Faren behandlet ikke moren godt, og det ble verre etter at han gikk konkurs. Hun ble syk etter konkursen og døde året etter. Det er nok derfor han skriver at han er glad for at hun er død, hun slipper å lide mer.

Han beskriver ellers moren, Marie, som en omsorgsfull og god mor som tilbringer tid med barna, i motsetning til faren som er lite tilstede og som er voldelig når han faktisk er tilstede.
På side 111: "Mange vårkvelder satt jeg som barn under det treet sammen med min mor. Far var aldri med; han likte vel ikke å gå ut med oss." Jeg synes dette peker mot et nært forhold mellom mor og sønn, å sitte tett sammen under trekronen om kvelden.

Det eneste negative han skriver om sin mor (i hvert fall det eneste jeg merket meg under lesingen) er at hun beundret pastor Gregorius, og at han mener hun brydde seg mest om broren, Ernst: "Hun hadde aldri annet enn sorger og bekymringer med Ernst. Derfor brydde hun seg mest om ham."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, du har nok rett i det. Mest sansynlig er det det han mener. Det var bare noe med
setningene rundt dette med morens dødsfall som fikk meg til å stusse litt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie69Reidun SvensliKirsten LundAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari Elisabeth