Hei.
Velkommen og takk til alle som er med, veldig gledelig. Da ligger alt til rette for allsidige innspill. Til dere andre, det er ennå ikke for sent, du er hjertelig velkommen.

Jeg lovet å dele noen tanker i forkant av lesingen, det tenker jeg er nyttig for å få best mulig utbytte av denne digitale sammenkomsten.
Så langt er vi 13 stykker, unike mennesker med ulik bagasje. Ulike lesere har gjerne ulike oppfatninger, og nå får vi muligheten til å utforske den forskjelligheten, men også likheter hos hverandre.
To av dere har noen passende sitater på profilen, som gjerne kan ligge til grunn for en felles leseopplevelse som denne: «Enhver skaper selv den bok han leser» og «...man skriver bare halve boken, den andre halvdelen må leseren ta hånd om.» Vi berøres, ser for oss bilder, tolker og trekker gjerne paralleller til egne liv. Jeg håper vi med nysgjerrighet og respekt kan skape trygghet til å dele det vi måtte ønske.

Om du foretrekker å tilnærme deg teksten analytisk, er det helt topp. Her mener jeg at en ikke trenger å beherske diverse analysemetoder for å bidra. Det finnes ingen korrekt tolkning eller fasit så jeg håper vi kan dele våre ideer med visshet om ikke å bli «slaktet», samtidig som jeg synes vi må tåle å bli litt utfordret :)

Siden flere er uten erfaring fra lesesirkler, hiver jeg ut noen ideer om hva som kan være interessant å løfte fram før vi begynner lesingen. Dette er ikke ment som føringer eller noe man må mene noe om, men som motivasjon til å lese oppmerksomt.
Du kan legge merke til egen opplevelse (blir du f.eks provosert, glad eller berørt på en annen måte?). Karakterene i boka (hvordan beskrives de, er de troverdige, er det noe interessant med dem?). Miljøet (hvordan ser det ut der handlingen foregår, ville du reist dit?). Du kan være oppmerksom på språket, tematikken eller skrivestilen. Minner innholdet om noe annet du har lest? Du kan si noe mer overordnet om hvorfor du likte/mislikte boken, eller om du lærte noe av den. Muligens gjør du deg tanker om forfatteren som skrev denne boken på en helt annen tid.

For all del, ikke ta fram penn og papir, dette skal kun inspirere. Vi skal ha en god leseropplevelse, nyte, og kanskje lese med lavere hastighet og større konsentrasjon og årvåkenhet enn vanlig.

Ønsker du å dele forventninger og tanker, tror jeg det kan komme oss alle til gode.

Ser fram til å høre fra deg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Du har laget et inspirerende og fint opplegg, Piippokatta!
Jeg skal lese boken for annen gang og kom i tanker om den svenske litteraten Olof Lagerkrantz’ ord om kunsten å lese og skrive: «Første gang man leser, er det nesten uutholdelig spennende. Annen gang får man både spenningen og den tryggheten som kommer av at man vet hvorledes det går

Nå husker jeg ikke så mye av hvorledes det går, bortsett fra at jeg likte det svært godt. En bok med et eget driv og mange lag og aspekter. Denne gangen skal jeg gi meg god tid – og gleder meg til å utveksle synspunkter med dere underveis.
Artig at så mange har meldt seg på.

Lykke til, til oss!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk, nå gjenstår det å se hvordan deltagelsen blir i fortsettelsen. Jeg gleder meg i alle fall til å høre dine og de andres synspunkter.
Jeg ser også fram til å lese den igjen, jeg husker hvordan det går, men ikke veien dit. Så i likhet med deg vil jeg ta meg god tid og lese med større oppmerksomhet. Husker at det var flere relasjoner som krysser hverandre - tror jeg :)

Lykke til, til oss!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Piippokatta
Et godt initiativ med en POP-UP Lesesirkel
Kanskje gir dette mersmak (å være en del av en lesesirkel).
Jeg håper at det er OK at jeg gjør oppmerksom på vår faste lesesirkel her på Bokelskere.
Vi leser ca. 5 bøker i året sammen.
Vi kommer til å velge felleslesingsbok i begynnelsen av månedene januar-mars-mai-aug-okt.
Vi tar gjerne i mot flere deltakere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bifalles. Vi har lest mange bra bøker der hittil. Noen fine alternativer å velge mellom denne gangen også.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

JBLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louise