Nydelig bok om Tikken og hunden Nansen. Tikken er lam i beina etter at hun hadde polio og om dagen trekker den store hunden Nansen henne rundt i en liten vogn når hun prøver å selge fyrstikker. Det nærmer seg jul og Tikkens mor kommer ikke til å pynte til jul eller kjøpe gaver siden de ikke har noen penger. Tikken synes hun behandler storeøstrene bedre enn henne og skjønner ikke helt hvorfor, kan det være fordi hun er lam?

En dag overhører Tikken at søstrene snakker om henne og det hun da får vite er en enorm overraskelse! Tikken er adoptert! Og dermed snur hele livet hennes og boken får kanskje en litt annen slutt enn vi hadde trodd.

Nydelig historie som jeg likte kjempegodt, men er litt usikker på om den vil fenge dagens barn? Basert på NRKs julekalender fra 2021.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienVigdis VoldRandiASissel ElisabethCaroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin Berg