Denne helgen tar jeg tidlig helgen på grunn jeg har ferie igjen og avspasering, så det blir fint å ha litt fri. Jeg gleder meg veldig det betyr mye tid til lesning. Jeg leser denne uken drapet på kommandanten av Haruki Murakami som er bok en av to, en slags kunsterrroman, mennskelig relasjoner som er viktig i boken, mye skildringer, og interresant historie Murakami forteller om kunst og det å se. Jeg er spent på resten, skal vurdere å lese bok nummer to etter hvert.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg og ha en god lesning :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Lest flere barnebøker denne helga, og avsluttet kvelden med "Vindmakeren" - Helt fantastisk. Den var helt magisk fra side én. Uten tvil min favoritt av de tre bøkene i årstidskvartetten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fint med banrebøker også, håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det står at jeg leser 3 bøker for tiden. 2 av disse er "langlesing", dvs at jeg må lese litt nå og da på grunn av materialet.

Den ene boka er en roman på italiensk, Esco a fare due passi, av Fabio Volo - funnet til meg på en bokhandel i Italia etter mitt ønske om en lettlest, kort bok :)

Den andre boka er på engelsk, The tree of Yoga, av B.K.S. Iyengar. Iyengar var en indisk lærer i yoga og forfatter. Han er grunnleggeren av stilen yoga som trening, kjent som "Iyengar Yoga", og ble ansett som en av de fremste yogaguruene i verden. Boka er ganske kort, men den er så komprimert med kunnskap at den må fordøyes over lang tid.

Den tredje boka er en roman som jeg startet på i ferien, som ikke fenget helt, og som har blitt liggende mens jeg har lest andre ting. Tror ikke jeg skal lese videre i den.

Så nå funderer jeg på hva jeg skal starte å lese.

Riktig god helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Langlesning hørtes fint ut. Noen ganger synes jeg det er noe med å lese en bok over lengre tid at man får større utbytte enn å bare pløye raskt gjennom. Fint med noe lettlest også. Håper du får en god lesning og ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser «Palestina, Israels ran, vårt svik» av Odd Karten Tveit. I korte bolker om gangen, for dette gjør vondt.

Hovedinnholdet i boken er lagt til tiden fra 1948, da staten Israel ble opprettet, og frem til i dag. Men Tveit trekker også tråder tilbake til slutten av 1800-tallet da ideen om en egen jødisk stat tok form, og sionistbevegelsen vokste frem under dens grunnlegger østerrikeren Theodor Herzl.

«I denne boken dokumenterer jeg hvordan sionismens ledere brukte politisk press og vold for å skape en jødisk stat i det historiske Palestina. Europeiske og amerikanske ledere var publikum til hendelsene uten å gripe inn. Jeg legger frem ny kunnskap om Israels overfall og massakre i 1948 og om kolonialiseringen som fant sted.» (side 11)

Det er interessant å merke seg at mye av den nye dokumentasjonen Tveit legger frem, er skaffet til veie av yngre, israelske historikere etter at de offisielle arkivene ble åpnet.

Tveits bok går grundig gjennom hvordan den israelske staten målbevisst og suksessivt har tilranet seg stadig mer av det som skulle være palestinernes land. Om okkupasjonen av Vestbredden og Gaza, om daglig vold, trakassering og undertrykkelse av det palestinske folket. Hendelser som bare sporadisk har nådd norske og vestlige medier. Og om den ulykksalige Oslo-avtalen i 1993.

«Oslo-avtalen er den nest største seieren i sionismens historie. Bare etableringen av Israel i 1948 var større.» Den israelske forfatteren Amos Oz. (side 168).

Tveit har stor kunnskap om sitt felt, han bruker sine egne observasjoner og studier gjennom tiår, og en rekke ulike kilder. Dette er en bok som setter dagens (oktober-november 2023) grufulle overgrep i Midtøsten i perspektiv og gir en forståelse for hvordan dette kan skje.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Virker som høyst aktuelt å lese dette med mye faglig interresant stoff. Ønsker at fred skal treffe og tenker på hvor forferdelig håpløs situasjonen ser ut for de sivile. Håper du får en god lesning og god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for at du skrev litt om denne boka. Den står på lista mi. Uhyre viktig å få mer informasjon om situasjonen Israel-Palestina! Jeg kan også varmt anbefale Morgen i Jenin, av Susan Abulhawa som jeg leste for endel år siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fikk nyss en bok her på Bokelskere som jeg har bestilt

