God fredag. Endelig fredag igjen, som noen sier neste helg er det helg igjen. Akkurat det tenker jeg ofte når mandagen kommer snikende inn og jeg er trøtt etter å ha endret litt soverutiner og vært lengre oppe. I går lest jeg ferdig Meg, meg, meg Linnea Myhre, vet ikke helt hva jeg synes om boka. Må fordøye boka litt tror jeg rett og slett. I tillegg har jeg lesten Dynastiet Romanov 1613- 1918 av Simon Sebag Monitefiore.

Hva har leser dere eller hva har dere tenkt å lese til helgen :)? Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Skulle på ein liten fottur i dag, men det kokte vekk i latskap. Eg har planlagt ein litt meir ambisiøs tur i morgon, då er det i tillegg meldt penare ver, så vi får sjå om eg kjem meg over dørstokken til slutt.

Innandørs så er eg straks ferdig med Kryssild av Alf R. Jacobsen. Boka har undertittelen "Krig og kjærlighet i atlanterhavskonvoiene 1940-1941". Vel, eg kan røpe at der var ein god del meir krig enn kjærleik. Det har i det heile vært ein del krig i dei siste bøkene eg har lest, så eg bør kanskje finne på noko anna til neste bok. Tatt av kvinnen av Erlend Loe, kanskje? Jau, eg satsar på den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Herlig å bli ferdig :) Ja tatt av Kvinnen av Loe er god :) håper du får en flott helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har vi haustdag med ein himmel som vekslar mellom blått og grått. Glad det ikkje regnar, for det har vore temmelig vått nokre dagar.
I lesestolen vekslar eg mellom Historien om Ásta av Stefansson, og Leksikon om lys og mørke. Den siste er repetisjon før diskusjon i lesesirkel.
Begge to vil gi gode lesestunder, meiner eg.
God lesehelg til deg og alle andre! :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

God med avveksling, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg temmelig variert. Holder som vanlig på med flere bøker samtidig.

Ble akkurat ferdig med den siste (to-delte) novellen Herman i The Last Wolf & Herman av László Krasznahorkai. Boka består bare av disse to novellene, og er utrolig sterk. The Last Wolf er en sytti sider lang novelle som består av én setning.

Litt artig, for da jeg var ferdig med The Last Wolf forrige helg, begynte jeg på en murstein av en roman, nemlig Lucy Ellmanns Ducks, Newburyport. Den er på 1020 sider, og 95 % består av bare åtte setninger, uten avsnitt, hvorav enkelte går over mer enn hundre sider! Har ikke kommet så veldig langt, men den er fantastisk lovende – jeg koser meg foreløpig vilt med denne.

Ser at Marie Østvold skriver lenger nede i tråden at hun lurer på om skal lese:

Jon Fosse som ble utgitt i dag. 500 sider uten punktum

Så det er kanskje en trend dette? (Selv om Krasznahorkais The Last Wolf riktignok kom ut på originalspråket ungarsk i 2009.)

Ducks, Newburyport er såpass lang at jeg velger å lese andre ting ved siden av. Denne helgen blir det Three Types of Solitude av Brian Aldiss. Det er en novelle i serien Faber Stories, en slags novelle-singler.

På øret skal jeg høre på en for meg ny forfatter (som jeg riktignok har vært nysgjerrig på i flere år), nemlig Ursula K. Le Guin. Har valgt The Earthsea quartet, og det skal bli spennende!

Fortsatt riktig god helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mye å lese med andre ord. Morsomt med andre trender, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reisemålet denne måneden er Sør-Afrika i bibliotekets jorda rundt på 12 måneder.
Mye å velge mellom her. Er snart ferdig med "Djeveldalen" av André Brink, veldig bra og vært vanskelig å legge fra seg til tider. Avslutter nok denne helgen, så da står Zakes Mda på tur, det blir et spennende møte...han er helt ukjent for meg.
Regnet slår mot ruten og kalde vind...småspurven vil så gjerne inn...(Hva er det jeg husker her montro?)
God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Spennende lesemål, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

D'er haust. Det ruskar ute med regn og kalde vind. Småfuglen flyg mot rute og ville gjerne inn. - Frå Veslemøy ved rokken av Garborg. :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sånn var det ja! Takk for oppklaringen.:))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat begynt å lese bok 3 i Byens spor (Skyggeboken), så det blir min litteratur for helga. Likte de to første veldig godt.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Disse vurderer jeg å legge til leselisten, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alltid deilig med helg :-) Og yr lover ikke så allerverst vær heller :-)

Denne helga skal bli en blanding av fysisk aktivitet og lesing, men jeg regner med å få fullført Så mye hadde jeg av Trude Marstein. Denne boka er så mye bedre enn jeg trodde den skulle være, så her nyter jeg hvert ord. Anbefales!

