Det er nedslående med kommentarer som dette, å bli utsatt for hatefulle ytringer oppleves som krenkende.
Hvis du finner noen av sitatene eller kommentarene mine som upassende så kan du varsle, hvis flere varsler så fjernes sitatet eller kommentaren fra nettsiden her.
Jeg vil utdype svaret mitt til deg ved en senere anledning.
(Vil bare minne deg/dere om at sitatene automatisk kommer opp igjen når noen kommenterer.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Dette var ikke en hatefull ytring, men et helt saklig innlegg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Et saklig innlegg, nei.
Kommentaren fra Tone H er helt klart en hatefull ytring,
kommentaren er ubehagelig , nedsettende og spørsmålet som stilles er ikke ment som et spørsmål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

§185 i straffeloven sier følgende:
"Med diskriminerende eller hatefull ytring menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor noen på grunn av deres
a. hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse,
b. religion eller livssyn,
c. seksuelle orientering,
d. kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk, eller
e. nedsatte funksjonsevne."

Jeg har ingen juridisk bakgrunn, og kjenner ingen av dere, men ser ikke helt at kommentaren du reagerer på "er helt klart en hatefull ytring" ut fra lovteksten.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er bare gjentakelsene som setter politisk agenda til innleggene. Dette skaper jødehat. Har fått med meg mer enn nok på Facebook. Jøder rundt omkring i andre land har like lite noe å gjøre med som skjer i Israel/Gaza som vi er ansvarlig for krigen Russland/Ukraina.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man skal være ytterst forsiktig med å antyde at kritikk mot staten Israel er det samme som å skape jødehat. Hvis man skal følge denne retorikken så skal man ikke kunne kritisere Israel i det hele tatt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Her er det ikke snakk om Israel (ikke i mine kommentarer). Jøder rundt omkring i andre land følger deres lands lover & regler. Nå i disse dager føler de seg forfølgt og uthengt.

Det som i psykologien man overfører følelser over på noen som er i nærheten uten å tenke på at de er helt uskyldige i krigen mellom Israel/Gaza.

Norske jøder er norske og følger norske lover & regler.

Som nevnt tidligere vi er ikke ansvarlige hva andre kristne land gjør overfor sine naboer eks. "Russland/Ukraina. Det er på samme nivå.

Noen er enig med hvordan Israel reagerer på angrepet andre ikke, selv i Israel "israelittene" .

Her må vi følge vær varsom plakaten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i det, men jeg trodde dette var et forum for bøker og omtaler da jeg meldte meg inn her for 6 måneder siden. Alt om Israel-Palestinakonflikten finner jeg fint andre steder. Så jeg lurer på om det finnes andre forum der bøker og bokomtaler står i fokus?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har vi heldigvis ytringsfrihet i Norge, og det å diskutere Israel-Palestinakonflikten under sitater (eller en bokomtale eller en diskusjon) fra en bok om Gaza er selvfølgelig helt innafor. Det er skrevet utallige bøker om denne konflikten, og mange av oss har lest en eller flere av dem.

Etter min mening er dette det beste nettstedet for å samtale om bøker. Man må selvfølgelig tåle at det diskuteres om bøker man ikke er interessert i, eller bøker man ikke liker eller ikke liker innholdet i.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Velkommen til Bokelskere.no

Av og til kommer det opp en tråd som ikke omtaler bøker direkte.

Som du ser er der medlemmer som kommenterer bøker som man finner på igjen på bokens side. Disse kan du som medlem svare på hvis du har noe på hjerte. I tillegg sitater fra bøker & man kan lage egne lister. Jeg har flere tråder med dikt bl.a. Dikt til oppmuntring, trøst & glede.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan prøve goodreads.com. 99 % av det som foregår her inne dreier seg om bøker og omtaler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint. Skal se om jeg prøver den ut etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimPiippokattaBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo Rye