Jeg har nå bestilt, forfatter Rita Nilsen

Veien fram går først tilbake
Denne håndboken er skrevet for deg som opplever at ditt eget eller andres rusmisbruk er blitt så problematisk at det går ut over både livskvalitet og helse. Den er også nyttig for deg som vil vite om du selv eller noen du kjenner er i ferd med å bli avhengige. Boken tar utgangspunkt i at det dypest sett er en sammenheng mellom rusproblemer og psykisk helse, og at svaret på hvor du må begynne, ofte er å finne et eller annet sted i fortiden.

Ekko : i helvete finnes ingen solidaritet
Rapport fra et tidligere gatebarn - en rystende virkelighet. Rita Nilsen (61) ble misbrukt av en voksen mann før hun var 6 år, ti år gammel var hun på vei inn rusmisbruk. Fra hun var 12 til 14 var hun i prostitusjonsmiljøet i Stenersgata i Oslo sentrum. 14 år gammel flyttet hun til et telt på Ekebergsletta. Dette året ble hun registrert som et av de første gatebarna i Oslo. I sin nye bok «Ekko - i helvete finnes ingen solidaritet», forteller Rita Nilsen direkte og usminket om sitt liv. Men hun tar også et oppgjør med organisasjonene som arbeider blant rusmiddelavhengige og deres pårørende. Hun har mye på hjertet og legger ikke så mye som en trikkebillett imellom når hun forteller - levende, engasjert og sterkt. Hun vet hva hun skriver om; hun har selv vært der.

Bøkene er av interesse for meg som sykepleier. Når man er ute blant folk så vet man ikke hvem man møter. I disse dager hvor mange har dårlig økonomi og har vanskeligst for å betale egne regninger - da er det lett å drukne i alkoholens rus og hva det medfører for den øvrige familie.
"Vil ikke leve, men vil ikke dø heller"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Sakprosa boken du har bestilt ser interresant ut. Viktig tema og godt å få faglig påfyll tenker jeg. Hørtes ut som trist historie også. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja vi mennesker kan være veldig skjøre til tider. I disse tider er alt dyrt, strømregningen kan knekke økonomien til vanlige nordmenn. Når myndighetene kutter tilskudd til de svake i vårt samfunn da er noe galt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.Prunella