Må bare si meg helt enig med "Ronny" sin omtale her på forumet; Ken Follet er klonet!
Ha ha.
Jeg tenkte selv, uten å lest den omtalen det samme da jeg var et stykke på vei inn i boka.
Her er da et utdrag av min omtale av Follets bok; "Den evige ilden":

Det som også slår meg når jeg setter i gang med boka, er den litt klisje aktige formen Follet benytter i sin beskrivelse av hovedpersonene; Helten(e) er muskuløse og smarte og har et skarp blikk for de minste detaljer i motpartens svakheter. Og kvinnene er på samme overtydelige vis både formfullendte ("yppige") og så smarte at man tidlig skjønner at disse havner i helten(es) favn før eller senere i fortellingen.
Til tider tenker jeg at dette er en fin ungdomsbok.

Akkurat det samme gjelder, etter min mening Havets Katedral.
Men, jeg synes likevel boka er vel verd å lese, om man ikke allerede er godt inne i Spanias historie på 1300 tallet da. Jeg har nylig hatt 14 dagers ferie i Catalonia og fikk under oppholdet et blikk inn i den konflikten som faktisk fremdeles gjelder mellom Catalonia og det øvrige Spania.
Og flere Catalanere tipset meg om denne boka. Kjøpte den rett etter at jeg kom hjem.
Så, hvis man tenker på boka som en enkel, litt fargerik innføring i spansk historie og, ikke minst den spanske inkvisisjonen, er den vel verd og lese synes jeg.
Og, i tillegg er jo den siste delen av boka litt spennende da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Silje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienKirsten LundPia Lise SelnesMorten MüllerNorahMarenRolf IngemundsengretemorPi_MesonEli HagelundJoannStig TPirelliNikkaHanne Kvernmo RyeLeseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaHarald KDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken Lritaoline