Lite på Asia synes jeg
Nobelprisvinner Yan Mo burde vel komme med.
Jeg har lest Hvitløksballadene av ham
Hvitløksballadene er en unik bok og mektig fremstilling av livet i Kina under myndigheters vold.
Du glemmer ikke den boken for å si den sånn. Ikke "rødt korn" heller.
Han har mange flere, men har ikke fått lest de selv enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Nå skal jo denne lista vise hva vi anbefaler. Så hvis det er lite på Asia, så er det vel fordi vi ikke har fler å anbefale. Det har ikke noe for seg å nominere flere bare fordi man synes det er for få der. Synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ny alfabetisk liste med kandidater til «beste bok»er lagt ut. Siste forslag til rettelser og nye titler er tatt med. Noe mer å føye til før vi bestemmer oss for toppkandidatene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det for sent å foreslå flere? Hvis ikke vi jeg slå et slag for ytterligere tre sterke og produktive kandidater, alle med en rekke romaner, noveller og essays på samvittigheten: László Krasznahorkai, 1954– (Ungarn), Stig Sæterbakken 1966–2012 (Norge) og David Foster Wallace 1962–2008 (USA).

Vanskelig å velge bare én bok av hver av de to førstnevnte, men jeg lander på Krasznahorkais roman Baron Wenckheim's Homecoming, som kom på engelsk i 2019 (norsk tittel: Baron Wenckheim vender hjem), og S-trilogien av Sæterbakken som utkom samlet i 2007 og består av romanene «Siamesisk» (1997), «Selvbeherskelse» (1998) og «Sauermugg» (1999). Når det gjelder Wallace er det enkelt, romanen Infinite Jest (1996).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten Bolstad