Siden det er ferie, og jeg gjør det jeg liker å gjøre; å lese etter en sen frokost: Akkurat nå "Tilbake til Lemberg", en fantastisk godt skrevet bok av Philippe Sands. Han er jurist og vever sammen sin egen familiehistorie med utviklingen av det juridiske begrepet "folkemord" og utredningen av statens rettslige ansvar for hva den gjør mot sine innbyggere som individer. Denne boka er spennende.
Ahmet Altan er en innbygger i Tyrkia som behøver vern mot staten. Han beskriver sin historie fra fengslet, etter at president Erdogan valgte veien mot diktatur sommeren for tre år siden. Altan skrev 'Eg får aldri sjå verda igjen", og beskriver traumatiske erfaringer bedre enn noen andre jeg kan huske. Innholdet er like godt som tittelen lover. Så her må alt annet vike. Ønsker dere alle en godværshelg med tid til lesing og alt annet som vi trenger.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Eg gjorde ferdig karthistorieboka Verdensteater no i helga, og har starta på Kepler sin krimroman Lazarus. Solid sjangerskifte, altså.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, det kan se ut som det er slik. Boka om kart virker interessant, og jeg vil lese den (når den tid kommer). Å tegne kart tror jeg måtte være en fin jobb. Før og nå, men mest før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Denne helgen har jeg ikke fått lest så mye, men holder på med de syv søstre av Lucinda Riley og fremdeles meg av jojo moyes. Har som plan å lese ferdig syv søstre før jeg drar på ferie, slik at jeg kan ta med de to neste i serien. Satser på en god leseøkt i kveld

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God ferie med de to neste i kofferten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Eg får aldri sjå verda igjen" ser meget interessant ut. Hadde ikke hørt om denne, men tror jeg skal lese den etter jeg er ferdig med "Hvitekrist".

Edit! Så lasta jeg den ned og har allerede begynt å lese den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg vart nesten "satt ut" etter å ha lese Eg får aldri sjå verda igjen
Trist, lærerik, poetisk om ein trist lagnad. Han skriv godt!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Leste ferdig Vold og Islam på fem dager, og den bør alle lese. Islam er en voldeslig religion fra begynnelsen av, og denne boka er skrevet av en muslimsk intelektuell som vet hva han snakke rom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg glad for å høre, siden jeg leser den selv. Den måtte vike for mesterverket til Philippe Sands, som akkurat nå er ferdig lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har begynt å lese Brødrene Shakespeare og den er helt annerledes enn forventet. Boken ble kjøpt for kr. 5,00 på biblioteket for evigheter siden, lenge før jeg fikk somlet meg til å lese noe av Shakespeare. Jeg har vel trodd at den skulle være litt kronglete og gammeldags, men den er derimot veldig moderne og ungdommelig i formen. Jeg er bare helt på begynnelsen, men har (noe overraskende) allerede fått ca 40 ord og uttrykk for ereksjon. Ikke det første jeg forbinder med Shakespeare, men teksten er både god og humoristisk - og det er jo sommer :)

Jeg måtte google Jon Ewo og skammer meg litt over å ikke ha hørt om ham før. Er det slik at det bare en noen få forfattere som får all oppmerksomheten, eller er det jeg som er helt sløv?

På iPoden går bok nr 5 av Sagaen om is og ild. Jeg begynner virkelig å føle meg hjemme i dette universet, så det blir nok flere etterhvert.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så mange bøker og så lite tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mye besøk de siste dagene, men har begynt på Hisham Matar og hans bok Hjemkomsten. Har bare så vidt startet og får se hvor mye jeg får lest i helgen. Ellers har jeg fått endel bøker i hus som jeg har ønsket meg lenge, så dem ser jeg fram til etter hvert.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er bedre å glede seg til noe godt, som å lese, mens man holder på med noe annet hyggelig, som å ha besøk. Hisham Matar har jeg ikke hørt om. Si fra hvis det er en god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uka leste jeg to bøker - hvorav den ene virkelig falt i smak: Herr Fikrys litterære liv! Ble vanskelig å finne en ny bok etterpå, men så kom jeg tilfeldigvis over Johan Theorin i bokhylla vår - 2-3 krimbøker jeg ikke har lest. Så i morges fikk jeg så vidt starta på de første femti sidene av "Skumringstimen". Kjente at krim passet meg veldig fint nå :-)

Jeg nyter ellers en alene-hjemme helg mens gubben er på guttetur. Huset er nyvaska, sengetøyet bytta, klesvasken hengt opp ... så jeg skal ingenting annet enn ut å gå meg en gooood og lang tur med lydbok (hvilken har jeg enda til gode å bestemme meg for!) og så får vi se hva helga bringer - om jeg holder meg inne med boka mi og nyter "ensomheten" eller om jeg får lyst til å strekke på de sosiale antennene. Må ærlig innrømme at 2-3 dager helt alene egentlig bare er ganske digg... :-P Er muligens sær og introvert, og har med tiden lært meg å bare akspetere det =)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg liker alenetid bedre og bedre med årene, det tror jeg mange gjør, ihvertfall de som møter mye folk i jobben sin. Herr Fikrys litterære liv var en forlokkende boktittel. Minner meg om at jeg skal lese en annen bok av en litteraturanmelder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gode bøker er en viktig del av en god ferie. Ved siden av båt og spill og bybesøk på Sørlandet , leser jeg Anne Bitsch sin selvbiografi om sin oppvekst. Har passert halvveis og en sitter allerede igjen med kruttsterke inntrykk. Hun skriver særdeles godt om samfunn og system og foreldre - særlig mora - som svikter totalt. Ja, og om incest fra en av fedrene - det er altså en gammel traver i foreldresammenheng, flere enn en far.