  • Sønn av Hamas av Mosab Hassan Yousef
    (Den gripende og sanne historien om en "insider" i Hamas som fornektet sin voldelige skjebne og som nå risikerer alt for å avsløre hemmelighetene til den ekstreme islamistorganisasjonen og vise verden en vei til fred. Siden han var en liten gutt, fikk Mosab Hassan Yousef se denne farlige terrororganisasjonen fra innsiden. Som den eldste sønnen til Sheikh Hassan Yousef, en av grunnleggerne av Hamas, ble han formet til å overta hans arv, politikk og status. Men alt forandret seg da Mosab snudde seg vekk fra terror og vold, og i stedet omfavnet læresetningene til en annen kjent leder fra MidtØsten.)

Ghazi Hamad fra Hamas politiske byrå sa i et show 24. oktober 2023 på LBC TV (Libanon) at Hamas er forberedt på å gjenta operasjonen "Al-Aqsa Flood" 7. oktober gang på gang til Israel blir tilintetgjort."

https://www.memri.org/reports/hamas-official-ghazi-hamad-we-will-repeat-october-7-attack-time-and-again-until-israel?fbclid=IwAR3wm44xSZPLttIWPKtAcUiTY7nXtnsjpl2WDKOCndORxplfoZPkvOHhjWM

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv takk, Laila. Jeg slutter meg fullt ut til din anbefaling av "Morgen i Jenin", en meget viktig bok. Ikke minst i disse tragiske dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nå bestilt, forfatter Rita Nilsen

Veien fram går først tilbake
Denne håndboken er skrevet for deg som opplever at ditt eget eller andres rusmisbruk er blitt så problematisk at det går ut over både livskvalitet og helse. Den er også nyttig for deg som vil vite om du selv eller noen du kjenner er i ferd med å bli avhengige. Boken tar utgangspunkt i at det dypest sett er en sammenheng mellom rusproblemer og psykisk helse, og at svaret på hvor du må begynne, ofte er å finne et eller annet sted i fortiden.

Ekko : i helvete finnes ingen solidaritet
Rapport fra et tidligere gatebarn - en rystende virkelighet. Rita Nilsen (61) ble misbrukt av en voksen mann før hun var 6 år, ti år gammel var hun på vei inn rusmisbruk. Fra hun var 12 til 14 var hun i prostitusjonsmiljøet i Stenersgata i Oslo sentrum. 14 år gammel flyttet hun til et telt på Ekebergsletta. Dette året ble hun registrert som et av de første gatebarna i Oslo. I sin nye bok «Ekko - i helvete finnes ingen solidaritet», forteller Rita Nilsen direkte og usminket om sitt liv. Men hun tar også et oppgjør med organisasjonene som arbeider blant rusmiddelavhengige og deres pårørende. Hun har mye på hjertet og legger ikke så mye som en trikkebillett imellom når hun forteller - levende, engasjert og sterkt. Hun vet hva hun skriver om; hun har selv vært der.

Bøkene er av interesse for meg som sykepleier. Når man er ute blant folk så vet man ikke hvem man møter. I disse dager hvor mange har dårlig økonomi og har vanskeligst for å betale egne regninger - da er det lett å drukne i alkoholens rus og hva det medfører for den øvrige familie.
"Vil ikke leve, men vil ikke dø heller"

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sakprosa boken du har bestilt ser interresant ut. Viktig tema og godt å få faglig påfyll tenker jeg. Hørtes ut som trist historie også. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja vi mennesker kan være veldig skjøre til tider. I disse tider er alt dyrt, strømregningen kan knekke økonomien til vanlige nordmenn. Når myndighetene kutter tilskudd til de svake i vårt samfunn da er noe galt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så deilig med en oval helg, jeg håper den blir fin. Lesestoffet ditt er det «jaffal» ikke noe å si på. Denne helgen skal jeg lese om relasjon, kropp og kunst.

Ønsker alle god fredag og en finfin helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tusen takk for det. Nei lesestoffet var meget bra, har nå har jeg lest ferdig Murakami og han er en av de beste forfatterene å lese synes jeg. Er fin oppdagelse og slutten i boken var sjokkerende så må nok lese bok nummer to også, kanskje lese den neste år. Spennende med relasjon ,kropp og kunst, er det en sakprosa bok eller roman? Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også Murakami, virker som det er samme tema i din bok som i min :)
Det jeg leser er sakprosa om bruk av kunst i psykoterapeutisk behandling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Helena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundMarianne AugustaBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeVidar RingstrømHarald KJBTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTorill RevheimTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig T