Behandlingen av grønlandske barn er også tema for Peter Høegs roman De få utvalgte (Dansk tittel: De måske egnede). Det er også en sterkt engasjerende bok, men her dreier det som unge grønlendere som blir sendt på internatskole i Danmark. Praksisen med å fjerne barn fra sine minoritetsforeldre er jo også kjent fra Norge helt fram til 1980-tallet, men er kanskje ikke behandlet i romans form som i Danmark?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for tips.
Jeg har lest Peter Høegs roman "Frøken Smillas......., men ikke den du nevner.
Jeg kan ikke komme på noen norsk roman som behandler dette tema. Det nærmeste må vel være "lappjævel". Det er en ungdomsbok, enkelt skrevet, men engasjerende. Er nominert til bokbloggerprisen 2021.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30