En interessant bok om kanskje verdens viktigste leder!
I boka får vi en litt overfladisk oppramsing av oppvekst og bakgrunn til Kinas mektige leder, president Xi Jinping. Årsaken til dette er som forfatteren forteller oss at det finnes svært lite kilder om denne lederens oppvekst.
Sun Heidi Sæbø har tydeligvis forsøkt, men ender opp med å antyde mer enn slå fast hvorfor og hvordan Kinas makt er blitt den han hat blitt. Det nærmeste en autentisk kilde er en «professor» som kjente Xi da han var ung. Men selv denne kilden er usikker, han kan jo ha sin egen agenda som Sæbø konkluderer.
Derfor blir vi ikke så mye klokere på hvem Xi Jinping er, hva som har formet han eller hvorfor det nettopp ble han som i dag utvilsomt er verdens viktigste leder. På dette området må jeg innrømme at boka skuffer.
Der Sun Heidi Sæbø er på sitt beste er i sin skildring av enkeltmennesker som hun har møtt på sine reiser i Kina. Dette er små beretninger som gir oss et inntrykk av hvordan det er for både uigurene, opposisjonelle og «vanlige folk» å leve i Kina i dag.
På den måten blir vi likevel litt klokere av å lese denne boka!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVegard BorgenTine VictoriaEgil StangelandEster SMorten GranheimFindusHeleneTanteMamielillianerRolf IngemundsenNikkaGrete AastorpTine Sundalanniken sandvikRune U. FurbergDanielTor Arne DahlFarfalleHelge-Mikal HartvedtKaramasov11Lars MæhlumsomniferumMarit HåverstadAvaReidun SvensliBjørg Marit TinholtLisa Chatur VestbyNora FjelliAnette SAnne Berit GrønbechConnieHeidiReidun Anette AugustinHeidiBjørn SturødAre SkårDolly DuckmgeThea