Jeg kommer nok ikke til å lese denne. Er det noen som har lest og vil si noe om leseopplevelsen? Nå er det lov å spoile!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Brukte litt tid på denne... Den ble en ekstrabok for meg. Leste den ferdig i jula, og den framstår som en minneverdig bok. Bildene fra livet "på dekk" i dette havlandet er fortsatt til stede i bevisstheten. Den ensformige, enkle, men samtidig svært usikre og farlige tilværelsen til Pol og besetningen gjorde inntrykk. Jeg er glad jeg leste den ferdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Wow, du får den til å høres veldig fristende ut! Kanskje jeg kan prøve på nytt en ferie hvor jeg bare vil dykke skikkelig ned i noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom meg bare noen få sider inn i denne. Jeg var ikke i humør for dysterhet, merket jeg. Får ta den opp igjen når humøret er der :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Språket glir fint, men selve boka var tung å lese. Jeg endte med å skumlese, og fikk med meg det grøvste av dialogene. Mye av boka var rene beskrivelser av steminger, og det er jeg ikke så glad i, i allefall ikke når det blir størstedelen av boka.

Historien i seg selv var jo merkelig. Det at disse personene er på denne båten og at båten aldri kommer fram til land. De reiser rundt, og hverdagene er fylt av spørsmålene om hvorvidt det er mulig å komme seg noe sted i dag, og om den (eller de) som er syke kommer til å bli friske igjen. Det er flere som dør i løpet av boka. For meg så virket det som om båten kom til å gå så lenge det var folk igjen. Samtidig så skjønner man at alle kommer til å dø til slutt, selv om de ikke gjør det i løpet av boka.

Bokas hovedperson var veldig opptatt av bøker. Alle som døde, fikk nemlig med seg en bok på veien. Bøkene var innelåst hos kapteinen. Han fikk tak i en bok, som han gjemte, og tittet i når ingen kunne se han. Han kunne ikke lese. Mye av historien handler også om boka, og det å gjemme boka, og om boka var trygg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det spesielle var jo den absurde virkeligheten - at de visste hva bøker var og heller ikke lenger hadde skriftlig språk, ikke engang hva bokstaver var. Hvilket mareritt for oss Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeElisabeth SveeHeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine Louise