Ellers i uka som har gått, så har jeg fullført 1984 av Gerogre Orwell. Den er jeg veldig glad jeg er ferdig med. Den ble litt slitsom, synes jeg. Selvsagt er den - i lys av tiden den kom ut i - bra. Men det ble nå mye politikk og antikommunisme da, og om den hadde kommet ut i dag tror jeg ikke jeg hadde brydd meg om den i det hele tatt. Så jeg fikk en veldig blandet opplevelse av den.

Helgas nye bok, som jeg allerede er nesten halvveis i, er Tore Renbergs Farmor har kabel-tv; Videogutten. Denne er omtrent den eneste jeg ikke har lest av Tore Renbergs skrifter, og jeg har lyst til å lese den for å få med meg 'begynnelsen' til Teksas-trilogien. Så langt er denne også kjempegod, synes jeg.

Da får dere alle ha en riktig god helg - det skal jeg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Da skal jeg sette Så mye hadde jeg på leselisten.Håper du får en god helg og kos deg med litteratur :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har det vært en del lesing igjen,etter mye annet som har tatt tid. Her om dagen begynte jeg på Fuglespråk av Knut Ødegård. Han er mest kjent for sin store produksjon av poesi og dette er hans første roman som utkom nå, da han selv er over de 70. Så langt er det bra, synes jeg .
Ellers blir det litt uteliv i det fine været, men mest lesing. Må ta igjen alt det forsømte.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Poesi interresant :). Håper du får en god helg med bok og uteliv :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heisann, i pøsregnet! Valgkampen tikker mot sluttsignalet, det gjør ikke fotballkampene enda, ergo er det rikelig å gjøre etter jobb. Nattlektyren har vært Hanne Ørstavik (Over Fjellet) og Toni Morrison (Sula). Så oppdaga jeg Per Petterson ensom og forlatt i ei salgshylle, og dermed Menn I Min Situasjon. Har alt annet av karen, og da måtte selvsagt denne i bokhylla også. Har kommet 1/3 avgårde. Fotballhelg med 4 kamper på 3 dager - puhhh! Neglebiting mandag kveld... Wish me good luck :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hyggelig å oppdage litteratur til gode :). Masse lykke til med fotballhelg :) og ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal enten starte på August Stringdbergs klassiker 'Det røde rommet', eller så skal jeg starte på den nye romanen til Jon Fosse som ble utgitt i dag. 500 sider uten punktum- dette kan bli interessant! God helg kjære bokelskere.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Spennende med valg av ulik litteratur. 500 sider uten punktum tror aldri jeg har lest en så lang bok, uten punktum eller komma. Håper du blir fornøyd og får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heisann. Denne helgen fullfører jeg nok månesøsteren av Lucinda Riley. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gå løs på. Er det noen av Rileys bøker som er gode som dere anbefaler?? Liker godt historiske romaner. Har bokhyllen full, men det er så vanskelig å velge. Jeg står som nummer 164 på venteliste på tatovøren ifra Auswitch, og noe lignende på Lucinda Riley sommerfuglrommet. Er det noen andre forfattere i samme kategori som er verdt å lese? Jeg trenger litt lett litteratur. Jeg liker godt Hislop sine bøker også. Jeg har hørt mye positivt om meg meg meg av Linnea Myhre, men anbefaler du den? Jeg har tent lys, tatt på meg ullklær, tent leselampe og lagt meg godt tilrette. Gripe fatt på boken og få med meg siste slutt. Så får jeg gruble litt på hva som blir neste bok. Ha en strålende helg folkens. Håper dere leser noe bra litteratur i helgen.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg vet ikke om du har lest Orkideens hemmelighet av Riley?Den leste jeg for noen år siden som første boka av henne, som jeg likte godt. Til spørsmålet om jeg anbefaler boka meg, meg, meg nå har fått tygge litt på det. Ja jeg vil anbefale den, denne hadde noe med seg som var ikke helt likt andre bøker jeg har lest. Det ga meg mer innsikt om hvordan det er å ha spiseforstyrrelser og ha et problematisk forhold til seg selv til tider og hvor overfladisk verden kan være og prøve å fylle den med noe meningsfullt som sitt tenåringsidol. Jeg leste bok ganske raskt fordi den er lettlest og språk flyter ganske greit.

Håper du får en flott helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

mgeingar hAnne-Stine Ruud HusevågLinda SolheimAnniken RøilHilde Merete GjessingLars MæhlumLilleviIngunn SMarit HåverstadFrode Øglænd  MalminBjørn BakkenKaroline in WonderLisbeth Kingsrud KvistenKay NilsenKariFarfalleMerethe SolstadHeleneMathias HyllestadAjiniakraIdaRufsetufsaTor GeirDolly DuckBeathe SolbergAnneWangJoannVera_VakkerMerete HenriksenLibraritas vHilde H  HelsethVigdis VoldGroMartineBenedikteSolveigkjell kAnne Lise JohannessenAnne Berit Grønbech