Språket glir fint, men selve boka var tung å lese. Jeg endte med å skumlese, og fikk med meg det grøvste av dialogene. Mye av boka var rene beskrivelser av steminger, og det er jeg ikke så glad i, i allefall ikke når det blir størstedelen av boka.

Historien i seg selv var jo merkelig. Det at disse personene er på denne båten og at båten aldri kommer fram til land. De reiser rundt, og hverdagene er fylt av spørsmålene om hvorvidt det er mulig å komme seg noe sted i dag, og om den (eller de) som er syke kommer til å bli friske igjen. Det er flere som dør i løpet av boka. For meg så virket det som om båten kom til å gå så lenge det var folk igjen. Samtidig så skjønner man at alle kommer til å dø til slutt, selv om de ikke gjør det i løpet av boka.

Bokas hovedperson var veldig opptatt av bøker. Alle som døde, fikk nemlig med seg en bok på veien. Bøkene var innelåst hos kapteinen. Han fikk tak i en bok, som han gjemte, og tittet i når ingen kunne se han. Han kunne ikke lese. Mye av historien handler også om boka, og det å gjemme boka, og om boka var trygg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det spesielle var jo den absurde virkeligheten - at de visste hva bøker var og heller ikke lenger hadde skriftlig språk, ikke engang hva bokstaver var. Hvilket mareritt for oss Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett