Jeg elsker lister, og satt og tittet på denne både i går og i dag. Jeg har lest ca 25, og hadde ca 5 av de på "Skal lese"-lista fra før. Jeg har sett ca. 15 av disse som filmer eller tv-serier.

Det er så mange flotte bøker på lista, så det er umulig å si noe om alle som er lest, og alle de andre flotte og viktige bøkene som står der.

Profeten fikk jeg et forhold til etter å ha vært i en konfirmasjon for mange år siden, hvor det ble lest fra denne boka.

Den lille prinsen er en nydelig bok, både for barn og voksne.

1984 har jeg lest flere ganger, og den er fortsatt skremmende aktuell. Fahrenheit 451 kommer også i denne kategorien.

Drep ikke en sangfugl ble vel kåret til tidenes bok, det sier jo sitt.

Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai er en av mine absolutte favoritter, både i bokform og på film.

Det var et lite utdrag :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Populære bøker siden 1922.
Da har du lest flere enn meg. Selv kom jeg til 19 leste bøker blant de 100; i tillegg kommer skuespillene som jeg har sett oppført. Gatsby og The Sun Also Rises sto på pensumlisten min i amerikansk litteratur i sin tid. Men jeg må innrømme at flere av forfatterne og titlene her er ganske ukjente for meg.

Noen titler finner vi riktignok igjen blant norske leseres favoritter: Camus: Den fremmede, Marquez: Hundre års ensomhet og Woolf: Til fyret. Se bokelskeres forslag til beste bok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh Vigre