Ingen drømmelektyre altså :-( Men en får koble av med mye bra vær :-) Og litt oppmerksomhet fra Tor med Hammer`n da ;-) Les så krampa tar syn og sinn den neste uka!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det høres ut som en fin ferie. Setter opp Anne Bitch på leselista også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kan du trygt gjøre. Setter ens egne følelser i sving flere steder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fredag og endelig sommerferie på meg, god følelse å vite at man har tre late uker foran seg. Ankom Nord-Norge i dag, og her skinner sola som bare det ☀️ Perfekt festivalvær.

På boksiden har jeg akkurat begynt på «Sangen om Salomon» av Toni Morrison, som jeg antagelig kommer til å lese sakte i dagene som kommer. På øret er jeg snart gjennom «En mann ved navn Ove». For en herlig bok, den har fått meg til å både le og gråte - det er det ikke så mange bøker som gjør. Så den levde absolutt opp til hypen, har kost meg masse med denne!

God helg og fortsatt god sommer, alle bokelskere :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Toni Morrison har jeg ikke lest. Enda et hull som må tettes. Det er vel lyst der du er nå, men her er det mørkt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det lyst og fint hele døgnet. Dette er min tredje av Morrison, alle svært gode. Denne virker lovende så langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som en god måte å starte dagen på. Jeg har i dag klart å fullføre Eleanor Oliphant har det helt greit av Gail Honeyman som jeg synes var veldig god. Jeg har startet denne fredag med sommerlys, og så kommer natten av Jon Kalman Stefansson, som jeg synes har en god start. Spent på hvordan resten utvikler seg. Været er strålende i dag, men i morgen blir surt resten av helga og det blir nok mye inne lesning.

Ønsker alle en god helg og eventuelt fere :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

To gode bøker, tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja den ene er veldig god kan jeg bekrefte, den andre virker lovende. Ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I går leste jeg den fantastiske lille romanen til William Maxwell «Som svaler kom de». En for meg ukjent forfatter som jeg ramlet over i en heller trist bokhandel, virkelig en juvel av en bok mellom krim og chic-litt. Dessverre ble den lest ut litt for fort. Jeg har bare en ulest bok til på hytta og det er Varujan Vosganian «Hviskingens bok», jeg har begynt på den uten helt komme inn i den. Den har godt språk og en spennende historie om Armenernes historie, men den har et vell av detaljer, historier, navn og mytologier som jeg ikke har klart å ta inn. Men jeg skal gi den en sjanse til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Armenerne er nevnt i boka til Philippe Sands, siden de var offer for folkemord tidlig, og da var det osmanerne som sto bak, så vidt jeg skjønte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Som svaler kom de» ser veldig fin ut, fikk lyst til å lese den nå. Takk for tips!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare hyggelig, det er jo det som er fint med helgetråden! Jeg fikk er veldig misjoneringsbehov, når jeg snubler over slike perler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med "Tante Ulrikkes vei" av Zeshan Shakar. Nå er jeg akkurat begynt på "Dagsordenen" av Eric Vuillard. Ser meget lovende ut. Etter den tror jeg det blir "Hvitekrist" av Tore Skeie.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Må sjekke "Dagsordenen". "Hvitekrist" vurderte jeg i dag, men bunken av lånebøker først.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dagsordenen merket jeg meg også, tror den må anskaffes! Spent å høre hva du synes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka var meget god. Jeg hadde håpet på litt mer informasjon rundt de økonomiske bakmennene i nazi-Tyskland; i stedet tar boka i større grad for seg invasjonen av Østerrike (noe som for øvrig er meget interessant). Vi får være med i kulissene, og det er svært lærerikt. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sommerregn i Vestfold og lesedag. Har avsluttet Balzac`s "Far Goriot". Artig å lese bøker som har satt sitt preg på litteraturhistorien. Syns det stadig refereres til Balzac av andre forfattere.
I tillegg er jeg halvveis i Paul Austers "4 3 2 1", sommerens murstein. Spesiell komposisjon som krever litt konsentrasjon, men vel verdt det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Leste "Far Goriot" sammen med lesesirkelen her fo noen år siden. Detaljfokuset husker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Feriestart denne helgen, reiser på søndag. Blir godt med et avbrekk fra vanlige rutiner. Kommer til å plukke med etpar bøker fra egen hylle til ferieturen, siden det er ventet varierende vær dit jeg skal. Før avreise håper jeg på å fullføre Tarjei Vesaas sin novellesamling « Vindane»
God helg til alle:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tarjei Vesaas burde jeg lese. God ferie!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie