Har en ny anbefaling til listen, jeg, Lillevi: Marzahn, Mon Amour av Katja Oskamp.

Den vant Dublin Literary Award 2023, og handler en forfatter som omskolerer seg til fotpleier og får seg jobb i drabantbyen Marzahn i utkanten av Berlin.

Jeg leste den absolutt leseverdige engelske utgaven og ga den en sterk femmer på terningen. Romanen er også oversatt til svensk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Så artig at det fortsatt er liv i denne listen! Tusen takk, Monica, forslaget ditt er ført opp. Jeg tok også med "Boksen" av Günter Grass, en bok jeg ikke har lest, men som høres interessant. Det er i det hele tatt mange gode bøker her, tror jeg må se nærmere på denne listen selv, jeg :-)

Men noe er veldig rart. Tre bøker av Erich Maria Remarque kommer opp med forfatter Erich Paul Kramer. Hjelp - André vil du være så snill og se på dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig at denne listen fremdeles «lever».

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant.
Tusen takk for meldingen din, Randi. Jeg måtte jo ta en titt og ble så inspirert at jeg fluksens bestilte en av titlene, "Legenden om den hellige drankeren" på biblioteket!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, mye leseverdig litteratur her!
Når det gjelder Remarque-bøkene, er vel den logiske forklaringen at Remarque er pseudonymet Erich Paul Kramer skrev under. Når det er sagt, burde det vel likevel stått Remarque – det er jo det navnet vi kjenner ham under.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da lærte jeg noe i dag, også! Hjertelig takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol