Denne helgen leser jeg temmelig variert. Holder som vanlig på med flere bøker samtidig.

Ble akkurat ferdig med den siste (to-delte) novellen Herman i The Last Wolf & Herman av László Krasznahorkai. Boka består bare av disse to novellene, og er utrolig sterk. The Last Wolf er en sytti sider lang novelle som består av én setning.

Litt artig, for da jeg var ferdig med The Last Wolf forrige helg, begynte jeg på en murstein av en roman, nemlig Lucy Ellmanns Ducks, Newburyport. Den er på 1020 sider, og 95 % består av bare åtte setninger, uten avsnitt, hvorav enkelte går over mer enn hundre sider! Har ikke kommet så veldig langt, men den er fantastisk lovende – jeg koser meg foreløpig vilt med denne.

Ser at Marie Østvold skriver lenger nede i tråden at hun lurer på om skal lese:

Jon Fosse som ble utgitt i dag. 500 sider uten punktum

Så det er kanskje en trend dette? (Selv om Krasznahorkais The Last Wolf riktignok kom ut på originalspråket ungarsk i 2009.)

Ducks, Newburyport er såpass lang at jeg velger å lese andre ting ved siden av. Denne helgen blir det Three Types of Solitude av Brian Aldiss. Det er en novelle i serien Faber Stories, en slags novelle-singler.

På øret skal jeg høre på en for meg ny forfatter (som jeg riktignok har vært nysgjerrig på i flere år), nemlig Ursula K. Le Guin. Har valgt The Earthsea quartet, og det skal bli spennende!

Fortsatt riktig god helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Mye å lese med andre ord. Morsomt med andre trender, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveig