Kanskje du vil like denne boken: The Time Before History: 5 Million Years of Human Impact
by Colin Tudge

Med majestetisk sveip og subtil vidd, bringer den britiske vitenskapsforfatteren Tudge et forbløffende perspektiv til menneskehetens historie ved å teleskopere tre sammenvevde dramaer: de siste 40 000 årene, der Homo sapiens virkelig kom i gang, satt opp mot den fem millioner år lange historien. av hominider, satt opp mot de 3,5 milliarder leveårene før hominidenes ankomst. Tudge ser på primater (lemurer, aper, aper, mennesker) som en "femte kolonne", som kryper opp på andre skapninger over en periode på 80 millioner år, og dominerer sjelden, men produserer til slutt en avstamning som utviklet seg til oss. Han favoriserer multimigrasjonsmodellen til "Out of Africa"-hypotesen, som hevder at Homo ergaster, ikke Homo erectus, utviklet seg til å produsere moderne Homo sapiens. Med utgangspunkt i den nyeste forskningen diskuterer han de fem masseutryddelsene som avbrøt livet på jorden; avdriften av kontinenter; det tibetanske platået som planetens viktigste kjølemekanisme; veksten av vår allsidige hjerne og dens oppfinnelse av språk. Tudge avslutter med å skanne de neste millionene årene, med vekt på å utvikle bærekraftige økonomier, bevare arter og mate verdens befolkning. Hans veltalende, umåtelig givende syntese fremmer en ny forståelse av den gjensidige avhengigheten til vår skjøre biosfære.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Forhistorien vår.
Takk for tipset, det virker som en livlig framstilling av forhistorien til homo sapiens. Dette er min annen gjennomlesning av boka til Renfrew. Min begeistring var større forrige gang. Ellers har jeg hatt stor glede av framstillingene hos Jared Diamond Verden av fram til i går og Tunstad og Riiser-Larsen: Neandertal.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Verden av fram til i går høres interessant ut. Har fått tak i bøkene på Antikvariat.net Det blir interessant lesing - så tak for tips. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingKirsten LundHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryMarteBerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SVioleta JakobsenAndreas Bokleser