Litt redd, bare (2021) av Alexander Kielland Krag
Cornelius er en helt vanlig gutt på snart 18 år som spiller fotball og henger med vennene sine. Plutselig opplever han det han kaller «storm i brystet», og han kjenner på følelsen for å miste seg selv og å være redd for første gang. Han har angst.
Cornelius beskriver følelsene og redselen sin for å snakke med vennene sine på en veldig fin måte. Vi som lesere oppfatter vennene som mennesker som bare vil Cornelius godt og som ser at det er noe som plager han, men Cornelius klarer ikke å være ærlig med dem.
Etter en fest som ender med at Cornelius ikke klarer å være intim med ei jente, og deretter havner i en konflikt med kompisen Aksel tar vennene Aksel og Oliver affære og oppsøker Cornelius hjemme. Dette ender i et følelsesladd øyeblikk mellom de tre guttene, og ender med at Cornelius finner en slags trygghet i vennskapet som hjelper han videre.
• Det er ikke så lett å forklare, men kanskje er et eller annet endret. Jeg har storm inne i meg, ja, men rundt meg er landskapet forandret: Det finnes le – store trær med lange greiner som gir beskyttelse mot elementene (s.?).
Det er mye humor og kjærlighet i boken mellom guttene både i samtalene og felleschatten. De tre guttene kan prate om tilsynelatende alt og forteller hverandre alt enten det er flaut, trist eller hyggelig, men allikevel var det så vanskelig for Cornelius å fortelle om angsten.
Boken handler om angst og vennskap, men mest av alt om det å tørre å stole på vennene sine (og det kan være vanskelig!).
Dikt fra boken: Det er langt mellom venner av Kolbein Falkeid
Forfatteren forklarer: Venner ligger som små lysende stuer langt borte i fjellmørket. Du kan ikke ta feil av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hege LRobinDaffy EnglundJoannHeidi Nicoline ErtnæsElisabeth SveeKirsten LundRoger MartinsenConnieAnne Berit GrønbechAnne Lise JohannessenMonica CarlsenBeathe SolbergIris Toresdatter SolandBerit RSunniva83Karen PatriciaBjørg RistvedtSigrid NygaardAnniken RøilPiippokattaTine SundalFriskusenMarianneHanne MidtsundBenedikteHilde H HelsethKari FredriksenToveRisRosOgKlagingEivind  VaksvikEgil StangelandTor Arne DahlTone Maria JonassenLailaHelge-Mikal HartvedtCecilie EllefsenIrakkLilleviTone H