Jan Kristoffer Dale "Arbeidsnever"
Novellene i Arbeidsnever handler om de som har falt utenfor; de som ikke fiksa skolen, og droppa ut. De ufaglærte. De som aldri flytta hjemmefra. De som aldri fant noen å slå seg ned sammen med, og de som har blitt forlatt. "Arbeidsnever" dreier seg om vanlige menneskers liv og arbeid. Alle sliter de med sitt: usikkerheten, kjærligheten, økonomien og seg sjøl. Noen er fanget i situasjoner de ikke kommer seg ut av, mens andre må ta et valg om hvem de vil være, og hvordan de vil leve.

Denne korte novellesamlingen er forfatterens debut, som han for øvrig vant Tarjei Vesaas debutantpris 2016 og Sørlandets Litteraturpris 2017 for. I disse 6 korte novellene kan nok mange kjenne seg igjen i, eller i hvert fall kjenne noen som er i samme situasjon. I novellen «Arbeidsnever» kjenner jeg meg godt igjen i selv, hvordan det er å være innleid over lang tid og ha lite rettigheter. Novellene er uhyre sterke, men skrevet med et dempet språk.
De handler om de som droppet ut av skolen, og ikke kom seg videre i livet. De handler også om arbeidsliv, klasseforskjeller og bekymringer. Novellene er skrevet på dialekt og handlingene foregår i bygda Froland. Forfatteren er utrolig dyktig til å beskrive de forskjellige personenes situasjoner. Vurderer du å lese noveller i nær fremtid, så er denne novellesamlingen sterkt å anbefale!
Jeg håper at flere vil ta seg tid til å lese noveller innimellom, for det finnes mye bra der ute, langt bedre enn de tørre og kjedelige novellene man ble pålagt å lese på skolen.
Jeg leser gjerne mer av denne forfatteren, og håper han kommer med flere novellesamlinger.
Boka er et lese-eksemplar sponset av forlaget.
Terningkast blir en sterk femmer.
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_VannflaskeGodemine