Høsten er virkelig her nå, det høljeregn er det virkelig i dag her i Stavanger synes nå jeg da. Men det er god unnskylding synes jeg for å være inne , drikke te med teppe på med god samvittighet og lese bøker eller hører lydbøker.

Jeg skal denne helgen fortsette på Uro en reise i det modnere selvet av Finn Skråderud nokså interresant om det modnere mennesket med psykologiske betraktinger og mange spennende observasjoner. I tillegg veldig mange gode metaforer og mange kjekke referanser til litteraturen også. Jeg vet ikke om får høre videre på lydboka jeg hører på, som er M for Magic av Neil Gaiman denne liker jeg veldig godt også.

Jeg kan si jeg har fått lese litt sakprosa i det siste, men ikke så mye romaner enda. Noen sakprosa går veldig raskt å lese gjennom, selv om de ikke er det beste man har lest heller, men en kan jo lære noe i blant av disse også.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Så langt denne helgen har jeg lest boka Merket for livet, av Emelie Schepp. En veldig bra krim (pageturner) fra Sverige. Jeg har også lest ut Stolthet og fordom, av Jane Austen. Denne har jeg lest før, for veldig lenge siden. Det var en artig bok å lese nå. Lettlest, morsom, og interessant å lese om samfunnet i de kretsene på den tiden, og hva de var opptatt av. Veldig deilig å kunne bruke lørdagen til (nesten bare) å lese bok! God helg videre :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja krim er kjekt og pageturner gir en jo del synes jeg. Koselig md noe lettlest også. Ja det er herlig å bruke lørdag til kun bøker, håper du har hatt en god helg og har en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det meldt regn i dag, men det gjorde seg ferdig i natt, og vi har hittil hatt enda en fin og solrik sensommerdag. Det ble frokost på verandaen, trening i hagen og litt hagesyssel i bedene for min del. Deilig.

Jeg leste ut Sommerlys.. i morges. Har brukt litt lang tid på den, da jeg syntes første halvdel var nokså kjedelig. Vurderte faktisk å legge den fra meg ufullført, men så tok den seg opp, og siste halvdel var kjempebra!

Nå skal jeg starte på Som pesten av Hanne-Vibeke Holst. Jeg har lest mye bra av henne tidligere. Og ettersom Danmark er landet for september i min litterære-rundreise-utfordring, faller valget på denne nå. Gleder meg :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Koselig med trening, så gøy fint når det tar opp etter hvert :).

Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finn Skårederuds Uro har jeg også lest – enig med deg i at det er en interessant bok.

På Kindlen har jeg Hurricane Season av den meksikanske forfatteren Fernanda Melchor. Er cirka halvveis. Romanen utspiller seg i et lite, fattig lokalsamfunn i Veracruz, og mysteriet består i hvem som har drept landsbyheksa. Dette er en av disse romanene som på en måte består av noveller, for i hvert kapittel vi får en ny landsbyboers oppfatning av hva som har skjedd. Romanen kjennetegnes også av laaange setninger og et helt utrolig rått og usminket språk.

På øret har jeg debutromanen til Charlie Kaufman, Antkind, som kom ut i år. Kaufman er jo kjent som filmskaper, med filmer som Being John Malkovich, Adaptation og Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Den er utrolig lang – nesten 26 timer – og foreløpig synes jeg den er temmelig ujevn.

Har også akkurat begynt på novellesamlingen Daddy av Emma Cline. Leste debutromanen hennes Girls, da den kom for noen år siden, og likte den utrolig godt. Ga den en femmer og skrev en kort omtale her på Bokelskere. Så blir det spennende å se om hun er en like god novelleforfatter.

Håper jeg rekker et nytt kapittel eller to i Elena Ferrantes L'amica geniale / My brilliant friend også.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Wow du leser alltid mye, men det er kjekt å tukle med forskjellige bøker og variere i blant synes jeg og bare kunne bytte er greit også. Lesning har jo mye med sinnsstemming å gjøre synes nå jeg da og det variere hva en har lyst å lese.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Helen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaPiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMaren