Et historisk drama om ridende bibliotekarer i Kentucky på 30-tallet. For Alice Wright fra England blir ikke det nye livet som gift i Amerika som hun hadde forestilt seg. Ekteskapet er en skuffelse. Men hun får jobb som ridende bibliotekar, og arbeidet gir henne stor glede. Ikke alle i småbyen liker at kvinner rir rundt og sprer litteratur som kanskje inneholder umoralske verdier. Vi følger arbeidet til bibliotekarene, vennskapet som utvikles mellom dem, og konfliktene mellom byens borgere. Både gruvedrift, kvinnerollen, maktforhold og naturkatastrofer holder på interessen gjennom historien. En lettlest, underholdende roman for de som liker historisk drama!

Jeg valgte denne på grunn av bibliotek-tematikken. Personlig ble det litt for mye drama for min smak. Jeg ble også veldig irritert på personene og konfliktene de hadde. Selv om det trolig gir et riktig tidsbilde av kjønnsroller og maktforhold, får jeg bare lyst å riste i dem og be dem ta grep. Historisk drama er ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAkima MontgomeryStig TKirsten LundTine SundalConnieEgil StangelandPiippokattaHarald KHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H Helseth