint om folk benytter seg av spoiler-alert'en når den jo faktisk er der. Om du hadde valgt å ikke bruke den, hadde jeg selvfølgelig respektert det! Var bare ment som et forslag, som jeg prøvde å begrunne. Om du følte at jeg dermed begrenset meningsutvekslinger eller forsuret noe, er det synd - og ikke hva jeg var ute etter.

Selvfølgelig kan folk ha forskjellige meninger - jeg kom med min, og Tao med sin. Kan ikke se at noen av oss var ufine mot hverandre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergThomas Heie H.Harald KIngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKirsten LundKaramasov11PiippokattaAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenmgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsenTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne Lise