Ny alfabetisk liste med kandidater til «beste bok»er lagt ut. Siste forslag til rettelser og nye titler er tatt med. Noe mer å føye til før vi bestemmer oss for toppkandidatene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Er det for sent å foreslå flere? Hvis ikke vi jeg slå et slag for ytterligere tre sterke og produktive kandidater, alle med en rekke romaner, noveller og essays på samvittigheten: László Krasznahorkai, 1954– (Ungarn), Stig Sæterbakken 1966–2012 (Norge) og David Foster Wallace 1962–2008 (USA).

Vanskelig å velge bare én bok av hver av de to førstnevnte, men jeg lander på Krasznahorkais roman Baron Wenckheim's Homecoming, som kom på engelsk i 2019 (norsk tittel: Baron Wenckheim vender hjem), og S-trilogien av Sæterbakken som utkom samlet i 2007 og består av romanene «Siamesisk» (1997), «Selvbeherskelse» (1998) og «Sauermugg» (1999). Når det gjelder Wallace er det enkelt, romanen Infinite Jest (1996).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeHarald KNorahTheacathyPiippokattaHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergLailaNtotheaSynnøve H HoelIngrid HilmerBeate KristinAgnete M. HafskjoldHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadBente L.Egil Stangeland